Citronu-timiāna džems
Lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Gaileņu ievārījums
Kamēr vēl mežos ir sēnes, steidzamies padalīties ar sēņu ievārījuma recepti. Zinām, salikums varētu šķist diezgan neparasts, taču ja šogad pamēģināsiet pagatavot vismaz pāris burciņas, nākamgad noteikti atkārtosiet! Šo ievārījumu...
Ābolu “medus”
Šis deserts, viennozīmgi, priecēs gan lielus, gan, īpaši, mazos saldummīļus. Turklāt, nogaršot to vajadzētu ikvienam! No receptē minētā produkcijas daudzuma iegūsiet četras 500ml burciņas.
Pieneņu medus
Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik...
Skābēti asie pipari
Kamēr vēl tirgū pieejami asie pipari un paprika, aicinam izmēģināt šo recepti. Šis piparu maisījums ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem vai siera.
Adžapsandali - dārzeņi kaukāza gaumē
Ļoti populāri Kaukāza virtuves salāti, kuros tradicionāli izmanto rudens dārzeņus. Ierasti pasniedz kā auksto uzkodu ar sieru, vīnu un svaigu dārzeņu salātiem. Bet var pasniegt arī siltā veidā pie jēra...
Vīriešu zapte
Viena kartotīte šīs zaptes padarīs par kulinārijas šedevru gan gaļas gabalu, gan varītus kartupeļus, rīsus un griķus, gan visparastāko brokastu sviestmaizīti. Steidzieties pagatavot, kamēr vēl dārzā un tirgū ir pieejamas...
Marinēti ķiploku kāti
Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis kad izmantojam arī...
Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu
Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.
Lečo ar bekonu
Veselīgs uzturs ir viens no veselības priekšnosacījumiem. Un viens no nosacījumiem ir dārzeņu lietošana uzturā. Piedāvājam lieliskā lečo recepti!
Pikantie kabaču salāti
Šie salāti bs lieliska piedeva pie zivs vai gaļas ēdieniem. Taču tikpat veiksmīgi tos var baudīt kā pamatēdienu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.
Marinēti redīsi
Redīsi ir pieskaitāmi pie sakņaugiem. Redīsu garša ir asa un nedaudz līdzīga rutkiem. Redīsi ir vieni no pirmajiem pavasara dārzeņiem. Mēs piedāvājam nobaudīt marinētus redīsus. Izmēģiniet šo recepti!
Apelsīnu džems “Kā gribējās man saules lēkta”
Caurspīdīgs džems, kas vairāk atgādina želeju. Nogaršojiet brokastīs ar tostiem un sieru. Mmm…
Skābēti kāposti ar burkāniem
Šī recepte ir no senas-senas recepšu klades. Un patiesi, pagatavojot un nobaudot šos kāpostus var secināt - zināja senie letiņi, kā jāgatavo kāpostu salāti! Nu garšīgi ļoti, pamēģiniet!
Marinēti kāposti ar papriku
Jebkura mēroga svinībās šie marinētie dārzeņi tiks novērtēti. Un vakara gaitā vairākas saimnieces palūgs jums šo recepti! Pamēģiniet!
Tomāti ar ķiplokiem un medu
Katra saimniece kaut reizi ir konservējusi dārzeņus un protams šajā procesā izmanto etiķi. Taču etiķis atņem dārzeņiem dabīgo garšu. Savukārt šajā receptē iztiksim bez etiķa, jo šādi saglabāsies tomātu dabīgā...
Biešu kaviārs
Šī ir diezgan universāla recepte, gatavu biešu kaviāru var dažādi izmantot - no tā var vārīt boršču vai biešu zupas, var likt uz maizes. Ērti, vienkārši un garšīgi.
Tomātu ievārījums ar baziliku
Šis tomātu ievārījums būs kā lielisks papildinājums dažādiem sieriem, gaļas un zivju ēdieniem. To spēs novērtēt ne tikai pikantu ēdienu cienītāji, bet pat visprasīgākais gardēdis. Pamēģiniet!
Kazeņu-ābolu ievārījums
Kazenes stiprina kaulus, nervu sistēmu un sirdi, kā arī tās izmanto mazasinības ārstēšanā. Kazeņu sulu var lietot saaukstēšanās, bronhīta, augstas temperatūras gadījumā.
Ķirbja kaviārs
Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām - trīs nedēļas.
Ziemas salāti ar papriku
Katram ēdienam ir zināms sezonāls raksturs, taču gardēža vēlme nosaka visu. Ja kāds ēdiens garšo īpaši labi, to taču var baudīt cauru gadu, tikai īstajā sezonā sagatavojot. Lai labi garšo!
Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru
Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.
Arbūzu-aveņu ievārījums
Šis ievārījums brīnišķīgi smaržo, apvienojot sevī arbūza, rožu un aveņu aromātus. To var pasniegt gan ar pankūkām, gan pie grieķu/turku jogurta. Recepte neprasa daudz pūles - tas vārās minimālu laiku...
Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru
Daudzas saimnieces izlasot nosaukumā divu ogu apvienojumu, iespējams, ar šaubām skatās uz šo recepti. Taču šīs ogas lieliski sader kopā un ievārījumā saglabā katra savu toni, kuru izceļ gaisīgs sidra...
Mafīni ar marakujas biezeni
Marakujas biezenis pieškir šiem mafīniem patīkamui skābumu. Pēc vēlmes marakuijas biezeni var aizstāt ar jebkuru citu sīrupu, kas ļaus variēt garšu. Pa cik sastāvā nav olas, tad mafīnus varēs pagaršot...
Tomātu mērce
Neesiet apmierināti ar veikalā iegādātās tomātu mērces kvalitāti? Vai ir šaubas par tās dabīgumu? Pagatavojiet tomātu mērci paši. Tas nav sarežģīti un galvenais, jūs zināsiet pilnīgi visas sastāvdaļas, kuras izmantotas...
Mājas ābolu etiķis
Jau sen ir zināms par ābolu etiķa lieliskajām īpašībām. Protams, lai iegādātos ābolu etiķi, atliek vien aiziet līdz tuvākajam pārtikas viekalam. Tomēr mēs aicinam ābolu etiķi pagatavot pašiem, tas nabūt...
Rīvētas ogas ar cukuru
Šo recepti es atceros vēl no bērnības - tā ievārījumu gatavoja mana Omīte. Pēc šāda principa var pagatavot jebkuras ogas - zemenes, mellenes, avenes, upenes un citas ogas.
Marinētas gailenes
Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius).Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Tāpēc šīs sēnes...
Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums
Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.
Ķiršu ievārījums ar kauliņiem
Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums!...
Zemeņu ievārījums ar mandelēm un Amaretto
Ko nu šeit pieteikuma ierakstīt? Šajā gadījuma mūsuprāt - viss jau izteikts nosaukumā…Noteikti pagatavojiet!
Zemeņu ievārījums ar Balzamiko
Lieliska recepte ar kuras palīdzību vasaras garšu un smaržu varēsiet baudīt arī ziemā!
Mazsālīti gurķīši
Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!
Upeņu ievārījums “5 minūtes”
Visvienkāršāka upeņu ievārījuma recepte aizņemtām namamātem! Nu kas var būt vienkāršāks par šo?!
Indijas salāti
Ingvera ārstnieciskās īpašības tika atklātas Indijā. Šajā valstī tas ir ļoti populārs dēļ savām unikālajām īpašībām. Tāpēc arī daudzos ēdienos ingvers ir neatņemama sastāvdaļa.Indieši ir pārliecināti, ka ingvera lietošanas laikā...
Pikantie kāposti
Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm.
Sālīti citroni (salted lemon)
Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam - tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu vietā, grilējot...
Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”
Vārds “adžika” ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē “sāls”. Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas palielina aitas...
Adžika zaļā “Ahushua Džika”
Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku...
Plūmju un banānu čatnijs
Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.
Biešu - vaniļas džems
Šāds džems būs lielisks papildinājums kartupeļu salātiem vai ēdieniem no biezpiena.
Baklažānu-šokolādes džems
Pilnīgi droši ka varēsiet cienājot ar šo baklažānu džemu līgt derības un diezin vai pagaršojot kāds atpazīs džemā baklažānu klātbūtni. Patiesi garšīgs šokolādes džems.
Kabaču ievārījums
Ievārījums no dārzeņiem ir ļoti “netradicionāla” bet pagatavot to ir tik pat vienkārši, kā tradicionālo, visiem ierasto vecmāmiņas ievārījumu. Un ir garšīgi! Šis ievārījums labi derēs klāt maizēm ar Fetaki...
Ābolu čatņi
Čatni - ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība - jo ilgāk tas glabājās, jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu...
Dzērveņu čatņi
Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība - jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība - parasti ilgi nestāv!