Uzkodas

Kumosiņi ar malto gaļu un dārzeņiem

Kumosiņi ar malto gaļu un dārzeņiem

5 no 5 60 minūtes

Šī vienkārši pagatavojamā, bet ļoti gardā uzkoda iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Izmēģinot šo recepti,noteikti padalaties ar draugiem!

Aplūkot recepti

Garšīgākie liellopa un laša tartari

Garšīgākie liellopa un laša tartari

5 no 5 20 minūtes

Tartars ir gaļas vai zivs ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu (laša) gaļas. Tartaru pasniedz ar garšvielām, svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko vai vusteras mērci....

Aplūkot recepti

Gardā vistu aknu pastēte ar kaņepju-ingvera medalu

Gardā vistu aknu pastēte ar kaņepju-ingvera medalu

5 no 5 60 minūtes

Ir grūti precīzi noteikt, kas ir iedvesmojis dzejnieku vai komponistu uzrakstīt konkrētu dzejoli vai dziesmu. Taču receptes rodas no kādas īpašas garšas! Šoreiz par iedvesmu kalpoja Kaņepju - ingvera medalus....

Aplūkot recepti

Sainīši ar cūkgaļu, sieru un dārzeņiem

Sainīši ar cūkgaļu, sieru un dārzeņiem

5 no 5 45 minūtes

Šo recepti mums piedāvā iespējams, jaunākais kulinārijas blogeris Latvijā. Ja šādu ēdienu spēj pagatavot viņš, tātad, tas ir pa spēkam ikvienam bērnam viņa vecumā. Iesaistiet gatavošanā savus bērnus!

Aplūkot recepti

Miso humus

Miso humus

5 no 5 10 minūtes

Ideju šai receptei aizguvām no mūsu vārda un amata brāļiem bonappetit.com. Mēs pievienojām vēl miso un jūras aļģes, kas padara šo humusu īpašu. Ja esat japāņu virtuves cienītājs, tad šis...

Aplūkot recepti

Brokastu kūka ar pastēti un riekstiem

5 no 5

Trešā Adventes nedēļa - daudz laika pie brokastu galda. Labi un sātīgi paēst, atrast laiku kopējai sarunai, nedomājot par pusdienām, tā ir brokastgalda galvenā prieksrocība Adventes laikā. Brokastīs bez steigas...

Aplūkot recepti

Diētiskā vistas pastēte ar burkāniem

5 no 5 75 minūtes

Daudziem ir maldīgs priekšstats par veselīgu uzturu un diētisku ēdienu. Šī pastēte patiešām nav bīstama cilvēkiem, kuri seko savam svaram. Turklāt tā ir ļoti garšīga! Izmēģinot šo pastētes pagatavošanas recepti,...

Aplūkot recepti

Grilētas garneles bekona mētelī

5 no 5

Šo recepti piedāvā grila eksperti no www.grilam.lv . Mēs nogaršojām, šīs garneles baudāmas gan uzreiz pēc grilēšanas, gan kā aukstā uzkoda. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!

Aplūkot recepti

Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem

5 no 5 30 minūtes

Pētnieki novērojuši, ka cilvēka organisms nespējot uzņemt vairāk par 100g riekstu vienā ēšanas reizē. Tāpēc ar šo maltīti noteikti jāpadalās. Turklāt, labas receptes taču nesāksim pēkšņi slēpt 🙂

Aplūkot recepti

Uzkodu groziņi ar sieru un mellenēm

5 no 5 20 minūtes 15 gb.

Kazas siers ir bagāts ar vitamīniem, olbaltumvielām, mikroelementiem, dzelzi un kobaltu. Turklāt tā garšas īpašības padara šo desertu īpašu. Izmēģiniet piedāvāto recepti arī jūs.

Aplūkot recepti

Līgo siera bumba

5 no 5 20 minūtes

Lieliska un vienkārši pagatavojama recepte. Šādi pagatavota uzkoda ideāli iederas jebkura mēroga burziņā. Šādu siera bumbu novietojiet galda vidū un katrs, kurš vēlēsies to nobaudīt, ar savu nazīiti vai dakšu...

Aplūkot recepti

Marinēts Jāņu siers

3.4 no 5

Ir tāds ticējums - Ja saimniece Jāņu dienai nesien sieru, tad viņas govis piemeklē kāda slimība. Lai no tā pasargātos, piedāvājam Jāņu siera pagatavošanas recepti, šoreiz marinēta.

Aplūkot recepti

Vistas gaļas nageti ar griķu mannu

5 no 5 30 minūtes

Šī vienkārši pagatavojamā reepte tiks augstu novērtēta jebkura mēroga svinībās. Tā priecē gan lielus, gan mazus gardēžus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Dārzeņi alus marinādē

5 no 5

Šī pārbaudītā recepte neliks vilties, pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Sīpolu gredzeni alus mīklā

4.8 no 5 30 minūtes

Labs un kvalitatīvs alus var kalpot ne tikai ierastajā, dzēriena veidā, bet arī kā papildinājums, vai pat galvenā sastāvdaļa kādā no receptēm. Izmēģiniet šo sīpolu gredzenu recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Vistas filejas uzkodas

5 no 5 45 minūtes

Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!

Aplūkot recepti

Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem

5 no 5 210 minūtes

Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!

Aplūkot recepti

Sāļā kūka ar kūpinātu vistu un sieru

5 no 5 30 minūtes forma - 20 cm.

Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!

Aplūkot recepti

Rolli ar vistas gaļu un sēnēm

5 no 5 35 minūtes

Šo recepti vienkārši pagatavot, bet grūti aizmirst. Vistas gaļa ar sēnēm sniedz patiesu garšas baudījumu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Marinēti ķiploku kāti

5 no 5

Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis kad izmantojam arī...

Aplūkot recepti

Brusketes ar sieru un zaļiem zirnīšiem

5 no 5 15 minūtes

Ja arī jūs esiet pārliecināti ka brokastis ir dienas svarīgākā maltīte, pagatavaojiet šīs brusketes. Tās ne tikai lieliski izskatās, bet arī patiesi labi garšo!

Aplūkot recepti

Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi - lieliska uzkoda piknikā

5 no 5 30 minūtes

Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka aizvien vairāk brīva laika pavadīsim pie dabas. Šī recepte viennozīmīgi noderēs brīdī, kad saviem draugiem vēlēsieties pasniegt ko gardu un neikdienišķu. Izmēģiniet!

Aplūkot recepti

Šķiņķa rullīši ar siera mērci

0 no 5 30 minūtes

Šī recepte ir tapusi domājot par daiļo dzimumu. Vai pareizāk būtu sacīt, šī recepte ir iecerēta vīriešiem, gadījumam, kad tie vēlas nodemonstrēt savas kulināra spējas un pagatavot ko īpašu, savai...

Aplūkot recepti

Ar kūpinātu vistas gaļu pildītas olas

5 no 5 20 minūtes

Lieldienās tiek savārīts liels daudzums ar vistu un paipalu olām, taču bieži kaujās cietušās apalītes paliek groziņā, jo cīnas karstumā tās ne vienmēr tiek apēstas. Taču nesteidzieties no tām atbrīvoties,...

Aplūkot recepti

Čiabata ar siltiem pupiņu salātiem

0 no 5 35 minūtes

Šī vienkārši pagatavojamā salātu recepte noderēs gan ikdienā, gan svētku reizēs, kad galdā vēlaties celt ko neikdienišķu. Ieprieciniet sevi un citus!

Aplūkot recepti

Omletes uzkoda ar sieru

0 no 5 20 minūtes

Tuvojas Lieldienas un šī recepte jums palīdzēs pagatavot tradicionālās olas, nedaudz citā versijā. Kas savukārt padarīs jūsu svētku galdu īpašāku.

Aplūkot recepti

Vraps grieķu gaumē

0 no 5 30 minūtes

Grieķijas virtuve ir viena no populārākajām virtuvēm pasaulē. Tā ir īsta zemnieku un zvejnieku virtuve, kuras pamatā ir vienkāršas, veselīgas izejvielas un šī recepte nav izņēmums.

Aplūkot recepti

Liellopu gaļas tartars (recepte vīriešu dienai)

0 no 5 30 minūtes

Tartars ir ēdiens, kura gatavošanā ir 2 pamatprasības - visas sastāvdaļas ir jāsagriež kubiciņos un visām sastāvdaļām ir jābūt svaigām (termiski neapstrādātām).

Aplūkot recepti

Pikantie lavaša rullīši ar vistas gaļu

5 no 5 20 minūtes

Lavašs ir maizes paveids, plaši izplatīts galvenokārt Tuvajos Austrumos un Kaukāzā. Gatavo no neraudzētas kviešu miltu mīklas.Nu lavašs iekarojis savu godpilno vietu arī mūsu virtuvēs, piedāvājam jums vēl vienu lavaša...

Aplūkot recepti

Melnā Barona medaljoni ar riekstiem

0 no 5 30 minūtes

Šis ir lielisks veids kā bagātināt savu svētku galdu ar interesantu un vienkārši pagatavojamu ēdienu. Turklāt ballītei svarīgs faktors - tīras rokas!

Aplūkot recepti

Pikantā pastēte no desas

0 no 5 7 minūtes

Katra saimniece kaut reizi ir gatavojusi aknu pastēti. Taču šodien vēlamies piedāvāt jums interesantu pastētes pagatavošanas recepti. Gatavosim pastēti no desas! Uzreiz vēlamies piebilst, lai pastēte izdotos - jāizvēlas augstas...

Aplūkot recepti

Aspika desa ar dārzeņiem

0 no 5

Šī garšīgā desa iederēsies uz galda jebkura mēroga svinībās un viennozīmīgi, viesi kas būs to baudījuši, aizejot pajautās šīs aspikas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem

0 no 5 20 minūtes

“Karpačo” (Carpaccio) ir itāļu virtuvē radīts ēdiens un tā nosaukums kāda amizanta atgadījuma dēļ aizlienēts no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda. Pasaulē visbiežāk sastopams liellopa gaļas karpačo, taču to...

Aplūkot recepti

Baltvīnā gatavināta aukstā gaļa

0 no 5 90 minūtes

Aukstā gaļa, jeb citi šo uzkodu pazīst kā “galertu”, ja patīk var dēvēt par gaļu želejā. Taču lai kā to saucam, šī uzkoda viennozīmīgi bagatinās jebkura mēroga svinību galdu un...

Aplūkot recepti

Pastēte ar ābolu sidru

0 no 5 60 minūtes

Ar vārdu “sidrs” Eiropā saprot dzērienu, kura pamatsastāvdaļa ir pilnīgi vai daļēji raudzēta ābolu sula. Šo dzērienu kā alternatīvu alum ir iecienījuši, tie, kuriem alus šķiet par rūgtu. Taču sidrs...

Aplūkot recepti

Uzkodu groziņi ar sieru “Philadelphia”

0 no 5 30 minūtes 20

Šo uzkodu groziņu pildījumu variācijas ierobežo tikai jūsu fantāzija. Izmēģiniet šo recepti un radiet savas lielisko uzkodu variācijas.

Aplūkot recepti

Rulete ar spinātiem un Philadelphia sieru

0 no 5

Šī rulete ne tikai priecēs gardēžus jebkura mēroga svinībās, bet arī vizuāli bagātinās svētku galdu. Lielisks baudījums īpašai noskaņai. Gatavojot recepti rēķinaties ar papildus laiku, lai rulete atdziest - apm....

Aplūkot recepti

Pildītas sārtās olas

5 no 5

Lieldienās jāliek galdā vārītas un nokrāsotas olas. Katrai saimniecei ir savas receptes un mazie knifiņi olu krāsošanā. Piedāvājam vēl vienu olu krāsošanas veidu,šoreiz krāsu vietā izmantosim bietes.

Aplūkot recepti

Marinētas paipalu olas

5 no 5 20 minūtes 20 gb.

Vēlaties Lieldienu galdu bagātināt arī ar marinētām olām? Nekādu problēmu! Pēc šīs receptes jūs variet iemarinēt ne tikai paipalu olas, bet arī vistas vai strausa olas. Vienīgi, jāsameklē lielāks trauks....

Aplūkot recepti

Marinētas salakas ar mārrutkiem

0 no 5 30 minūtes

Receptē izmantotās salakas var aizstāt ar reņģēm. Tas nekādā ziņā ēdienu nepadarīs sliktāku. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Ceptas reņģes burkānu - tomātu mērcē

0 no 5 45 minūtes

Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.

Aplūkot recepti

Pildītas olas “Pavasaris”

5 no 5 15 minūtes 12 gb.

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no garšigalatvija.lv

Aplūkot recepti

Vistu aknu pastēte ar apelsīnu sulu

0 no 5

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā www.amam.lv

Aplūkot recepti

Siļķe jogurta marinādē ar medu

0 no 5

Šī vienkāršā, taču gardā siļķes pagatavošanas recepte noderēs gan gatavojot maltīti ikdienā, gan svētku galdā aizstās ierasto siļķi kažokā. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Pelēko zirņu konfektes

0 no 5 40 gb.

Gandrīz katrā virtuvē gada beigās tiek gatavotas zirņu pikas. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt nedaudz savādāku recepti un pagatavot zirņu konfektes. Tās ne tikai labi garšos, bet arī padarīs jūsu svētku...

Aplūkot recepti

Siera uzkoda ar papriku “Svētku”

0 no 5 15 minūtes

Šī vienkārši pagatavojamā uzkoda iederēsies jebkura mēroga svinībās. Un ja ļoti garšo, tad kāpēc sevi nepriecēt arī ikdienā? Izmēģiniet!

Aplūkot recepti

Šampinjonu makarūni ar zilo sieru un pistācijām

0 no 5 15 minūtes 10 gb.

Šampinjonus ir gatavojusi katra saimniece. Taču šis ir vēl viens to pagatavošanas veids, kas priecē acis un vēderu!

Aplūkot recepti

Siļķu filejas salāti svētku noskaņās

0 no 5 15 minūtes

Šo uzkodu var pasniegt divejādi - vai nu sāļajos groziņos, vai pildītus glāzītēs. Un salāti patiešām garšo lieliski. Pagatavojiet arī jūs!

Aplūkot recepti

Laša nageti ar pistācijām

0 no 5 12 gb.

Pistācijas bagātīgi satur fosforu, kāliju, B6 vitamīnu un neaizstājamās aminoskābes. Pistācijas mazina risku saslimt ar sirds slimībām, stiprina kaulus un zobus, palīdz uzlabot redzi. Turklāt riekstu intensīvā garša piešķir ēdienam...

Aplūkot recepti

Lasis marinēts degvīnā ar bietēm un mārrutkiem

0 no 5

Ziemā lasi ieteicams ēst biežāk, kā vasarā. Ziemā mēs saņemam daudz mazāk saules enerģijas, tātad daudz mazāk D vitamīna, kuru, savukārt, uzņemt varam uzturā regulāri lietojot lasi. Tāpēc padalīsimies ar...

Aplūkot recepti

Krostini ar ķirbi un sieru

0 no 5

Ar itāļu uzkodu - Krostini var gadīties tā, ka to esiet baudījuši, tikai nezinājāt ka šai maizītei tik gards nosaukums. Krostini gatavo no apgrauzdētas maizītes ar dažādiem pildījumiem. Šoreiz izmantojām...

Aplūkot recepti

Melone ar vītinātu gaļu “Bum-bum”

0 no 5 25 minūtes

Šī uzkoda priecē ne tikai ar savu lielisko smaržu un bagātīgo garšas buķeti, bet arī padarīs jautrāku un krāsaināku jebkura mēroga svinību galdu.

Aplūkot recepti

Vistas rulete tetrapakā

0 no 5 30 minūtes

Cenšamies dzīvot aizvien zaļāk! Tāpēc šodien vēlamies piedāvāt interesantu recepti, kuras pagatavošanā izmantosim tukšu tetrapaku no piena vai kefīra.

Aplūkot recepti

Vistu aknu pastēte ar sidru

0 no 5 90 minūtes

Sidrs ir viegls alkoholisks ābolu dzēriens ar maigu šampanieša raksturu. Būdams vieglāks kā vīns, tas ir lieliski piemērots zivju ēdieniem, trusim, putnu gaļai, kā arī treknām aknām. Pasaulē pastāv liela...

Aplūkot recepti

Krostini ar sviesta bekām un Prošuto

0 no 5 30 minūtes

Sēnēs ir 84-94 % ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. Sēnēs ir arī minerālvielas: kālijs, fosfors, dzelzs; mikroelementi: cinks, varš, magnijs, jods.

Aplūkot recepti

Krostini ar malto gaļu un kaperiem

0 no 5 20 minūtes

Krostini pats galvenais ir kraukšķīga maizīte, tāpēc uzkodu “liek kopā” īsi pirms pasniegšanas.

Aplūkot recepti

Krostini ar sīpoliem un kaperiem

0 no 5 20 minūtes 8 gb.

Krostini - itāļu uzkoda, ko gatavo no apgrauzdētas maizītes ar dažādiem pildījumiem. To var pasniegt gan pie siltiem, gan pie aukstiem dzērieniem.

Aplūkot recepti

Laša pastēte ar olu

0 no 5 30 minūtes

Lasis ir viena no uzturvielām bagātākajām zivīm. Turklāt, jau sen ir zināms, ka zivju lietošana uzturā samazina sirds saslimšanu izraisītas pēkšņas nāves risku. Tāpēc piedāvājam vēl vienu šīs gardās zivs...

Aplūkot recepti

Laša tartars

0 no 5

Sengrieķu mitoloģijā Tartars bija gan dievība, gan arī vieta Grieķu pazemes valstībā. Vecākos avotos Tartars ir arī neierobežoti liela pirmatnējā būtne, no kuras radusies arī gaisma un kosmoss. Taču nevienam...

Aplūkot recepti

Olas ar sinepju mērci

0 no 5 10 minūtes

Uzturā esot izmantojamas arī olu čaumalas, kas ir labs kalcija avots. Taču mēs tomēr rekomendējam pirms ēšanas olas čaumalu nolobīt. Pati ola ir pietiekami garšīga un veselīga. Vistas ola satur...

Aplūkot recepti

Uzkodu torte ar tunci

0 no 5 30 minūtes Forma - 20cm

Tuvojas svinības un galdā jāceļ torte, taču jūs īpaši nepriecē saldumi? Pagatavojiet šo uzkodu torti. Tā ne tikai vizuāli bagātinās jūsu galdu, bet viennozīmīgi apmierinās pat visprasīgākā gardēža vēlmes.

Aplūkot recepti

Siļķu pastēte ar āboliem

5 no 5 10 minūtes

Siļķe ir lielisks vitamīnu A, D un B12 avots. Turklāt tā ir bagāta ar vērtīgajām omega3 taukskābēm. Siļķe lietojama svaiga, kūpināta un marinēta. Un ko tikai no šīs mazās zivteles...

Aplūkot recepti

Kūpīnātas reņģes un brusketes ar salātiem

5 no 5 15 minūtes

Ja par kūpinātām reņģēm jautājumiem nevajadzētu būt, tad par vārdiņu “Bruskette”varētu rasties jautājumi. Brusketta (itāļu valodā Bruschetta vai retāk bruschetto vai bruscare)- cept uz oglēm. Bruskettu var piedēvēt sviestmaižu dzimtai...

Aplūkot recepti

Siera uzkoda ar papriku

0 no 5 10 minūtes

Pēc statistikas par dižākajiem siera ēdājiem tiek uzskatīti grieķi. Ik gadu viens Balkānu valstī dzīvojošais apēd vidēji 27,4kg siera. Kurā vietā esam mēs? Domājam tas nav svarīgi. Mēs noteikti izceļamies...

Aplūkot recepti

Mēle ar aso tomātu želeju

0 no 5

Neikdienišķi un pikanti. Šad un tad, īpaši jau tematiskajās ballītēs, ir vēlme galdā celt ko īpašu, kas iederas pasākuma konceptā. Mums bija pirātu ballīte un želeju izvēlējāmies pildīt tematiski atbilstošos...

Aplūkot recepti

Olas ar maizes nūjiņām

0 no 5

“Brokastis apēd pats, pusdienas dali ar draugu, bet vakariņas atdod ienaidniekam”. Turklāt ja brokastis ir vienkārši pagatavojamas, bet tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātas, šis princips ir noteikti jaievēro!

Aplūkot recepti

Pildīti vistu spārniņi

0 no 5

Ideju šim ēdienam mēs aizguvām amerikāņu TV šovā, kurā apskata ielu ēstuves, “The food street” un mums tā ļoti iepatikās. Tiesa gan puiši tā arī netaklāja noslēpuumu, ka pareizi pildīt...

Aplūkot recepti

Humuss

0 no 5 5 minūtes

Vēsturnieki vēl lauž šķēpus, kurai no arābu valstīm pienākas lielais paldies par Humusa izcelsmi. Laika gaitā tas ir kļuvis populārs visā plašajā pasaulē. Humuss lieliski garšo kopa ar svaigu maizi,...

Aplūkot recepti

Pastēte ar kaltētiem tomātiem

0 no 5 10 minūtes

Ļoti vienkārša un ātri pagatavojama pastēte. Šādu pastēti var pasniegt arī svētku galdā, izveidojot skaistus tornīšus uz krekeriem vai mazies grauzdiņiem, vai nu piepildot ar to saļos uzkodu groziņus.

Aplūkot recepti

Groziņi ar zivju riljeti /rillete/

0 no 5 15 minūtes 12-15 gb

Nu smalki, smalki! Bet ir reizes kad vajag! Šie groziņi būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

Aplūkot recepti

Salakas dārzeņu marinādē

0 no 5 40 minūtes

Cilvēki, kuri īpaši neorientējas zivju sortimentā, salakas, tāpat kā citas nelielās zivtiņas, neuzskata par gatavošanas vērtām. Tomēr šīs zivis ir vērts pagatavot un kaut reizi nogaršot! Svaigām salakām piemīt ne...

Aplūkot recepti

Vistas gaļas riljete (rillette)

0 no 5 240 minūtes

Nosaukums riljete (rillette) pie mums atceļojis no Francijas. Riljetes tradicionāli tika gatavotas no treknas cūkgaļas vēdera vai cūkgaļas pleca. Parsvarā riljetes tiek pasniegtas istabas temperatūrā ar grauzdiņiem, līdzīgi kā mums...

Aplūkot recepti

Pildītas olas ar šprotēm

5 no 5 15 minūtes

Cilvēki cenšas uz svinību galda uzlikt dargus ēdienus un dzērienus, taču arī ar salīdzinoši maziem ieguldījumiem var pagatavot greznus un kārdinošus ēdienus.

Aplūkot recepti

Foreles pate

0 no 5 5 minūtes

Šo patē var pasniegt gan brokastīs uz maizītēm, gan smalkās viesībās. Un kāpēc gan nesarīkot smalkas viesības brokastu laikā?!

Aplūkot recepti

Ruletes ar mazsālītu lasi

0 no 5 15 minūtes

Lasis - laikam bez šīs zivs neiztiek nevienas daudzmaz nozīmīgu svinību ēdienkartē. Laša gaļa ir bagātīgs A un D vitamīnu avots. Tā ir bagāta ar Omega 3 taukskābēm, kas palīdz...

Aplūkot recepti

Pankūkas ar krabju gaļu

0 no 5 40 minūtes

Lai gan Latvijā viens no populārākajiem “jūras” produktiem ir krabju nūjiņas, veikalu plauktos nu ir atrodamas patiesi eksotiskas ēdmaņas. Piemēram, krabis. Krabju gaļa ir bagātīgs proteīnu avots un satur daudz...

Aplūkot recepti

Kartupeļu uzkoda ar bietēm un siļķi

0 no 5 20 minūtes 15 gb.

Šo uzkodu var dēvēt par mūsdienu aktualitāti. Pat glaunos restorānos bietes, siļķes un kartupeļa apvienojums tiek pasniegts dažadās variācijās un dēvēts par tieši Latvijai piederīgu garšas kopumu un tā arī...

Aplūkot recepti

Pastēte no šprotēm

0 no 5 15 minūtes

Šprotes eļļā” - Latvijas vizītkarte. Arī šiem konserviem ir milzum daudz pagatavošanas variantu. Šodien padalīsimies ar vienkārši pagatavojamas pastētes recepti.

Aplūkot recepti

Vistas rulete ar dārzeņiem

0 no 5 60 minūtes

Vista ar dārzeņiem - parasti iedomājamies pilnīgi citu ēdienu. Šo recepti var devēt par universālu, jo to var pasniegt gan kā uzkodu aukstā veidā, gan kā pamatēdienu siltā veidā. Un...

Aplūkot recepti

Groziņi ar avokado krēmu un kaviāru

0 no 5 10 minūtes 20 gb.

Avokado dzimtene ir Meksika un Centrālamerika. Mūsdienās avokado koki savvaļā aug Amazones mūžamežos, pie mums tie iegādājami veikalos un saimnieces jau iecienījušas šo augli, tā īpašās garšas dēļ. Šeit vēl...

Aplūkot recepti

Laša ikri jeb kaviārs

0 no 5 90 minūtes

Vārds kaviārs cēlies no persiešu vārda “khav-jar”, kas tulkojumā nozīmē “spēka gabals”. Šoreiz pastāstīsim, kā pagatavot kaviāru no laša ikriem.

Aplūkot recepti

Ķilavmaizītes

0 no 5 10 minūtes

Šī uzkodas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC pārizdotās grāmatas “Aukstais galds” (M. Feldmane). Vienkārši, pieejami un garšīgi.

Aplūkot recepti

Kūpināta forele ar dillēm un citronu-sinepju mērci

0 no 5 20 minūtes

Viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ja jums izdodas ierastos produktus pasniegt nedaudz savādāk, tādejādi radot jaunas garšas nianses un citu vizuālo risinājumu - jums virtuve ir īstais “Poligons”! Šoreiz piedāvājam pagatavot...

Aplūkot recepti

Mazsālīta skumbrija mājas gaumē

0 no 5 5 minūtes

Scomber scomber - tā latīniski dēvē makreli, jeb skumbriju. Daudzas saimnieces šo Ziemeļjūrā mītošo zivi ir iecienījušas ne tikai tās pieejamās cenas dēļ, bet tieši dēļ skumbrijas īpašās garšas. Arī...

Aplūkot recepti

Zaļo tomātu un siera uzkoda

0 no 5 10 minūtes

Šāda uzkoda priecēs gan lielus , gan mazus. Turklāt šādas uzkodas vienlaikus arī vizuāli bagātina svinību galdu.

Aplūkot recepti

Siers ar sicīlijas pesto

0 no 5 15 minūtes

Sicīliešu virtuve tiek uzskatīta par vienu no senākajām un daudzpusīgākajām virtuvēm pasaulē. Arī Latviešu siera siešanas māka ir mērāma gadsimtiem. Tad nu apvienojot šīs abas virtuves rodas gards iepriecinājums gardēžiem.

Aplūkot recepti

Marinēts siers ar garšaugiem

0 no 5 10 minūtes

Siers ir viens no mūsu latviskās identitātes simboliem. Latvieši sieru sējuši jau tad, kad vēl nepazina sviestu. Medz sacīt, cik siera veidu - tik pagatavošanas variantu. Mums gan šķiet, ka...

Aplūkot recepti

Siera bumbiņas ar halapenjo

0 no 5 25 minūtes

Neviens vairs nemācēs pateikt, kad un kur sasiets pirmais siera ritulis pasaulē. Zināms vien tas, ka pirmie siera siešanas un nogatavināšanas procesi sākušies ļoti tālā senatnē un joprojām tiek pilnveidoti....

Aplūkot recepti

Reņģes ceptas, ar sinepēm

0 no 5 30 minūtes

Clupea harengus membras - tiešī šāds ir vienkāršās zivtiņas reņģes latīniskais nosaukums. Lai arī reņģes nav dārgas zivis, tās ir iecienījušas daudzas mājsaimnieces. Šobrīd reņģes atkal kļūst populāras un dažādos...

Aplūkot recepti

Vistu aknu pastēte

0 no 5

No vistu aknām sanāk ļoti garšīga pastēte. Galvenais, lai aknas būtu svaigas, nevis sasaldētas, savādāk pastēte sanāks ūdeņaina.

Aplūkot recepti

Siļķu rolmopši ar gurķi

0 no 5 20 minūtes

Rolmopsis - marinēta siļķu rulete. Iekšā parasti liek marinētu gurķi vai sīpolu. Nosaukums tika izdomāts vēl 19. gadsimtā, pateicoties modei uz mopšu šķirnes suņiem. Acīmredzot, saritināts rolmopsis atgādināja suņa purniņu.

Aplūkot recepti

Gravlaks

0 no 5

Vārds “gravlaks” tulkojumā no norvēģu valodas nozīmē “aprakts/apglabāts”. Bet mēs to medzam dēvēt par mazsālītu. Ļoti garšīgs!

Aplūkot recepti

Liellopu gaļa ar tunča mērci

0 no 5 60 minūtes

Par pamatu šim ēdienam mēs ņēmām itāļu tradicionālo Vitello Tonnato - teļa gaļa ar tunča mērci. Viens šis ēdiena paveids mums jau tika publicēts portalā - teļa gaļa ar tunča...

Aplūkot recepti

Vārītas olas ar anšoviem sinepju mērcē

5 no 5 5 minūtes

Diētiskās brokastis, kuras īpaši novērtēs Djukana diētas sekotāji vai sportisti - satur maz tauku un daudz olbaltumus. Tikai ar pašām olām gan jābūt uzmanīgam - šādas brokastis var ēst ne...

Aplūkot recepti

Līdaka cepta, dārzeņu marinādē

0 no 5 45 minūtes

Ir neskaitāmi veidi, kā pagatavot zivis. Šoreiz piedāvajam pagatavot līdaku dārzeņu marinādē, kas lieliski der kā uzkoda. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo un apēd!”

Aplūkot recepti

Laša un dārzeņu uzkoda

0 no 5 15 minūtes

Šie atsvaidzinošie un glīti normētie salāti, ko pasniedz gurķa šķēlītē, būs garda neparasta uzkoda īpašai maltītei. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “500 salātu receptes”

Aplūkot recepti

Garneļu uzkoda

0 no 5

Garneles ir veselīgs produkts. 100g garneļu satur vien 87kcal, turklāt gandrīz 80% no garneļu masas ir ūdens. Līdz ar to garneles var baudīt neraizējoties par lieko svaru. Un šī uzkoda...

Aplūkot recepti

Lasis Tālo Austrumu gaumē

0 no 5 5 minūtes

Lielisks sarkanās zivs sālīšanas veids, ko nu jau gadu desmitiem piekopj Tālajos austrumos. Zivs garšo kā vītināta, kūpināta, lai gan pagatavošana ir ātra. Cilvēki, kuri nav mēģinājuši šo metodi mazliet...

Aplūkot recepti

Pikantā siera bumba ar riekstiem

0 no 5 10 minūtes

Pēdējā laikā siera uzkodas ir kļuvušas īpaši iecienītas. Un kāpēc gan ne? Padalīsimies ar vēl vienu siera uzkodas pagatavošanas veidu, kas labi iederas jebkura mēroga svinībās.

Aplūkot recepti

Lavaša čipši ar siera bumbu

0 no 5 45 minūtes

Tuvojas svētki. Taču ierastā siera vietā vēlaties saviem viesiem pasniegt ko interesantāku? Nekādu problēmu! Piedāvājiet viesiem nobaudīt lavaša čipsus ar siera bumbu!

Aplūkot recepti

Mazsālīti gurķīši

0 no 5 15 minūtes 2l

Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!

Aplūkot recepti

Uzkoda ar lasi un dabīgu jogurtu

5 no 5 15 minūtes

Lieliskas, vieglas un ļoti gardas brokastis!

Aplūkot recepti

Aukstā gaļa no vēdzeles

0 no 5

Labi pagatavotas aukstās gaļas pamatā ir labi novārīts buljons. Buljonam jābūt caurspīdīgam, stipram un aromātiskam. Ja buljons būs pareizi novārīts, tad jums nekad neviens nepateiks:”Какая гадость эта ваша заливная рыба!”...

Aplūkot recepti

Brusketes ar sieru un tomātiem

0 no 5 10 minūtes

Pēc dažu pētnieku pārliecības tieši brokastis ir tās, kas piešķir dienai noskaņu. Ja ēdiens mūs priecē un gausina, diena noteikti izdosies. Tāpēc iesakām šīs brusketes un lai diena izdodas!

Aplūkot recepti

Siļķe mājas marinādē

0 no 5 30 minūtes

Siļķes latīniskais nosaukums - Clupea harengus. Bet tās garša izsaka daudz vairāk. Šī ir viena no tradicionālajām šīs zivtiņas marinēšanas receptēm.

Aplūkot recepti

Marinētas reņģītes

0 no 5 60 minūtes

Kurš gan nav baudījis marinētas reņģītes. Šoreiz vēl viena tik iecienītā ēdiena pagatavošanas recepte.

Aplūkot recepti

Sacivi no stores

0 no 5 60 minūtes

Tradicionāls gruzīnu ēdiens, ierastāk tiek izmantota vistas gaļa ar valriekstiem, šajā gadījumā vista aizstāta ar stori.

Aplūkot recepti

Olas ar bazilika un Parmezāna mērci

5 no 5 45 minūtes

Franču mērci “pistu”, tāpat kā itāļu “pesto”, gatavo no svaiga bazilika. Oeufs Durs au Pistou - tas ir franciskais receptes nosaukums. Šī ir sena franču recepte.

Aplūkot recepti

Omlete olu čaumalā

0 no 5 15 minūtes

Par omletēm un to izcelsmi esam rakstījuši gari un plaši skatīt rakstu. Tāpēc šoreiz bez gara ievada. Šādi omleti mēdz gatavot angļi un šādi pagatavotu omleti tie dēvē par “scrambled...

Aplūkot recepti

Biešu tiramisu

0 no 5 10 minūtes

Par galda biešu dzimteni uzskata seno Babiloniju. Sengrieķu valodā tās dēvēja „seuklon”. Nu galda bietes tiek audzētais vai katrā pasaules malā. No bietēm var pagatavot ne tikai salātus. Piedāvājam nobaudīt...

Aplūkot recepti

Olas pildītas ar lasi

0 no 5 20 minūtes

Šī nav tik daudz recepte, cik ideja olu pasniegšanai brokastīs. Šādi olas var pasniegt arī kā uzkodu svētku galdam.

Aplūkot recepti

Olas pildītas ar kaltētiem tomātiem

0 no 5 20 minūtes

Ši nav tik daudz recepte, cik ideja olu pasniegšanai brokastīs. Iesakam novārīt olas tā, lai dzeltenums būtu vēl mazliet mīksts - tā būs garšīgāk. Šādi olas var pasniegt arī kā...

Aplūkot recepti

Vītinātas gaļas rullīši ar zilo sieru

0 no 5 15 minūtes

Zilie jeb blue sieri, kā tos ierasts dēvēt, ar savu neparasto smaržu un garšu jau izsenis iekarojuši vietu gardēžu virtuvēs visā pasaulē. Ja ar šiem sieriem esat uz “Jūs”, pamēģiniet...

Aplūkot recepti

Teļa gaļa ar tunča mērci

0 no 5 60 minūtes

Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un gardēžu novērtēti. Jebkuras tautas virtuvē ir ēdieni kuri rada asociācijas ar konkrētu valsti. Pieminot Itāliju prātā nāk dažādas pastas, picas, olīvas un protams vīni....

Aplūkot recepti

Sāļā uzkodu torte

5 no 5 30 minūtes

Tradīcija veidot sāļās tortes nāk no Somijas. Tās veido dažādas - gan ar zivi, gan ar sieru, gan ar gaļu. Parasti šādas tortes pasniedz svētkos kā uzkodu. Laiks ieviest jaunas...

Aplūkot recepti

Kanapē ar auksto gaļu un gurķīšiem

0 no 5 60 minūtes

Lai pagatavotu krāšņu un gardu uzkodu ne vienmēr jāizmanto dārgas izejvielas. Šajā receptē ar pieejamiem produktiem esam pagatavojuši gardu uzkodu, kura iederas uz jebkāda mēroga svinību galda.

Aplūkot recepti

Laša-krekeru tornīši

0 no 5 20 minūtes

Lieliska uzkoda jebkura mēroga svinību galdam. Šo uzkodu vajadzētu gatavot īsi pirms pasniegšanas, lai krekeri neizmirkst.

Aplūkot recepti

Marinēta siļķe biešu krēmā

0 no 5 20 minūtes

Vai katrai saimniecei zināms tradicionāls svētku ēdiens “Siļķe kažokā”, bet ja nu rodas vēlme pagatavot ko neierastāku, šī recepte būs īstā.

Aplūkot recepti

Baklažāni ar sieru, marinēti

0 no 5

Ir Latvijā vieta - Andrupene, kurā tiek ražoti sieri ievērojot senās siera siešanas tradīcijas. Ar šo sieru jebkurš ēdiens būs baudāms un lielisks!

Aplūkot recepti

Aknu pastēte ar saldo krējumu un baravikām

0 no 5 30 minūtes

Šajā receptē baravikas var protams aizstāt arī ar šampinjoniem, bet kaltētām baravikām tomēr cits aroms.

Aplūkot recepti

Jēra aknu pastēte ar lazdu riekstiem un burkāniem

0 no 5 30 minūtes

Izsmalcinātu pastēti pagatavot nemaz nav tik sarežģīti! Riekstus var ņemt jebkurus - pistācijas, mandeles, indijas, valriekstus. Burkānus var aizvietot ar ķirbi- arī ļoti garšīgi sanāk!

Aplūkot recepti

Kūpinātas sviesta zivs pastēte

0 no 5 5 minūtes

Zivs ir universāls produkts. To var cept, grilēt, vārīt un kūpināt. Kā arī no kūpinātas zivs var pagatavot lielisku pastēti.

Aplūkot recepti

Sīpolu gredzeni

0 no 5 30 minūtes

Ļoti vienkārša uzkoda ne tikai pie alus. Drīkst dot arī bērniem, jo alkohols gatavošanas procesā iztvaiko. Lieliska alternatīva rūpnieciski ražotiem čipsiem.

Aplūkot recepti

Šampinjonu žuljens zem mīklas vāciņa

0 no 5 45 minūtes

Šī ir tradicionāla un Francijā ļoti iecienīta žuljēna recepte.

Aplūkot recepti

Asins desas verīns ar banāniem

0 no 5 25 minūtes

Pirmo reizi man ir tā, kad nevarēju izlemt vai publicēt šo recepti vai nē. Bet par cik ir daudzi, kam šī uzkoda garšoja, tad tomēr nolēmu publicēt. Man gan prasās...

Aplūkot recepti

Siļķu krems

0 no 5 15 minūtes

Ideja drīzāk brīvdienu brokastīm, jo sastāvā ir gan ķiploki, gan sīpoli. Vai nu arī ātrām vakariņām, ja nav nekur jāiet. ))))

Aplūkot recepti

Kramblis ar dārzeņiem un brieža desu

0 no 5 75 minūtes

Šo krambli ļoti vienkārši pārveidot par pilnībā veģetāru. Izņemiet no sastāva desu un pievienojiet vēl pāris sīpolus.

Aplūkot recepti

Kanapē ar zilo sieru

0 no 5 15 minūtes 12-15gb

Zilos jeb blue sierus ir iecienījuši daudzi gardēži. Biežāk tie tiek baudīti bez piedevām, kopā ar kādu smalku vīnu. Šādā variantā zilais siers tīk arī tiem, kas to sākumā ir...

Aplūkot recepti

Asinsdesa ābolā

0 no 5 45 minūtes

Anglijā asinsdesas dēvē par melno pudiņu, to pārsvarā bauda brokastīs un pasniedz kopā ar ceptām sēnēm, krējumu un svaigi ceptu maizi. Variācijas asinsdesu pagatavošanā ir daudz - tās cep, sautē,...

Aplūkot recepti

Kramblis ar asinsdesu

0 no 5 45 minūtes

Asinsdesas ir sens ēdiens, bet kura tauta pirmā cūku bēres svinēdami iedomājās to pagatavot, grūti teikt. Pastāv versija, ka par asinsdesu pagatavošanas recepti mums jāpasakās antīkās Atēnas smalkajiem pavāriem, kuri...

Aplūkot recepti

Groziņi ar zivju krēmu

0 no 5 60 minūtes 25 gb.

Spirdzinoši kūsājošais vīns neitralizēs sāļo krēmu, bet groziņi radīs mutē dzirkstošā vīna burbulīšiem līdzīgas sajūtas. Klāt iesakām baltvīnu vai dzirkstošo vīnu. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC grāmata “Vīni un ēdieni”,...

Aplūkot recepti

Matjes tartars uz rupjmaizes ar sīpoliem un pipargurķīšiem

0 no 5 50 minūtes

Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu vidū var minēt jēlu siļķi, kūpinātu zuti un zirņu zupu, nepiemirstot sieru šķirnes, piemēram, “Edam” un “Gouda”. Arī šis Matjes tartars ir tradicionālo Holandiešu ēdienu...

Aplūkot recepti

Jēra aknu pastēte ar baravikām

0 no 5 20 minūtes

Veikalos ir nopērkami bezgala daudz aknu pastētes veidi, bet paštaisīta sagādās lielāko baudu. Un ja vēl rudenī čakli pastrādā un ir pašu sarūpētas baravikas, tad šī pastēte ir baudas kalngals...

Aplūkot recepti

Vistu aknu rullīši

0 no 5 45 minūtes

Lieliska uzkoda, to var pasniegt gan kā karsto, gan kā auksto. Produktu daudzums šai receptei ir visai aptuvens, jo viss ir atkarīgs no tā cik lieli gurķi, cik plāni sanāks...

Aplūkot recepti

Sēnes sinepju un medus marinādē

0 no 5

Ļoti vienkārši pagatavojams ēdiens, laika ziņā aizņem vien minūtes 15. Tāpēc labāk marinēties likt uz nakti, tad no rīta jau var baudīt.

Aplūkot recepti

Zivju suflē ar melno kafiju

0 no 5 35 minūtes

Es zinu - atkal nesavienojamas lietas))) Bet tas tikai tā liekas. Kafija burvīgi papildina zivju un saldā krējuma garšu un muskatrieksts ir kā punkts teikuma beigās.

Aplūkot recepti

Olas Provansiešu gaumē

5 no 5 30 minūtes

Lieldienu svinības būs nosvinētas, olu kaujas būs beigušās, Lieldienu trusis atvaļinājumā. Bet olu karos iegūtās trofejas paliks. Ko ar tām iesākt? Recepte būs noderīga arī kādam svētdienas brokastīm.

Aplūkot recepti

Cepta pildīta līdaka

0 no 5

Šis tradicionālais Latviešu ēdiens greznos jebkura mēroga svinību galdu.

Aplūkot recepti

Pildītie tomāti ar biezpienu

0 no 5

Vienkārša, viegli pagatavojama recepte. Īpašu pikantumu piešķir ķimenes. Mūsuprāt, ļoti latvisks ēdiens.

Aplūkot recepti

Marmora olas

0 no 5

Lieldienās ierasts krāsot olu čaumalas.Mēs šoreiz pastāstīsim, kā olas nokrāsot no iekšpuses un padarīt tās līdzīgas marmora olām.

Aplūkot recepti

Olas Faberžē - recepte Lieldienu galdam

5 no 5

Pēteris Karls Fabaržē Lieldienu olas izgatavoja kā Krievijas cara Aleksandra dāvanu savai sievai carienei Marijai. Faberžē olas tā sajūsmināja carieni, ka cars pasūtīja pa olai uz katrām Lieldienām. Šo tradīciju...

Aplūkot recepti

Marinēti gurķīši ar mārrutkiem

0 no 5

Variācija par tēmu ātri iemarinējami gurķīši (pikanti).

Aplūkot recepti

Marinēts siers

0 no 5

Šajā receptē var izmantot arī kazas sieru. Sieru vislabāk ņemt izteikti caurumotu un vidēji mīkstu.Eļļu labāk izmantot parasto augu, jo olīveļļa ilgi stāvot ledusskapī paliek duļķaina un atslāņojas. Recepte domāta...

Aplūkot recepti

Foršmaks

0 no 5

Tā ir ļoti sena ebreju recepte. Garšvielas var pamainīt pēc savas patikas, bet siļķei (mērcētai pienā), maizei un olām jābūt obligāti.

Aplūkot recepti

Vistas kramblis

4.8 no 5

Nu dažādi tie krambļi (crambs - drupačas) gan saldi, gan sāļi. Šoreiz ar vistu!

Aplūkot recepti

Čipši parastie - mājas

0 no 5

Čipši nav ne veselīgs ēdiens, ne diētisks, un tomēr tas garšo gan bērniem, gan pieaugušiem. Un šad-tad mēs grēkojam, kaut gan brīnišķīgi saprotam, cik tas ir kaitīgi - gan tauki,...

Aplūkot recepti

Mājas pastēte

0 no 5

Viena no visvienkāršāk pagatavojām pastētēm. Īpaši iesaku izmēģināt iesācējiem virtuvē, lai saprastu, ka uztaisīt pastēti pašiem nav nemaz tik grūti.

Aplūkot recepti

Tostmaizes ar brinzu

0 no 5

Ļoti labs savienojums - sāļā brinza ar papriku. Šādas maizītes var pasniegt arī viesībās - iet uz urrāā!

Aplūkot recepti

Aknu pastēte

0 no 5

Laikam jau katrai sevi cienošai saimniecei jābūt savai pastētes receptei. Šodien padalīšos ar garšīgas yb vienkārši pagatavojamas pastētes recepti. Jāpiebilst, receptē minētā baltvīna vietā var izmantot arī konjaku, bet tad...

Aplūkot recepti

Vistas kotletes uz kanēļa standziņām

0 no 5

Ļoti ērta uzkoda, īpaši piemērota tusiņiem un pasākumiem ar klātu zviedru galdu. Vienkārši paņemt zacenīti rokās un tusēt, ik pa brīdim iekožot.

Aplūkot recepti

Vistas aknu pastēte ar šokolādi

0 no 5

Šo pastēti ir salīdzinoši vienkārši pagatavot, bet svinīgā skata pēc tomēr gribās teikt,ka tā vairāk piemērota svinībām. Bet kāpēc gan svinības nevarētu rīkot arī ikdienā?!

Aplūkot recepti

Siera konfektes

0 no 5

Ideāla uzkoda pie šampanieša. Bumbiņas var apviļāt ne tikai sierā, bet arī zaļumos, paprikas pulverī, sasmalcinātos riekstos, karijā. Var arī eksperimentēt ar sieriem un veidot konfektes no dažādiem sieriem. Arī...

Aplūkot recepti

Siera bumba

0 no 5

Šādā veidā ballītēs pasniegt sieru pieņemts Amerikā. Praktiski uz katra zviedru galda var redzēt vairākas šādas bumbas un bariņš cilvēku tai apkārt.

Aplūkot recepti

Lok-lak

0 no 5

Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi, gan maigi dēļ marinādes. Ļoti ērts pasniegšanas veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce nepil...

Aplūkot recepti

Marinēti kalmāri

0 no 5

Es vispār diezgan piesardzīgi skatos uz šāda veida jūras iemītniekiem un visādi kalmāri un astoņkāji manī izsauc vairāk bijības nekā vēlmi pagaršot un apēst ))))) Man pat drīzāk šķiet, ka...

Aplūkot recepti