“Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!

Kāda vēstule no mūsu pastāvīgās lasītājas pamudināja mūs doties uz kādu no krodziņiem, jo, redz, sen neesot jaunu vietu apskatu. Piekrtīsim, daži apjomīgi projekti neļāva mums rast laiku vēderpriekiem un krogu apskatiem. Taču ņēmām vērā rakstīto un devāmies uz tuvāko krodziņu. Ja godīgi, tad nākamais testēšanas mēķis mums jau bija noskatīts kādu laiciņu iepriekš. Tas […]

Lasīt vairāk →

“GREENS” sulu kūres, jeb sulas organisma attīrīšanai

Vēl pirms dažiem gadiem vārds “detokss” daudzos izraisītu neizpratni. Tagad šis vārds tiek lietots ikdienā. Eksistē daudz un dažādas organisma attīrīšanas programmas. Šo programmu autori ir sabiedrībā pazīstami un zināmi ārsti, dietologi un parasti cilvēki, kuri internetā dalās savā personīgajā pieredzē. Organisma attīrīšana no šlakām un toksīniem ir veselīga un vajadzīga lieta. Pēc organisma attīrīšanas […]

Lasīt vairāk →

Brančs “Ezītis miglā”, jeb “Ezītis bezgaisā”?!

Ņemot vērā mūsu apmeklētāju vēlmes, lai vairāk pievēršam uzmanību branča iespējām, devāmies šoreiz pie ezīša uz Ogres filiāli. Ogres Ezītis atrodas Ogrē, Brīvības ielā 19 agrākajās Ogres kinoteātra telpās. Brokastu cena 10€, bērniem līdz 5 gadu vecumam bez maksas, no 6 līdz 12 gadiem puscena. Piedāvājumā iekļauts arī 1 dzēriens pēc izvēles: kafija, tēja vai […]

Lasīt vairāk →

“Vanaga Ligzda” Baltezerā

Baltezerā šosejas Rīga–Tallina kreisajā pusē ligzdo Vanags, jeb, pareizāk būtu teikt, iekārtojies motelis-bistro “Vanaga Ligzda”. Zinam, ka daudzi vietējie šeit bieži vien iegriežas, lai ieturētu maltīti. Arī garāmbraucēji piestāj, lai baudītu vēderpriekus. Iespējams, kādreiz izmantosim arī moteļa pakalpojumus, taču šoreiz par mūsu tēmu - par iespēju paēst. Bistro apmeklējām kādas sestdienas pusdienlaikā, kad tikko bija […]

Lasīt vairāk →

Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!

Mārrutki (latīniski Armoracia rusticana) ir augs ar zaļām lapām, kura sakni izmanto mārrutku pastas pagatavošanai, kā arī dažos gadījumos pat ārstniecībā. Šis vērtīgais augs nāk no Austrumeiropas, to visā Eiropā līdz 16. gadsimtam izmantoja kā universālu ārstniecības augu visa veida slimībām. Vēlāk gan tika izpētīts, ka tas nemaz nav tik efektīvs pret visām slimībām, taču […]

Lasīt vairāk →

BULKA - maiznīca, kafejnīca, brančotava

Kad 2013. gadā rakstijām par vēlajām brokastīm ( lasīt rakstu) un piesaucām daudziem tajos laikos vēl svešo un nedzirdēto vārdu “brančs”, pat iedomāties nevarējām, cik ļoti šī pasēdēšana un garšu baudīšana brīvdienu rītos iepatiksies mūsu vietējiem gardēžiem. Nu jau brančotavas tiek vērtas viena aiz otras. Arī krodziņi un kafejnīcas pasākuši brīvdienās piedāvāt šo ekstru - […]

Lasīt vairāk →

“FoodBox” - iespējams, labākie kebabi Rīgā!

Latvijā turku virtuve ir iekarojusi savu popularitāti ne tikai steidzīgo pusdienotāju vidū, bet to novērtē arī tradicionālu vērtību cienītāji un izsmalcinātu maltīšu tīkotāji, jo turku virtuves piedāvājums ir visai plašs un tajā katrs var atrast sev ko tīkamu. Šo ēstuvju skaits Latvijā apliecina - turku virtuvi šeit novērtē. Arī mūsu recepšu portāla sadaļas “Laboratorija” censoņi […]

Lasīt vairāk →

Kruasāni “Riga sweets”

Mūsu recepšu portāla sadaļas “Laboratorija” komanda kādā veikalā pamanīja jaunumu - uzņēmuma “Pure Distribution” (www.puredistribution.eu) piedāvātos Riga sweets Vīnes kruasānus. Tie esot ar dubulto mīklas kārtu un pilno pildījumu, veidoti pēc unikālas tehnoloģijas pēc senas Vīnes receptes. Šie kruasāni esot unikāls produkts, kam alternatīvas tirgū neesot. Pieejams ar četru garšu pildījumiem: vārītu iebiezināto pienu, zemeņu, […]

Lasīt vairāk →

“el Machete” - asu ēdienu cienītājiem

Kādas asociācijas rodas, kad sākam runāt par asiem un pikantiem ēdieniem? Nenoliedzami, prātā nāk karstā un brīžiem pat ugunīgā meksikāņu virtuve. Meksikāņu virtuve, galvenokārt, ir ļoti asa. Tajā izmanto dažādos Meksikas reģionos audzētus vairāk kā 70 dažādu šķirņu asos piparus, piemēram, saldo mulatos, tumšo pasilja, zaļo halapenjo u.c. Kāpēc mums, eiropiešiem, šķiet tīkama šī it-kā […]

Lasīt vairāk →