
Kumosiņi ar malto gaļu un dārzeņiem
Šī vienkārši pagatavojamā, bet ļoti gardā uzkoda iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Izmēģinot šo recepti,noteikti padalaties ar draugiem!

Garšīgākie liellopa un laša tartari
Tartars ir gaļas vai zivs ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu (laša) gaļas. Tartaru pasniedz ar garšvielām, svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko vai vusteras mērci....

Gardā vistu aknu pastēte ar kaņepju-ingvera medalu
Ir grūti precīzi noteikt, kas ir iedvesmojis dzejnieku vai komponistu uzrakstīt konkrētu dzejoli vai dziesmu. Taču receptes rodas no kādas īpašas garšas! Šoreiz par iedvesmu kalpoja Kaņepju - ingvera medalus....

Sainīši ar cūkgaļu, sieru un dārzeņiem
Šo recepti mums piedāvā iespējams, jaunākais kulinārijas blogeris Latvijā. Ja šādu ēdienu spēj pagatavot viņš, tātad, tas ir pa spēkam ikvienam bērnam viņa vecumā. Iesaistiet gatavošanā savus bērnus!

Miso humus
Ideju šai receptei aizguvām no mūsu vārda un amata brāļiem bonappetit.com. Mēs pievienojām vēl miso un jūras aļģes, kas padara šo humusu īpašu. Ja esat japāņu virtuves cienītājs, tad šis...
Brokastu kūka ar pastēti un riekstiem
Trešā Adventes nedēļa - daudz laika pie brokastu galda. Labi un sātīgi paēst, atrast laiku kopējai sarunai, nedomājot par pusdienām, tā ir brokastgalda galvenā prieksrocība Adventes laikā. Brokastīs bez steigas...
Diētiskā vistas pastēte ar burkāniem
Daudziem ir maldīgs priekšstats par veselīgu uzturu un diētisku ēdienu. Šī pastēte patiešām nav bīstama cilvēkiem, kuri seko savam svaram. Turklāt tā ir ļoti garšīga! Izmēģinot šo pastētes pagatavošanas recepti,...
Grilētas garneles bekona mētelī
Šo recepti piedāvā grila eksperti no www.grilam.lv . Mēs nogaršojām, šīs garneles baudāmas gan uzreiz pēc grilēšanas, gan kā aukstā uzkoda. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem
Pētnieki novērojuši, ka cilvēka organisms nespējot uzņemt vairāk par 100g riekstu vienā ēšanas reizē. Tāpēc ar šo maltīti noteikti jāpadalās. Turklāt, labas receptes taču nesāksim pēkšņi slēpt 🙂
Uzkodu groziņi ar sieru un mellenēm
Kazas siers ir bagāts ar vitamīniem, olbaltumvielām, mikroelementiem, dzelzi un kobaltu. Turklāt tā garšas īpašības padara šo desertu īpašu. Izmēģiniet piedāvāto recepti arī jūs.
Līgo siera bumba
Lieliska un vienkārši pagatavojama recepte. Šādi pagatavota uzkoda ideāli iederas jebkura mēroga burziņā. Šādu siera bumbu novietojiet galda vidū un katrs, kurš vēlēsies to nobaudīt, ar savu nazīiti vai dakšu...
Marinēts Jāņu siers
Ir tāds ticējums - Ja saimniece Jāņu dienai nesien sieru, tad viņas govis piemeklē kāda slimība. Lai no tā pasargātos, piedāvājam Jāņu siera pagatavošanas recepti, šoreiz marinēta.
Vistas gaļas nageti ar griķu mannu
Šī vienkārši pagatavojamā reepte tiks augstu novērtēta jebkura mēroga svinībās. Tā priecē gan lielus, gan mazus gardēžus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Dārzeņi alus marinādē
Šī pārbaudītā recepte neliks vilties, pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Sīpolu gredzeni alus mīklā
Labs un kvalitatīvs alus var kalpot ne tikai ierastajā, dzēriena veidā, bet arī kā papildinājums, vai pat galvenā sastāvdaļa kādā no receptēm. Izmēģiniet šo sīpolu gredzenu recepti arī jūs!
Vistas filejas uzkodas
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem
Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!
Sāļā kūka ar kūpinātu vistu un sieru
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Rolli ar vistas gaļu un sēnēm
Šo recepti vienkārši pagatavot, bet grūti aizmirst. Vistas gaļa ar sēnēm sniedz patiesu garšas baudījumu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Marinēti ķiploku kāti
Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis kad izmantojam arī...
Brusketes ar sieru un zaļiem zirnīšiem
Ja arī jūs esiet pārliecināti ka brokastis ir dienas svarīgākā maltīte, pagatavaojiet šīs brusketes. Tās ne tikai lieliski izskatās, bet arī patiesi labi garšo!
Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi - lieliska uzkoda piknikā
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka aizvien vairāk brīva laika pavadīsim pie dabas. Šī recepte viennozīmīgi noderēs brīdī, kad saviem draugiem vēlēsieties pasniegt ko gardu un neikdienišķu. Izmēģiniet!
Šķiņķa rullīši ar siera mērci
Šī recepte ir tapusi domājot par daiļo dzimumu. Vai pareizāk būtu sacīt, šī recepte ir iecerēta vīriešiem, gadījumam, kad tie vēlas nodemonstrēt savas kulināra spējas un pagatavot ko īpašu, savai...
Ar kūpinātu vistas gaļu pildītas olas
Lieldienās tiek savārīts liels daudzums ar vistu un paipalu olām, taču bieži kaujās cietušās apalītes paliek groziņā, jo cīnas karstumā tās ne vienmēr tiek apēstas. Taču nesteidzieties no tām atbrīvoties,...
Čiabata ar siltiem pupiņu salātiem
Šī vienkārši pagatavojamā salātu recepte noderēs gan ikdienā, gan svētku reizēs, kad galdā vēlaties celt ko neikdienišķu. Ieprieciniet sevi un citus!
Omletes uzkoda ar sieru
Tuvojas Lieldienas un šī recepte jums palīdzēs pagatavot tradicionālās olas, nedaudz citā versijā. Kas savukārt padarīs jūsu svētku galdu īpašāku.
Vraps grieķu gaumē
Grieķijas virtuve ir viena no populārākajām virtuvēm pasaulē. Tā ir īsta zemnieku un zvejnieku virtuve, kuras pamatā ir vienkāršas, veselīgas izejvielas un šī recepte nav izņēmums.
Liellopu gaļas tartars (recepte vīriešu dienai)
Tartars ir ēdiens, kura gatavošanā ir 2 pamatprasības - visas sastāvdaļas ir jāsagriež kubiciņos un visām sastāvdaļām ir jābūt svaigām (termiski neapstrādātām).
Pikantie lavaša rullīši ar vistas gaļu
Lavašs ir maizes paveids, plaši izplatīts galvenokārt Tuvajos Austrumos un Kaukāzā. Gatavo no neraudzētas kviešu miltu mīklas.Nu lavašs iekarojis savu godpilno vietu arī mūsu virtuvēs, piedāvājam jums vēl vienu lavaša...
Melnā Barona medaljoni ar riekstiem
Šis ir lielisks veids kā bagātināt savu svētku galdu ar interesantu un vienkārši pagatavojamu ēdienu. Turklāt ballītei svarīgs faktors - tīras rokas!
Pikantā pastēte no desas
Katra saimniece kaut reizi ir gatavojusi aknu pastēti. Taču šodien vēlamies piedāvāt jums interesantu pastētes pagatavošanas recepti. Gatavosim pastēti no desas! Uzreiz vēlamies piebilst, lai pastēte izdotos - jāizvēlas augstas...
Aspika desa ar dārzeņiem
Šī garšīgā desa iederēsies uz galda jebkura mēroga svinībās un viennozīmīgi, viesi kas būs to baudījuši, aizejot pajautās šīs aspikas pagatavošanas recepti.
Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem
“Karpačo” (Carpaccio) ir itāļu virtuvē radīts ēdiens un tā nosaukums kāda amizanta atgadījuma dēļ aizlienēts no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda. Pasaulē visbiežāk sastopams liellopa gaļas karpačo, taču to...
Baltvīnā gatavināta aukstā gaļa
Aukstā gaļa, jeb citi šo uzkodu pazīst kā “galertu”, ja patīk var dēvēt par gaļu želejā. Taču lai kā to saucam, šī uzkoda viennozīmīgi bagatinās jebkura mēroga svinību galdu un...
Pastēte ar ābolu sidru
Ar vārdu “sidrs” Eiropā saprot dzērienu, kura pamatsastāvdaļa ir pilnīgi vai daļēji raudzēta ābolu sula. Šo dzērienu kā alternatīvu alum ir iecienījuši, tie, kuriem alus šķiet par rūgtu. Taču sidrs...
Uzkodu groziņi ar sieru “Philadelphia”
Šo uzkodu groziņu pildījumu variācijas ierobežo tikai jūsu fantāzija. Izmēģiniet šo recepti un radiet savas lielisko uzkodu variācijas.
Rulete ar spinātiem un Philadelphia sieru
Šī rulete ne tikai priecēs gardēžus jebkura mēroga svinībās, bet arī vizuāli bagātinās svētku galdu. Lielisks baudījums īpašai noskaņai. Gatavojot recepti rēķinaties ar papildus laiku, lai rulete atdziest - apm....
Pildītas sārtās olas
Lieldienās jāliek galdā vārītas un nokrāsotas olas. Katrai saimniecei ir savas receptes un mazie knifiņi olu krāsošanā. Piedāvājam vēl vienu olu krāsošanas veidu,šoreiz krāsu vietā izmantosim bietes.
Marinētas paipalu olas
Vēlaties Lieldienu galdu bagātināt arī ar marinētām olām? Nekādu problēmu! Pēc šīs receptes jūs variet iemarinēt ne tikai paipalu olas, bet arī vistas vai strausa olas. Vienīgi, jāsameklē lielāks trauks....
Marinētas salakas ar mārrutkiem
Receptē izmantotās salakas var aizstāt ar reņģēm. Tas nekādā ziņā ēdienu nepadarīs sliktāku. Lai labi garšo!
Ceptas reņģes burkānu - tomātu mērcē
Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.
Pildītas olas “Pavasaris”
Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no garšigalatvija.lv
Vistu aknu pastēte ar apelsīnu sulu
Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā www.amam.lv
Siļķe jogurta marinādē ar medu
Šī vienkāršā, taču gardā siļķes pagatavošanas recepte noderēs gan gatavojot maltīti ikdienā, gan svētku galdā aizstās ierasto siļķi kažokā. Lai labi garšo!
Pelēko zirņu konfektes
Gandrīz katrā virtuvē gada beigās tiek gatavotas zirņu pikas. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt nedaudz savādāku recepti un pagatavot zirņu konfektes. Tās ne tikai labi garšos, bet arī padarīs jūsu svētku...
Siera uzkoda ar papriku “Svētku”
Šī vienkārši pagatavojamā uzkoda iederēsies jebkura mēroga svinībās. Un ja ļoti garšo, tad kāpēc sevi nepriecēt arī ikdienā? Izmēģiniet!
Šampinjonu makarūni ar zilo sieru un pistācijām
Šampinjonus ir gatavojusi katra saimniece. Taču šis ir vēl viens to pagatavošanas veids, kas priecē acis un vēderu!
Siļķu filejas salāti svētku noskaņās
Šo uzkodu var pasniegt divejādi - vai nu sāļajos groziņos, vai pildītus glāzītēs. Un salāti patiešām garšo lieliski. Pagatavojiet arī jūs!
Laša nageti ar pistācijām
Pistācijas bagātīgi satur fosforu, kāliju, B6 vitamīnu un neaizstājamās aminoskābes. Pistācijas mazina risku saslimt ar sirds slimībām, stiprina kaulus un zobus, palīdz uzlabot redzi. Turklāt riekstu intensīvā garša piešķir ēdienam...
Lasis marinēts degvīnā ar bietēm un mārrutkiem
Ziemā lasi ieteicams ēst biežāk, kā vasarā. Ziemā mēs saņemam daudz mazāk saules enerģijas, tātad daudz mazāk D vitamīna, kuru, savukārt, uzņemt varam uzturā regulāri lietojot lasi. Tāpēc padalīsimies ar...
Krostini ar ķirbi un sieru
Ar itāļu uzkodu - Krostini var gadīties tā, ka to esiet baudījuši, tikai nezinājāt ka šai maizītei tik gards nosaukums. Krostini gatavo no apgrauzdētas maizītes ar dažādiem pildījumiem. Šoreiz izmantojām...
Melone ar vītinātu gaļu “Bum-bum”
Šī uzkoda priecē ne tikai ar savu lielisko smaržu un bagātīgo garšas buķeti, bet arī padarīs jautrāku un krāsaināku jebkura mēroga svinību galdu.
Vistas rulete tetrapakā
Cenšamies dzīvot aizvien zaļāk! Tāpēc šodien vēlamies piedāvāt interesantu recepti, kuras pagatavošanā izmantosim tukšu tetrapaku no piena vai kefīra.
Vistu aknu pastēte ar sidru
Sidrs ir viegls alkoholisks ābolu dzēriens ar maigu šampanieša raksturu. Būdams vieglāks kā vīns, tas ir lieliski piemērots zivju ēdieniem, trusim, putnu gaļai, kā arī treknām aknām. Pasaulē pastāv liela...
Krostini ar sviesta bekām un Prošuto
Sēnēs ir 84-94 % ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. Sēnēs ir arī minerālvielas: kālijs, fosfors, dzelzs; mikroelementi: cinks, varš, magnijs, jods.
Krostini ar malto gaļu un kaperiem
Krostini pats galvenais ir kraukšķīga maizīte, tāpēc uzkodu “liek kopā” īsi pirms pasniegšanas.
Krostini ar sīpoliem un kaperiem
Krostini - itāļu uzkoda, ko gatavo no apgrauzdētas maizītes ar dažādiem pildījumiem. To var pasniegt gan pie siltiem, gan pie aukstiem dzērieniem.
Laša pastēte ar olu
Lasis ir viena no uzturvielām bagātākajām zivīm. Turklāt, jau sen ir zināms, ka zivju lietošana uzturā samazina sirds saslimšanu izraisītas pēkšņas nāves risku. Tāpēc piedāvājam vēl vienu šīs gardās zivs...
Laša tartars
Sengrieķu mitoloģijā Tartars bija gan dievība, gan arī vieta Grieķu pazemes valstībā. Vecākos avotos Tartars ir arī neierobežoti liela pirmatnējā būtne, no kuras radusies arī gaisma un kosmoss. Taču nevienam...
Olas ar sinepju mērci
Uzturā esot izmantojamas arī olu čaumalas, kas ir labs kalcija avots. Taču mēs tomēr rekomendējam pirms ēšanas olas čaumalu nolobīt. Pati ola ir pietiekami garšīga un veselīga. Vistas ola satur...
Uzkodu torte ar tunci
Tuvojas svinības un galdā jāceļ torte, taču jūs īpaši nepriecē saldumi? Pagatavojiet šo uzkodu torti. Tā ne tikai vizuāli bagātinās jūsu galdu, bet viennozīmīgi apmierinās pat visprasīgākā gardēža vēlmes.
Siļķu pastēte ar āboliem
Siļķe ir lielisks vitamīnu A, D un B12 avots. Turklāt tā ir bagāta ar vērtīgajām omega3 taukskābēm. Siļķe lietojama svaiga, kūpināta un marinēta. Un ko tikai no šīs mazās zivteles...
Kūpīnātas reņģes un brusketes ar salātiem
Ja par kūpinātām reņģēm jautājumiem nevajadzētu būt, tad par vārdiņu “Bruskette”varētu rasties jautājumi. Brusketta (itāļu valodā Bruschetta vai retāk bruschetto vai bruscare)- cept uz oglēm. Bruskettu var piedēvēt sviestmaižu dzimtai...
Siera uzkoda ar papriku
Pēc statistikas par dižākajiem siera ēdājiem tiek uzskatīti grieķi. Ik gadu viens Balkānu valstī dzīvojošais apēd vidēji 27,4kg siera. Kurā vietā esam mēs? Domājam tas nav svarīgi. Mēs noteikti izceļamies...
Mēle ar aso tomātu želeju
Neikdienišķi un pikanti. Šad un tad, īpaši jau tematiskajās ballītēs, ir vēlme galdā celt ko īpašu, kas iederas pasākuma konceptā. Mums bija pirātu ballīte un želeju izvēlējāmies pildīt tematiski atbilstošos...
Olas ar maizes nūjiņām
“Brokastis apēd pats, pusdienas dali ar draugu, bet vakariņas atdod ienaidniekam”. Turklāt ja brokastis ir vienkārši pagatavojamas, bet tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātas, šis princips ir noteikti jaievēro!
Pildīti vistu spārniņi
Ideju šim ēdienam mēs aizguvām amerikāņu TV šovā, kurā apskata ielu ēstuves, “The food street” un mums tā ļoti iepatikās. Tiesa gan puiši tā arī netaklāja noslēpuumu, ka pareizi pildīt...
Humuss
Vēsturnieki vēl lauž šķēpus, kurai no arābu valstīm pienākas lielais paldies par Humusa izcelsmi. Laika gaitā tas ir kļuvis populārs visā plašajā pasaulē. Humuss lieliski garšo kopa ar svaigu maizi,...
Pastēte ar kaltētiem tomātiem
Ļoti vienkārša un ātri pagatavojama pastēte. Šādu pastēti var pasniegt arī svētku galdā, izveidojot skaistus tornīšus uz krekeriem vai mazies grauzdiņiem, vai nu piepildot ar to saļos uzkodu groziņus.
Groziņi ar zivju riljeti /rillete/
Nu smalki, smalki! Bet ir reizes kad vajag! Šie groziņi būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.
Salakas dārzeņu marinādē
Cilvēki, kuri īpaši neorientējas zivju sortimentā, salakas, tāpat kā citas nelielās zivtiņas, neuzskata par gatavošanas vērtām. Tomēr šīs zivis ir vērts pagatavot un kaut reizi nogaršot! Svaigām salakām piemīt ne...
Vistas gaļas riljete (rillette)
Nosaukums riljete (rillette) pie mums atceļojis no Francijas. Riljetes tradicionāli tika gatavotas no treknas cūkgaļas vēdera vai cūkgaļas pleca. Parsvarā riljetes tiek pasniegtas istabas temperatūrā ar grauzdiņiem, līdzīgi kā mums...
Pildītas olas ar šprotēm
Cilvēki cenšas uz svinību galda uzlikt dargus ēdienus un dzērienus, taču arī ar salīdzinoši maziem ieguldījumiem var pagatavot greznus un kārdinošus ēdienus.
Foreles pate
Šo patē var pasniegt gan brokastīs uz maizītēm, gan smalkās viesībās. Un kāpēc gan nesarīkot smalkas viesības brokastu laikā?!
Ruletes ar mazsālītu lasi
Lasis - laikam bez šīs zivs neiztiek nevienas daudzmaz nozīmīgu svinību ēdienkartē. Laša gaļa ir bagātīgs A un D vitamīnu avots. Tā ir bagāta ar Omega 3 taukskābēm, kas palīdz...
Pankūkas ar krabju gaļu
Lai gan Latvijā viens no populārākajiem “jūras” produktiem ir krabju nūjiņas, veikalu plauktos nu ir atrodamas patiesi eksotiskas ēdmaņas. Piemēram, krabis. Krabju gaļa ir bagātīgs proteīnu avots un satur daudz...
Kartupeļu uzkoda ar bietēm un siļķi
Šo uzkodu var dēvēt par mūsdienu aktualitāti. Pat glaunos restorānos bietes, siļķes un kartupeļa apvienojums tiek pasniegts dažadās variācijās un dēvēts par tieši Latvijai piederīgu garšas kopumu un tā arī...
Pastēte no šprotēm
Šprotes eļļā” - Latvijas vizītkarte. Arī šiem konserviem ir milzum daudz pagatavošanas variantu. Šodien padalīsimies ar vienkārši pagatavojamas pastētes recepti.
Vistas rulete ar dārzeņiem
Vista ar dārzeņiem - parasti iedomājamies pilnīgi citu ēdienu. Šo recepti var devēt par universālu, jo to var pasniegt gan kā uzkodu aukstā veidā, gan kā pamatēdienu siltā veidā. Un...
Groziņi ar avokado krēmu un kaviāru
Avokado dzimtene ir Meksika un Centrālamerika. Mūsdienās avokado koki savvaļā aug Amazones mūžamežos, pie mums tie iegādājami veikalos un saimnieces jau iecienījušas šo augli, tā īpašās garšas dēļ. Šeit vēl...
Laša ikri jeb kaviārs
Vārds kaviārs cēlies no persiešu vārda “khav-jar”, kas tulkojumā nozīmē “spēka gabals”. Šoreiz pastāstīsim, kā pagatavot kaviāru no laša ikriem.
Ķilavmaizītes
Šī uzkodas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC pārizdotās grāmatas “Aukstais galds” (M. Feldmane). Vienkārši, pieejami un garšīgi.
Kūpināta forele ar dillēm un citronu-sinepju mērci
Viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ja jums izdodas ierastos produktus pasniegt nedaudz savādāk, tādejādi radot jaunas garšas nianses un citu vizuālo risinājumu - jums virtuve ir īstais “Poligons”! Šoreiz piedāvājam pagatavot...
Mazsālīta skumbrija mājas gaumē
Scomber scomber - tā latīniski dēvē makreli, jeb skumbriju. Daudzas saimnieces šo Ziemeļjūrā mītošo zivi ir iecienījušas ne tikai tās pieejamās cenas dēļ, bet tieši dēļ skumbrijas īpašās garšas. Arī...
Zaļo tomātu un siera uzkoda
Šāda uzkoda priecēs gan lielus , gan mazus. Turklāt šādas uzkodas vienlaikus arī vizuāli bagātina svinību galdu.
Siers ar sicīlijas pesto
Sicīliešu virtuve tiek uzskatīta par vienu no senākajām un daudzpusīgākajām virtuvēm pasaulē. Arī Latviešu siera siešanas māka ir mērāma gadsimtiem. Tad nu apvienojot šīs abas virtuves rodas gards iepriecinājums gardēžiem.
Marinēts siers ar garšaugiem
Siers ir viens no mūsu latviskās identitātes simboliem. Latvieši sieru sējuši jau tad, kad vēl nepazina sviestu. Medz sacīt, cik siera veidu - tik pagatavošanas variantu. Mums gan šķiet, ka...
Siera bumbiņas ar halapenjo
Neviens vairs nemācēs pateikt, kad un kur sasiets pirmais siera ritulis pasaulē. Zināms vien tas, ka pirmie siera siešanas un nogatavināšanas procesi sākušies ļoti tālā senatnē un joprojām tiek pilnveidoti....
Reņģes ceptas, ar sinepēm
Clupea harengus membras - tiešī šāds ir vienkāršās zivtiņas reņģes latīniskais nosaukums. Lai arī reņģes nav dārgas zivis, tās ir iecienījušas daudzas mājsaimnieces. Šobrīd reņģes atkal kļūst populāras un dažādos...
Vistu aknu pastēte
No vistu aknām sanāk ļoti garšīga pastēte. Galvenais, lai aknas būtu svaigas, nevis sasaldētas, savādāk pastēte sanāks ūdeņaina.
Siļķu rolmopši ar gurķi
Rolmopsis - marinēta siļķu rulete. Iekšā parasti liek marinētu gurķi vai sīpolu. Nosaukums tika izdomāts vēl 19. gadsimtā, pateicoties modei uz mopšu šķirnes suņiem. Acīmredzot, saritināts rolmopsis atgādināja suņa purniņu.
Gravlaks
Vārds “gravlaks” tulkojumā no norvēģu valodas nozīmē “aprakts/apglabāts”. Bet mēs to medzam dēvēt par mazsālītu. Ļoti garšīgs!
Liellopu gaļa ar tunča mērci
Par pamatu šim ēdienam mēs ņēmām itāļu tradicionālo Vitello Tonnato - teļa gaļa ar tunča mērci. Viens šis ēdiena paveids mums jau tika publicēts portalā - teļa gaļa ar tunča...
Vārītas olas ar anšoviem sinepju mērcē
Diētiskās brokastis, kuras īpaši novērtēs Djukana diētas sekotāji vai sportisti - satur maz tauku un daudz olbaltumus. Tikai ar pašām olām gan jābūt uzmanīgam - šādas brokastis var ēst ne...
Līdaka cepta, dārzeņu marinādē
Ir neskaitāmi veidi, kā pagatavot zivis. Šoreiz piedāvajam pagatavot līdaku dārzeņu marinādē, kas lieliski der kā uzkoda. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo un apēd!”
Laša un dārzeņu uzkoda
Šie atsvaidzinošie un glīti normētie salāti, ko pasniedz gurķa šķēlītē, būs garda neparasta uzkoda īpašai maltītei. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “500 salātu receptes”
Garneļu uzkoda
Garneles ir veselīgs produkts. 100g garneļu satur vien 87kcal, turklāt gandrīz 80% no garneļu masas ir ūdens. Līdz ar to garneles var baudīt neraizējoties par lieko svaru. Un šī uzkoda...
Lasis Tālo Austrumu gaumē
Lielisks sarkanās zivs sālīšanas veids, ko nu jau gadu desmitiem piekopj Tālajos austrumos. Zivs garšo kā vītināta, kūpināta, lai gan pagatavošana ir ātra. Cilvēki, kuri nav mēģinājuši šo metodi mazliet...
Pikantā siera bumba ar riekstiem
Pēdējā laikā siera uzkodas ir kļuvušas īpaši iecienītas. Un kāpēc gan ne? Padalīsimies ar vēl vienu siera uzkodas pagatavošanas veidu, kas labi iederas jebkura mēroga svinībās.
Lavaša čipši ar siera bumbu
Tuvojas svētki. Taču ierastā siera vietā vēlaties saviem viesiem pasniegt ko interesantāku? Nekādu problēmu! Piedāvājiet viesiem nobaudīt lavaša čipsus ar siera bumbu!
Mazsālīti gurķīši
Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!
Aukstā gaļa no vēdzeles
Labi pagatavotas aukstās gaļas pamatā ir labi novārīts buljons. Buljonam jābūt caurspīdīgam, stipram un aromātiskam. Ja buljons būs pareizi novārīts, tad jums nekad neviens nepateiks:”Какая гадость эта ваша заливная рыба!”...
Brusketes ar sieru un tomātiem
Pēc dažu pētnieku pārliecības tieši brokastis ir tās, kas piešķir dienai noskaņu. Ja ēdiens mūs priecē un gausina, diena noteikti izdosies. Tāpēc iesakām šīs brusketes un lai diena izdodas!
Siļķe mājas marinādē
Siļķes latīniskais nosaukums - Clupea harengus. Bet tās garša izsaka daudz vairāk. Šī ir viena no tradicionālajām šīs zivtiņas marinēšanas receptēm.
Marinētas reņģītes
Kurš gan nav baudījis marinētas reņģītes. Šoreiz vēl viena tik iecienītā ēdiena pagatavošanas recepte.
Sacivi no stores
Tradicionāls gruzīnu ēdiens, ierastāk tiek izmantota vistas gaļa ar valriekstiem, šajā gadījumā vista aizstāta ar stori.
Olas ar bazilika un Parmezāna mērci
Franču mērci “pistu”, tāpat kā itāļu “pesto”, gatavo no svaiga bazilika. Oeufs Durs au Pistou - tas ir franciskais receptes nosaukums. Šī ir sena franču recepte.
Omlete olu čaumalā
Par omletēm un to izcelsmi esam rakstījuši gari un plaši skatīt rakstu. Tāpēc šoreiz bez gara ievada. Šādi omleti mēdz gatavot angļi un šādi pagatavotu omleti tie dēvē par “scrambled...
Biešu tiramisu
Par galda biešu dzimteni uzskata seno Babiloniju. Sengrieķu valodā tās dēvēja „seuklon”. Nu galda bietes tiek audzētais vai katrā pasaules malā. No bietēm var pagatavot ne tikai salātus. Piedāvājam nobaudīt...
Olas pildītas ar lasi
Šī nav tik daudz recepte, cik ideja olu pasniegšanai brokastīs. Šādi olas var pasniegt arī kā uzkodu svētku galdam.
Olas pildītas ar kaltētiem tomātiem
Ši nav tik daudz recepte, cik ideja olu pasniegšanai brokastīs. Iesakam novārīt olas tā, lai dzeltenums būtu vēl mazliet mīksts - tā būs garšīgāk. Šādi olas var pasniegt arī kā...
Vītinātas gaļas rullīši ar zilo sieru
Zilie jeb blue sieri, kā tos ierasts dēvēt, ar savu neparasto smaržu un garšu jau izsenis iekarojuši vietu gardēžu virtuvēs visā pasaulē. Ja ar šiem sieriem esat uz “Jūs”, pamēģiniet...
Teļa gaļa ar tunča mērci
Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un gardēžu novērtēti. Jebkuras tautas virtuvē ir ēdieni kuri rada asociācijas ar konkrētu valsti. Pieminot Itāliju prātā nāk dažādas pastas, picas, olīvas un protams vīni....
Sāļā uzkodu torte
Tradīcija veidot sāļās tortes nāk no Somijas. Tās veido dažādas - gan ar zivi, gan ar sieru, gan ar gaļu. Parasti šādas tortes pasniedz svētkos kā uzkodu. Laiks ieviest jaunas...
Kanapē ar auksto gaļu un gurķīšiem
Lai pagatavotu krāšņu un gardu uzkodu ne vienmēr jāizmanto dārgas izejvielas. Šajā receptē ar pieejamiem produktiem esam pagatavojuši gardu uzkodu, kura iederas uz jebkāda mēroga svinību galda.
Laša-krekeru tornīši
Lieliska uzkoda jebkura mēroga svinību galdam. Šo uzkodu vajadzētu gatavot īsi pirms pasniegšanas, lai krekeri neizmirkst.
Marinēta siļķe biešu krēmā
Vai katrai saimniecei zināms tradicionāls svētku ēdiens “Siļķe kažokā”, bet ja nu rodas vēlme pagatavot ko neierastāku, šī recepte būs īstā.
Baklažāni ar sieru, marinēti
Ir Latvijā vieta - Andrupene, kurā tiek ražoti sieri ievērojot senās siera siešanas tradīcijas. Ar šo sieru jebkurš ēdiens būs baudāms un lielisks!
Aknu pastēte ar saldo krējumu un baravikām
Šajā receptē baravikas var protams aizstāt arī ar šampinjoniem, bet kaltētām baravikām tomēr cits aroms.
Jēra aknu pastēte ar lazdu riekstiem un burkāniem
Izsmalcinātu pastēti pagatavot nemaz nav tik sarežģīti! Riekstus var ņemt jebkurus - pistācijas, mandeles, indijas, valriekstus. Burkānus var aizvietot ar ķirbi- arī ļoti garšīgi sanāk!
Kūpinātas sviesta zivs pastēte
Zivs ir universāls produkts. To var cept, grilēt, vārīt un kūpināt. Kā arī no kūpinātas zivs var pagatavot lielisku pastēti.
Sīpolu gredzeni
Ļoti vienkārša uzkoda ne tikai pie alus. Drīkst dot arī bērniem, jo alkohols gatavošanas procesā iztvaiko. Lieliska alternatīva rūpnieciski ražotiem čipsiem.
Šampinjonu žuljens zem mīklas vāciņa
Šī ir tradicionāla un Francijā ļoti iecienīta žuljēna recepte.
Asins desas verīns ar banāniem
Pirmo reizi man ir tā, kad nevarēju izlemt vai publicēt šo recepti vai nē. Bet par cik ir daudzi, kam šī uzkoda garšoja, tad tomēr nolēmu publicēt. Man gan prasās...
Siļķu krems
Ideja drīzāk brīvdienu brokastīm, jo sastāvā ir gan ķiploki, gan sīpoli. Vai nu arī ātrām vakariņām, ja nav nekur jāiet. ))))
Kramblis ar dārzeņiem un brieža desu
Šo krambli ļoti vienkārši pārveidot par pilnībā veģetāru. Izņemiet no sastāva desu un pievienojiet vēl pāris sīpolus.
Kanapē ar zilo sieru
Zilos jeb blue sierus ir iecienījuši daudzi gardēži. Biežāk tie tiek baudīti bez piedevām, kopā ar kādu smalku vīnu. Šādā variantā zilais siers tīk arī tiem, kas to sākumā ir...
Asinsdesa ābolā
Anglijā asinsdesas dēvē par melno pudiņu, to pārsvarā bauda brokastīs un pasniedz kopā ar ceptām sēnēm, krējumu un svaigi ceptu maizi. Variācijas asinsdesu pagatavošanā ir daudz - tās cep, sautē,...
Kramblis ar asinsdesu
Asinsdesas ir sens ēdiens, bet kura tauta pirmā cūku bēres svinēdami iedomājās to pagatavot, grūti teikt. Pastāv versija, ka par asinsdesu pagatavošanas recepti mums jāpasakās antīkās Atēnas smalkajiem pavāriem, kuri...
Groziņi ar zivju krēmu
Spirdzinoši kūsājošais vīns neitralizēs sāļo krēmu, bet groziņi radīs mutē dzirkstošā vīna burbulīšiem līdzīgas sajūtas. Klāt iesakām baltvīnu vai dzirkstošo vīnu. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC grāmata “Vīni un ēdieni”,...
Matjes tartars uz rupjmaizes ar sīpoliem un pipargurķīšiem
Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu vidū var minēt jēlu siļķi, kūpinātu zuti un zirņu zupu, nepiemirstot sieru šķirnes, piemēram, “Edam” un “Gouda”. Arī šis Matjes tartars ir tradicionālo Holandiešu ēdienu...
Jēra aknu pastēte ar baravikām
Veikalos ir nopērkami bezgala daudz aknu pastētes veidi, bet paštaisīta sagādās lielāko baudu. Un ja vēl rudenī čakli pastrādā un ir pašu sarūpētas baravikas, tad šī pastēte ir baudas kalngals...
Vistu aknu rullīši
Lieliska uzkoda, to var pasniegt gan kā karsto, gan kā auksto. Produktu daudzums šai receptei ir visai aptuvens, jo viss ir atkarīgs no tā cik lieli gurķi, cik plāni sanāks...
Sēnes sinepju un medus marinādē
Ļoti vienkārši pagatavojams ēdiens, laika ziņā aizņem vien minūtes 15. Tāpēc labāk marinēties likt uz nakti, tad no rīta jau var baudīt.
Zivju suflē ar melno kafiju
Es zinu - atkal nesavienojamas lietas))) Bet tas tikai tā liekas. Kafija burvīgi papildina zivju un saldā krējuma garšu un muskatrieksts ir kā punkts teikuma beigās.
Olas Provansiešu gaumē
Lieldienu svinības būs nosvinētas, olu kaujas būs beigušās, Lieldienu trusis atvaļinājumā. Bet olu karos iegūtās trofejas paliks. Ko ar tām iesākt? Recepte būs noderīga arī kādam svētdienas brokastīm.
Cepta pildīta līdaka
Šis tradicionālais Latviešu ēdiens greznos jebkura mēroga svinību galdu.
Pildītie tomāti ar biezpienu
Vienkārša, viegli pagatavojama recepte. Īpašu pikantumu piešķir ķimenes. Mūsuprāt, ļoti latvisks ēdiens.
Marmora olas
Lieldienās ierasts krāsot olu čaumalas.Mēs šoreiz pastāstīsim, kā olas nokrāsot no iekšpuses un padarīt tās līdzīgas marmora olām.
Olas Faberžē - recepte Lieldienu galdam
Pēteris Karls Fabaržē Lieldienu olas izgatavoja kā Krievijas cara Aleksandra dāvanu savai sievai carienei Marijai. Faberžē olas tā sajūsmināja carieni, ka cars pasūtīja pa olai uz katrām Lieldienām. Šo tradīciju...
Marinēts siers
Šajā receptē var izmantot arī kazas sieru. Sieru vislabāk ņemt izteikti caurumotu un vidēji mīkstu.Eļļu labāk izmantot parasto augu, jo olīveļļa ilgi stāvot ledusskapī paliek duļķaina un atslāņojas. Recepte domāta...
Foršmaks
Tā ir ļoti sena ebreju recepte. Garšvielas var pamainīt pēc savas patikas, bet siļķei (mērcētai pienā), maizei un olām jābūt obligāti.
Vistas kramblis
Nu dažādi tie krambļi (crambs - drupačas) gan saldi, gan sāļi. Šoreiz ar vistu!
Čipši parastie - mājas
Čipši nav ne veselīgs ēdiens, ne diētisks, un tomēr tas garšo gan bērniem, gan pieaugušiem. Un šad-tad mēs grēkojam, kaut gan brīnišķīgi saprotam, cik tas ir kaitīgi - gan tauki,...
Mājas pastēte
Viena no visvienkāršāk pagatavojām pastētēm. Īpaši iesaku izmēģināt iesācējiem virtuvē, lai saprastu, ka uztaisīt pastēti pašiem nav nemaz tik grūti.
Tostmaizes ar brinzu
Ļoti labs savienojums - sāļā brinza ar papriku. Šādas maizītes var pasniegt arī viesībās - iet uz urrāā!
Aknu pastēte
Laikam jau katrai sevi cienošai saimniecei jābūt savai pastētes receptei. Šodien padalīšos ar garšīgas yb vienkārši pagatavojamas pastētes recepti. Jāpiebilst, receptē minētā baltvīna vietā var izmantot arī konjaku, bet tad...
Vistas kotletes uz kanēļa standziņām
Ļoti ērta uzkoda, īpaši piemērota tusiņiem un pasākumiem ar klātu zviedru galdu. Vienkārši paņemt zacenīti rokās un tusēt, ik pa brīdim iekožot.
Vistas aknu pastēte ar šokolādi
Šo pastēti ir salīdzinoši vienkārši pagatavot, bet svinīgā skata pēc tomēr gribās teikt,ka tā vairāk piemērota svinībām. Bet kāpēc gan svinības nevarētu rīkot arī ikdienā?!
Siera konfektes
Ideāla uzkoda pie šampanieša. Bumbiņas var apviļāt ne tikai sierā, bet arī zaļumos, paprikas pulverī, sasmalcinātos riekstos, karijā. Var arī eksperimentēt ar sieriem un veidot konfektes no dažādiem sieriem. Arī...
Siera bumba
Šādā veidā ballītēs pasniegt sieru pieņemts Amerikā. Praktiski uz katra zviedru galda var redzēt vairākas šādas bumbas un bariņš cilvēku tai apkārt.
Lok-lak
Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi, gan maigi dēļ marinādes. Ļoti ērts pasniegšanas veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce nepil...
Marinēti kalmāri
Es vispār diezgan piesardzīgi skatos uz šāda veida jūras iemītniekiem un visādi kalmāri un astoņkāji manī izsauc vairāk bijības nekā vēlmi pagaršot un apēst ))))) Man pat drīzāk šķiet, ka...