
Pupiņu “humus” ar bietēm
Daudzi jau ir iecienījuši austrumu virtuvē tik populāru uzkodu kā humus. Mēs šoreiz piedāvājam pamēģināt pagatavot humusu no tā, kas aug Latvijā - mūsu pašu pupiņām un bietēm. Marinētas bietes...

Kartupeļu-skābētu kāpostu pankūkas
Skābi kāposti ir dabisks C vitamīna avots. Tajos nav tauku. 100 gramos ir apmēram 20 miligrami šā vitamīna. Kāpostos esošā dabiskā pienskābe, kas rodas skābēšanas laikā, labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas...

Kartupeļu vafeles
Ja jums no vakardienas pāri palikuši daži vārīti kartupeļi, tos ātri var pārvērst par gardām vakariņām vai brīvdienu brokastīm. Vēlaties pārliecināties? Izmēģiniet šo recepti!
Kartupeļu pankūkas ar ķilavu mērci
Par neatņemamu Ziemassvētku sastāvdaļu senie latvieši uzskatīja gan bluķa vilkšanu, gan dažādu ticējumu stāstīšanu. Sens ticējums vēsta, ka Ziemassvētku vakarā galdā jāceļ kāds ēdiens no kartupeļiem, lai nākamais gads būtu...
Štovēti kāposti ar kartupeļiem un bekonu
Ziemassvētku galdā jāceļ pelēkie zirņi, lai nebūtu jāraud, pīrāgi, lai dzīve sagādā pātīkamus pārsteigumus, burkānus un bietes, lai būtu laba veselība, piparkūkas, lai netrūktu mīlsetības, putnu gaļu, lai gūtu panākumus,...
Kartupeļi ar sviestu un pikanto biezpienu
Ir sākusies pirmā Adventes nedēļa - pirmā taka. Pirmā taka - tās ir labprātīgas atsacīšanās dienas. Uz labprātīgu nabadzību Evanģēlijas izpratnē jutīs aicinājumu gan tikai nedaudzi. Cik intensīvi katrs Adventes...
Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem
Vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda. Šajā versijā laiviņās braukājas siļķes un garnele. Bet tas ir izdomas un gaumes jautājums. Iespējas ar pildījumu variēt.
Kartupeļu un turku zirņu karijs
Vai jūs zinājāt, ka Karību virtuve ir vairāku tautu virtuvju apvienojums?! Tai skaitā āfrikāņu, amerikas indiāņu, eiropiešu, indiešu, arābu un ķīniešu? Tradīcijas šajā reģionā ieviesa dažādos laikos dzīvojošie iedzīvotāji. Šodien...
Sparģeļi ar biezpienu un šķiņķi
Šī ir nevis vienkārši garšīga uzkoda, bet ļoooti garšīga. Baudot šādi pagatavotus sparģeļus brokastīs, diena būs izdevusies. Pārliecinaties par to arī jūs!
Kartupeļu bumbas ar vistas gaļas pildījumu
Laiks nedaudz paspēlēties! Padariet ēst gatavošanu par nelielu piedzīvojumu, kopā ar bērniem. Aiciniet bērnus palīgā un tie ar prieku piedalīsies šo bumbu pagatavošanā. Turklāt, pašu gatavots, vienmēr garšo labāk! 😉
Grilēti dārzeņi ar kazas siera mērci
Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts...
Dārzeņu pankūkas ar vistu
Ja ierastās maltītes vairs nesniedz prieku, izmēģinat ko jaunu. Šīs dārzeņu pankūkas ar vistu priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Vraps ar grilētiem kabačiem un tomātu mērci
Pastāv uzskats, ka grilēšanas prieki ir gaļēdāju priekšrocība. Taču tā gluži nav. Arī veģetārieši var sevi priecēt, atliek izvēlēties īsto recepti.
Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem
Pētnieki novērojuši, ka cilvēka organisms nespējot uzņemt vairāk par 100g riekstu vienā ēšanas reizē. Tāpēc ar šo maltīti noteikti jāpadalās. Turklāt, labas receptes taču nesāksim pēkšņi slēpt 🙂
Kartupeļu pankūkas zviedru stilā
Daudziem gardēžiem zviedru virtuve asociējas ar gaļas bumbiņām, vai ābolu pīrāgu. Taču ēdienu daudzveidība zviedru virtuē ir pietiekami plaša. Šoreiz dalamies ar kartupeļu pankūku recepti.
Kartupeļu salāti “Lieliskie”
Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis un mūsuprāt, labākā vieta kur tos iegādāties ir Rīgas Centrāltirgus. Piedāvājam jums, vēl vienu kartupeļu pagatavošanas recepti.
Dārzeņi alus marinādē
Šī pārbaudītā recepte neliks vilties, pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Marinēti gurķīši “Ātrie”
Tie,kuri mēģinājuši garos ziemas gurķus marinēt, brīnišķīgi zin, ka nekas garšīgs tur nesanāk. Viss noslēpums ir tieši tajā, ka nav jāizmanto karstā marināde. Un jāmarinē ļoti īsu brīdi – līdz...
Rudens sautējums ar desiņām
Noteikti pagatavojiet šo sautējumu un pārliecinaties - rudenim ir sava garša!
Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu
Meža sēnes mūsu platuma grādos ir sezonāls produkts, tāpēc cenšamies izbaudīt to pagatavošanas daudzveidību. Piedāvājam vēl vienu pārbaudītu sēņu pagatavošanas recepti.
Pildītas kartupeļu pankūkas
Kuram gan negaršo pankūkas?! Turklāt to pagatavošanas versijas ir skaitāmas desmitos, vai pat simtos. Šodien padalīsimies ar kartupeļu pankūku recepti. Kartupeļu pankūkas pildītas ar kūpināta šķiņķa šķēlēm. Nobaudiet!
Krāsnī cepts kartupelis ar dubulto sieru
Katra saimniece var nosaukt vismas trīs kartupeļu pagatavošanas receptes, turklāt ik pa brīdim tiek atrastas jaunas garšu kombinācijas un pagatavošanas veidi. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu recepti, kuru var izmantot...
Skābēti asie pipari
Kamēr vēl tirgū pieejami asie pipari un paprika, aicinam izmēģināt šo recepti. Šis piparu maisījums ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem vai siera.
Pipari pildīti ar mājas sieru
Vai zināji, ka paprikā askorbīnskābes ir krietni vairāk nekā citronos un upenēs? Taču ir vēl kāds fakts - pareizi pagatavota paprika ir vienreizēji garšīga. Izmēģini šo recepti!
Adžapsandali - dārzeņi kaukāza gaumē
Ļoti populāri Kaukāza virtuves salāti, kuros tradicionāli izmanto rudens dārzeņus. Ierasti pasniedz kā auksto uzkodu ar sieru, vīnu un svaigu dārzeņu salātiem. Bet var pasniegt arī siltā veidā pie jēra...
Ziedkāposts ar sieru un rīvmaizi Kreiceru gaumē
Šī ziedkāpostu pagatavošanas recepte ir ļoti sena. Mums to pavēstija kāda vecmāmiņa, kurai savukārt to bija stāstījusi viņas vecmāmiņa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Kartupeļu biezputra ar grūbām un ceptu bekonu
Grūbas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots. Grūbās esošās augu olbaltumvielas, apvienojot ar papildus pārtikas grupu produktu olbaltumvielām, sniedz vērtīgu uzturvielu devu. Tas ir būtisks ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. 100...
Kāpostu šnicele
Kāposti ir vieni no biežāk lietotajiem dārzeņiem Eiropā. Turklāt to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam vēl vienu kāpostu izmantošanas recepti, šoreiz pagatavosim šniceli.
Kartupeļu - rutku salāti pikantā kefīra mērcē
Rutkus dažādu ēdienu pagatavošanā izmantoja jau senajā Ēģiptē un to slavēja kā īpaši noderīgu produktu veselības uzturēšanā. Mūsdienu ēdienkartē tas gan sastopams visai reti, iespējams, tā savdabīgā aromāta un sīvās...
Trinčata ar kūpinātu krūtiņu
Trinčata - kāpostu sacepums. Receptes izcelsme - Austrumu Pirenejas. Pasniedz kalnu kūrortu viesnīcās pēc slēpošanas. Neparasts nosaukums, bet tik pazīstamas sastāvdaļas arī mūsu vēderiem. Klāt var pasniegt baltvīnu.
Kartupeļu daiviņas ar papriku un sieru
Pirmais dārzenis, kas tika izaudzēts ārpus mūsu planētas robežām, bija kartupelis. Tas notika 1995. gadā. Taču uz mūsu planētas šis dārzenis zināms jau tūkstošiem gadu un pagatavots pēc šīs receptes,...
Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas ar šķiņķi un sieru
Kartupeļos, it īpaši mizās, ir vērtīgās balastvielas, kas neuzsūcas un gluži kā birstīte tīra kuņģa un zarnu traktu, tādēļ līdz Ziemassvētkiem vajadzētu tos vārīt un ēst ar visu mizu. Tā...
Kabaču pankūkas ar Mozzarella sieru
Ko zinam par kabaci? Kabači ir ķirbju dzimtas dārzeņi. Kabaču dzimtene ir Meksika. Tos bieži izmanto dažādu diētisku ēdienu pagatavošanā. Kabači izvada lieko ūdeni no organisma un tie ir ļoti...
Ziedkāposti ar sieru un saldo krējumu
Viens no populārākajiem kāpostaugiem ir puķkāposti (ziedkāposti), kas izceļas ar patīkamo garšu un sagatavošanas daudzveidību. Piedāvājam jums vēl vienu ziedkāposta pagatavošanas recepti.
Sautēti burkāni un zirnīši “Zemnieku gaumē”
Latviešu virtuves tradicionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi. Taču arī šī recepte pamatoti tiek uzskatīta par...
Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgu tunci
Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no ogumeitene.blogspot.com
Burkāni ar turku zirņiem
Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no 365tovegan.wordpress.com
Pikantais gulašs ar skābētiem kāpostiem, kartupeļiem un papriku
Gulašs (ungāru: gulyás) ir Ungārijas nacionālais ēdiens. Tradicionāli to pagatavo no vērša vai teļa gaļas gabaliņiem. Taču šodien šī ēdiena variācijas skaitāmas desmitos, piedāvājam vienu no tām. Šī recepte īpaši...
Sautēti kāposti ar sēnēm
100g skābētu kāpostu satur tikai 17 kalorijas – 90% ūdens, 1,5% olbaltumvielu, ļoti maz ogļhidrātu un praktiski nemaz taukvielu. Tāpēc iesakām šo recepti izmantot, lai atgūtos pēc svētku maratona.
Skābēti kāposti ar burkāniem
Šī recepte ir no senas-senas recepšu klades. Un patiesi, pagatavojot un nobaudot šos kāpostus var secināt - zināja senie letiņi, kā jāgatavo kāpostu salāti! Nu garšīgi ļoti, pamēģiniet!
Gratin ar kāli un saldo krējumu
Franču ”au gratin” (jeb latviešu sacepums) - ir ēdiens, kas savas kulinārijas saknes ir aizsācis Francijas laukos. Mūsu versijā to droši vien varētu saukt par sacepumu, jo šim ēdienam ir...
Sarkanvīnā sautētas bietes ar siļķi
Pēc uzturvērtības biete ir viens no visvērtīgākajiem dārzeņiem. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina asinsspiedienu un stiprina imunitāti. Bietes lieliski spēcina organismu.
Pildīti pipari “Rudens kā rudens…”
Paprikas īpatnējo garšu dod lielais ēterisko vielu daudzums. Saldā paprika satur arī organismam vērtīgo karotīnu (sevišķi bagāta ar to ir sarkanā paprika), B, E un PP vitamīnus, kā arī minerālvielas,...
Kartupeļu biezputra ar jogurtu un baziliku
Pasaulē eksistē milzīga kartupeļu šķirņu daudzveidība. Tās iedalās: galda, tehniskie, lopbarības un universālie kartupeļi. Taču mēs zinām, ka ir vēl kāds kartupeļu veids - garšīgie! Tos arī izmantojiet, lai pagatavotu...
Vista ar dārzeņu salātiem
Filmas “Bonija un Klaids” režisors Arturs Penns Boniju Pārkeri un Klaidu Barovu, banku aplaupītājus, kas darbojās ASV centrālajā daļā, Lielās depresijas laikos atdzīvināja uz kino ekrāniem. Savukārt, mēs piedāvājam jums...
Ķirbja kaviārs
Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām - trīs nedēļas.
Veģetārais broščs
Borščs parādījās Ukrainā apm. XV. gadsimta vidū un ātri vien izplatījās visos virzienos, sasniedzot Rumāniju un Poliju. Tās pat mēģināja piesavināties šīs zupas izgudrotāju titulu. Tiesa gan, neveiksmīgi. Sākumā borščā...
Cepti kartupeļi ar bekonu un biezpienu
Biezpiena sastāvā ir vitamīni A, E, P, B2, B12, folijskābe, kalcija sāļi, dzelzs, nātrijs, magnijs, cinks, fosfors. Visi šie elementi ir nepieciešami cilvēka organismam, tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkāršu recepti,...
Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci
Par vērtīgākajiem kabačiem tiek uzskatīti tieši mazie kabači, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Jaunos kabačus ieteicams lietot uzturā ar visu mizu. Savukārt, paipalu olu sastāvā ir daudz bioloģiski aktīvu vielu,...
Cepti kartupeļi ar sinepēm
1673. gadā Kurzemes un Zemgales hercogistē kā vienā no pirmajām Eiropas valstīm, ieveda un vēlāk sāka audzēt kartupeļus pārtikai. Tomēr tos pārsvarā izmantoja cūku nobarošanai. Saglabājies Kurzemes hercoga Jēkaba Ketlera...
Grilēti dārzeņi
Grila sezona Latvijā sakrīt ar dārzeņu laiku. Tā ir lieliska iespēja nobaudīt ne tikai svaigus, bet arī grilētus dārzeņus.
Cepti kartupeļi ar tomātu-jogurta mērci
1673. gadā Kurzemes un Zemgales hercogistē kā vienā no pirmajām Eiropas valstīm ieveda un vēlāk sāka audzēt kartupeļus pārtikai. Tomēr tos pārsvarā izmantoja cūku nobarošanai. Iespējams tāpēc, ka nebija zināmas...
Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci
Iespējams, tieši kartupeļu pankūku recepte ir tā īpašā, kuru katrā reģionā pagatavo nedaudz savādāk - citur ar speķa gabaliņiem bagātinātas, citur pierīvē burkānu, saka ka krāsai. Bet mēs šoreiz piedāvājam...
Grilēta kukurūza
Pirms vairāk nekā 50 gadiem, atgriežoties mo vizītes ASV, toreizējais PSRS vadītājs Ņikita Hruščovs bija septītajas debesīs par tur redzētajām kukurūzas audzēšanas un izmantošanas iespējām. Un kopš tā brīža visā...
Siltie kartupeļu salāti ar zaļo mērci
Kartupeļi ir lielākais C vitamīna avots, jo tos mēs lietojam biežāk, nekā citus dārzeņus un augļus. Visvairāk C vitamīns ir tieši jaunajos kartupelīšos. Ar laiku C vitamīns kartupeļos paliek arvien...
Dārzeņu plācenīši
Šī recepte noderēs gadījumā, ja ilgi gatavot nav laika vai bērns pieprasa ēst tagad un tulīt. 15 minūšu laikā gardie dārzeņu plācenīši būs gatavi.
Kartupeļu biezputra ar fenheli
Par fenheļa izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Vidusjūras apkaimē esošās - Itālija, Turcija, Grieķija. Fenhelis ne tikai palīdz atbrīvoties no klepus un iesnām, bet tam piemīt arī lieliskas kulinārās īpašības.
Dārzeņu salāti
Dārzeņu nozīme cilvēka uzturā pēdējos gados ir jūtami palielinājusies. Dārzeņi ir pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa un mēs ar prieku padalīsimies ar jums vēl ar kādu darzeņu salātu recepti. Esiet veseli...
Kartupeļu bumbiņas ar gaļu
Šāda uzkoda ne tikai labi garšo, bet arī padara īpašu jūsu svētku galdu. Divi vienā - dekors un ēdiens.
Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm
Veģetārisms ir plašs jēdziens. To mēdz iedalīt vairākos paveidos, piemēram, vienā no tiem nav olu, bet citā nav nekādu produktu, kas iegūti no dzīvnieku ķermeņiem. Pareizi veidots veģetārs uzturs ir...
Zaļo tomātu un siera uzkoda
Šāda uzkoda priecēs gan lielus , gan mazus. Turklāt šādas uzkodas vienlaikus arī vizuāli bagātina svinību galdu.
Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām
Dāņu virtuves pazīstamāko ēdienu vidū ir īpaši pagatavotas sviestmaizes smørrebrød, vārīti vai cukurā apbrūnināti kartupeļi, vārīti sarkanie kāposti, cūkas vai pīles cepetis un, protams, gaļas bumbiņas Frikadeller. Arī kartupeļu biezputra...
Kartupeļu sacepums ar šampinjoniem
Kartupeļi,siers un sēnes.Kādās tikai kombinacijas šieprodukti netiek gatavoti un katrā ēdienā tie pa savam ir lieliski. Pagatavojiet un nogaršojiet, iespējams tieši šī recepte kļūs par biežu viesi jūsu virtuvē.
Kartupeļu daiviņas ar sieru un bekonu
Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis...
Dārzeņu kēkss
Šobrīd ir īstais laiks gatavot dažādus ēdienus no dārzeņiem, dažādi suatējumi un zupas jau pagatavotas? Pagatavojiet dārzeņu kēksu!
Krāsnī cepti kartupeļi ar jogurta mērci
Kartupeļi pēc rīsiem, kukurūzas,kviešiem un miežiem tiek uzskatīti kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots mūsdienu cilvēkam. Kaut gatavoti tie tiek laikam krietni biežāk. Šeit vēl kāds veids kartupeļu pagatavošanai.
Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci
Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis...
Omlete ar ziedkāpostiem
Lai arī daudzi ziedkāpostu cienītāji ir pārliecināti, ka šis dārzenis ir tipisks Latvijas “iemītnieks”, tomēr ziedkāpostu dzimtene ir Kipra.
Pākšu pupiņas ar siera mērci
Šo recepti mums pastāstīja mūsu draudzene no Volgogradas Jūlija. Īpašu uzmanību šajā receptē vajadzētu pievērst siera mērcei. Garša ir tā kā īstai siera mērcei, bet kaloriju daudzums minimāls!
Saspiesti kartupeļi ar rozmarīnu
Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Džeimijs Olivers. 30 minūtes virtuvē”
Pildīti sīpoli vīna mērcē
Armēņu virtuve tiek uzskatīta par vissenāko virtuvi Āzijā un senajā Kaukāzā. Ir arī vērts uzsvērt, ka armēņu ēdienu sagatavošana ir salīdzinoši sarežģīts un laikietilpīgs process. Tomēr, ne visi ēdieni ir...
Baklažāni ar mocarellu
Vēsturnieki apgalvo, ka pirmsākumos, vairāk nekā četrus gadsimtus pirms Kristus, mocarellu gatavoja tikai un vienīgi no bifeļu piena. Un bija svarīgi, kādu zāli bifeļi ēduši, kādā mēness fāzē slaukts piens.Ar...
Kartupeļu pankūkas korejiešu gaumē
Izbrīna nosaukums? Nekā jocīga, arī šajā pasaules malā gatavo gardas kartupeļu pankūkas. Īpašo korejiešu toni piešķir mērcīte.
Pikantie kāposti
Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm.
Biešu tiramisu
Par galda biešu dzimteni uzskata seno Babiloniju. Sengrieķu valodā tās dēvēja „seuklon”. Nu galda bietes tiek audzētais vai katrā pasaules malā. No bietēm var pagatavot ne tikai salātus. Piedāvājam nobaudīt...
Kartupeļu - pupiņu čili
Vēl viena recepte pikantu emociju un garšas mīļotājiem. Vēlaties vēl asāku? Nekādu problēmu, pievienojiet pāris piles tobasco mērces! Bon Appetit!
Kartupeļi “čaumalā”
Kartupeļus sākumā audzēja kā dekoratīvus augus. To ziedus uzskatīja par ļoti skaistiem. Galminieki tos nereti izmantoja frizūru un apģērba dekorēšanai. Un kā tikai šos bumbuļus nav gatavojuši. Piedāvājam vēl vienu...
Kartupeļu sacepums franču gaumē
Francijas virtuve vienmēr ir asociējusies ar izsmalcinātību un eleganci. Vītināti šķiņķi, pastētes, austeres un labi vīni. Taču arī kartupeļi Francijā ir ļoti populārs un iecienīts produkts.
Avokado ar bekona mērci
Amerikas avokado no citiem augļiem atšķiras ar to, ka tā ķīmiskas sastāvs ir kā dārzenim, kaut gan tas aug kokā kā auglis. Avokado ir bagātīgs ar vērtīgām taukskābēm, tā regulāra...
Ziemassvētku dārzeņi
Šī ir Džeimija Olivera recepte. Es tā arī nesapratu, kāpēc tie tā saucas, bet tomēr cienot šef-pavāru es atstāju oriģinālu nosaukumu.
Kartupeļu, burkānu plācenīši ar gaļu un kanēli
Šo ēdienu iecienījuši Tanzānijā.Šīs receptes oriģinālā tiek izmantoti saldie kartupeļi, bet mums tīkamāki šķita mūsu pašu tradicionālie. Ka arī Tanzānijā gatavojot šo ēdienu izmanto liellopu gaļu, mēs aizstājām to ar...
Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un citronu
Ideju noskatīju Džeimija Olivera raidījuma. Tur tik garšīgi tas izskatījās, ka nolēmu pamēģināt! Lai jūs nemulsina citrona mizas, tās nemaz nejūt, bet aromāts no viņiem ir burvīgs. Pāris ķiploku daiviņas...
Vokpannā ceptas desiņas ar dārzeņiem un olīvām
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC. Šī ir ātri un vienkārši pagatavojama recepte, bet garšas ziņā tā ir pati pilnība.
Dārzeņu zupa cepta krāsnī
Sī zupa ir īsts transformers. To var pagatavot praktiski no jebkuriem dārzeņiem, kas ir pa rokai. Var pievienot burkānus, ziedkāpostus, zaļās pupiņas, zirņus, puravus, selerijas vai kartupeļus. Gards zupa pusdienām...
Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas
Viens no produktiem kurus ražo no kartupeļiem ir kartupeļu čipsi.Rūpnieciski gatavotiem čipsiem ražošanas laikā zūd kartupeļu vērtīgās uzturvielas, bez tam, nobeigumā kartupeļus apsmidzina ar garšvielām, krāsvielām un antioksidantiem, kas cilvēkam...
Kartupeļu biezputra
Pastāv tāds viedoklis, ka kartupeļi – tas ir kalorijām bagāts uztura produkts, kurš sastāv gandrīz tikai no cietes un nesatur gandrīz neko, kas būtu nepieciešams cilvēka organismam. Bet patiesībā tā...
Kartupeļu kraukšķīgie trīsstūrīši
Kartupelis cilvēcei ir pazīstams vairāk kā 7000 gadu. Par kartupeļa dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika.Kartupeļi pēc kviešiem, kukurūzas, rīsiem un miežiem ir kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots uz mūsu planētas.Latvija nav...
Kartupeļu “risoto” ar baravikām
Tipisks Itāļu ēdiens. “Rizzotto” - tas ir tieši Itālijai raksturīgs rīsu pagatavošanas veids. Šis nav vairākkārtējai uzsildīšanai paredzēts ēdiens. Pagatavotu risoto tūlīt pasniedz galdā. Tā vienkārši izsakoties risoto ir itāļu...
Pankūku maisiņi ar gailenēm
Ja baravikas mēdz saukt par sēņu karalienēm, tad gailenes, kas arī ir ļoti vērtīgas un gana krāšņas, varētu dēvēt, piemēram, par princesēm. Gailenes nav tārpainas un ir viegli tīrāmas. Atliek...
Pildīti kabaču ziedi
Kamēr pie mums Latvijā šis ēdiens tiek uzskatīts par kaut-ko ļoti dīvainu, daudzās zemēs kabaču ziedi tiek uzskatīti nu jau par tradicionālu vasaras ēdienu. Kabaču ziedus tur var nopirkt vai...
Maljorkas dārzeņu salāti
Kas pirmais nāk prātā pieminot Spānijas virtuvi? Varētu būt olīvas, olīveļļa. Spānija kā nekā audzē 44% no visām pasaules olīvām. Un protams arī spāņu vīni. Bet tas ne tuvu nav...
Zemeņu tartars ar tomātiem un sparģeļiem
Kamēr ir zemeņu sezona un sparģeļi par pieejamu cenu to vajag izmantot un sniegt organismam vitamīnus.
Tomāti pildīti ar brinzu
Vēl viena lieliska uzkoda, kura ne tikai labi garšo, bet arī kārdinoši izskatās.
Pildītie tomāti ar biezpienu
Vienkārša, viegli pagatavojama recepte. Īpašu pikantumu piešķir ķimenes. Mūsuprāt, ļoti latvisks ēdiens.
Kabaču spageti
Spageti mēdz būt dažādi! Arī dārzeņu! Iesakām izmēģināt un nogaršot arī tādus ))))
Tomāti cepti ar riekstiem
Tomāti ir vieni no populārākajiem dārzeņiem pasaulē.Tos lieto uzturā vai katrā valstī. Šī ir vēl viena vienkārša tomātu pagatavošanas recepte.
Siera karijs
Paneer tikka masala - tradicionāla indiešu virtuves recepte. Paneer siers ir nopērkams lielveikalos. Bet ja nu nav pa rokai, to var aizstāt ar jebkuru citu liesu sieru. Piemēram, tējas siers.
Kartupeļu karijs
Dam alu kashmiri - tradicionāla indiešu virtuves recepte. Tiem, kuri ciena dārzeņu un karija apvienojumu šī recepte patiks jo īpaši.
Tomātu suflē
Tomātu suflē ir garšīgs un īsti vasarīgs ēdiens, kura pagatavošana nav sarežģīta.
Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku
Pie šīs zupas rekomendējam vieglu vasaras vīnu. Piem. Chablis /Burgundija/
Čipši parastie - mājas
Čipši nav ne veselīgs ēdiens, ne diētisks, un tomēr tas garšo gan bērniem, gan pieaugušiem. Un šad-tad mēs grēkojam, kaut gan brīnišķīgi saprotam, cik tas ir kaitīgi - gan tauki,...
Papasada
Nosaukums PAPASADA nācis no spāņu valodas - papa asada - cepts kartupelis (vārds PAPA ir saīsinājums no PATATA).Pieļauju domu, ka daudzām tautībām šādi cepts kartupelis ir nacionālais ēdiens,arī latviešu virtuvē....
Zirņu pikas Etiopiešu gaumē
Etiopiešu nacionālās virtuves ēdieni zināmā mērā ir līdzīga Latviešu virtuvei. Šoreiz zirņu pikas. Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas,...
Kartupeļu - siera strūdele
Šī recepte nāk no ziemeļu-austrumu Itālijas. Uz šī reģiona virtuvi ļoti lielu ietekmi atstāja Austrija un arī šajā Itālijas reģionā daudz cep strūdeles. Bet atšķirībā no Austrijas, strūdeles šeit taisa...
Kartupeļu omlete (Madrides)
Spāņu tortiljas jau sen ir iekarojušas popularitāti ārpus savas zemes robežām. Agrāk tās gatavoja tikai no kartupeļiem un olām, bet tagad izmanto dažnedažādus produktus.
Topinambūri cepti krāsnī ar timiānu
Jeruzālemes artišoks, zemes bumbieris, topinambūrs - tas viss ir viens dārzenis. Topinambūrs Eiropā parādījās tikai 17 gadsimtā un par to vispirms uzzināja franči no Topinambusa cilts. No šejienes arī nosaukums.
Topinambūru mērce
Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!
Topinamburu krēmzupa
18. gadsimtā topinamburu ieveda Krievijā un sākumā tas izplatījās kā ārstniecisks augs - to ieteica diabētiķiem, sirds slimniekiem, palīdz zarnu trakta darbības uzlabošanai, redzes uzlabošanai. Bet tik lielu popularitāti, kā...
Biezpiena rulete no ķīniešu kāposta
Biezpiens ir ļoti universāls produkts. To var kombinēt ar visdažādākajām piedevām. Šoreiz ar ķīniešu kāpostu. Lieliska un viegla uzkoda!
Skābu kāpostu-kartupeļu sacepums
Šis ēdiens ir vienlaicīgi gan patstāvīgs ēdiens, gan var pasniegt kā piedevu kādam gaļas ēdienam. Arī ēst var gan tie, kas gavē, gan tie, kas ievēro slaido līniju, gan tie,...