
Vistu spārniņi kvasa marinādē
Kvalitatīvs kvass ne tikai lieliski veldzē slāpes un labi garšo, bet arī noder kā sastāvdaļa citu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz marinēsim vistu spārniņus!
Dimdiņu cūkgaļas šašliks
Ir produkti, kuru garšas īpašības sniedz iespēju mūsu fantāzijai variēt. Arī šoreiz, mēs cūkgaļas marinādei izmantojām saimniecības “Dimdiņi” marinētos sīpolus. Rezultāts lielisks. Rekomendējam!

Gulašs ar dzērveņu medalu
Izlasot nosaukumu iespējams, pirmā doma, ka gatavosim tradicionālu Ungāru gulašu. Taču nē, šis ir īpašs gulašs. Tas priecēs pat visprasīgāko gardēdi, jo īpašā šī gulaša sastāvdaļa ir dzērveņu medelus. Garšo...

Cāļa fileja un dārzeņi Balsamico marinādē
Šajā receptē ir kāds knifiņš, balsamico marināde piedod īpašu toni ne tikai cāļa filejai, bet arī dārzeņiem. Tie garšo patiešām labi. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Vista BBQ mērcē ar sieru
Maigās vistas filejas ar rūgteni saldo BBQ mērci un biezu siera cepuri neatstās vienaldzīgu pat visprasīgāko gardēdi. Šāda maltīte iederēsies gan uz ikdienas, gan svētku galda. Izmēģiniet šo recepti arī...
Baltais sautējums ar cāļa filejas bumbām
Cāļa fileja pavisam noteikti ir viens no katras saimnieces iecienītākajiem produktiem un iemesls tam ir ne tikai lieliskās garšas īpašības, bet arī filejas pagatavošanas daudzveidība. Cāļa filejas pagatavošanas versiju patiešām...
Gaļas kukulītis ar sieru
Ziemassvētkos uz galda bija jābūt deviņiem ēdieniem, lai mājā būtu bagātība. Starp tiem noteikti bija sautēti kāposti un asinsdesa, pelēkie zirņi ar speķi, zivis, kuras uzskatīja par naudas un pārticības...
Vista sāls kažokā
Savās “Nopietnajās sarunās īpašajā dienā” mācītājs Junghans 1644. gadā uzrakstīja Ziemassvētku sprediķi par zoss ēšanu. Šī pikantā, uzjautrinošā uzruna bija sekojoša: “Tā kā gaidāmi mīļie Ziemassvētki, kad zosīm klājas īpaši...
Liellopa gaļas krūtiņa ar dzērveņu mērci
Ziemassvētkos viesu lūgšana agrīnajos laikos bija izplatīts labdarības pasākums. Tika uzskatīts, ka viesi - parasti ciema nabadzīgākie ļaudis, amatnieki, zeļļi, arī svešinieki - nesa laimi un pārticību. Bet ja neko...
Cepta liellopa fileja sīpolu mundierī
Pirmais Adventes kalendārs tika izdots Vācijā un tā autors bija Gerhards Langs, par kura mammu mēs jau stāstījām kalendāra priekšvārdā. Gerharda mamma cepa 24 bezē cepumus un stiiprināja tos pie...
Vistu šķiņķīši medalus marinādē
Katrai saimniecei ir savi mazie virtuves noslēpumi, kurus tā neizpauž. Viena no veiksmes atslēgām gatavojot vistu - ir īpaša marināde. Šodien atklāsim jums vienu no šādiem noslēpumiem - un tā...
Cepeškrāsnī cepta liellopa gaļas cuvette
Liellopa gaļa satur ne tikai pilnvērtīgās olbaltumvielas un cilvēka organismam tik nepieciešamās taukskābes un aminoskābes. Ikviens gardēdis zin, ka kvalitatīvai liellopu gaļai ir lieliskas kulinārās īpašības. Ja ar liellopu gaļu...
Sulīgā vista ar apelsīnu
Katra saimniece bez domāšanas var nosaukt vismaz pāris vistas pagatavošanas receptes. Turklāt katru dienu uzzinam kādu jaunu vai uzlabotu receptes versiju. Šodien vēlamies padalīties ar vēl vienu vistas pagatavošanas recepti....
Sautējums ķirbja podiņā
Ķirbis tiek uzskatīts par pasaules lielāko ogu un tas var svērt līdz pat 600 kilogramiem! Tomēr gatavojot šo recepti iesakam izmantot mazākus šīs dzimtas eksemplārus.
Cidoniju Zelterī sautētas desiņas
Man ļoti iepatikās “Valmiermuiža” ražotie zelteri. Turklāt, šo zelteru īpašās garšas radīja vēlmi nedaudz paeksperimentēt. Radīju pāris receptes, rezultāts lielisks. Izmēģiniet šīs receptes arī jūs!
Ģenerāļa vista
Noteikti lasot receptes aprakstu vēlaties saprast šī nosaukuma nozīmi. Tas pareizi. Nekāda noslēpuma šeit nav. Ja putru jūs varat pagatavot ierindniekam, tad šo ēdienu pienāktos pasniegt ģenerālim. Izmēģiniet šo recepti...
Dārzeņu salāti ar vistas fileju
Ir vienkāršas receptes, kuras pat drēgnā laikā uzlabo garastāvokli. Piem, šie salāti. Šādos salātos kas ir labi? Ņemam no visa pa druskai, visas sastāvdaļas ir brīvi pieejamas un rezultātā sanāk...
Maltās gaļas bumbiņas japāņu gaumē
Maltā gaļa, tas nebūt nenozīmē ka jāgatavo ierastās kotletes. Paveramies plašāk un ieraugam jauko. Japāņi malto gaļu viennozīmigi uzturā lieto retāk, bet ēdieni ko tie pagatavo ir pietiekami interesanti un...
Cepts cālis ar noslēpumu
Šoreiz pagatavosim cāli ar noslēpumu - piepildīsim cāli netradicionālā veidā, iekārtojot cālim pildījumu zem ādas. To nav nemaz tik sarežģiti paveikt, jo vistas āda viegli atdalās no gaļas. Sviests padarīs...
Vistas stilbiņi mīklas mētelī
Lieliska maltīte, kuras rezultāts Jūs priecēs gan karsts, gan jau atdzesēts. Šīs receptes video versiju var noskatīties šeit
Vistu stilbiņi čipšu panējumā
Recepte ļauj vienkāršu ēdienu padarīt par īpašu un neikdienišķu. Un kas vēl, neviens bērns neatteiksies nobaudīt vistas stilbiņu šādā panējumā. Pamēģiniet!
Risoto ar pikanto cāļa mērci
Nevienam gardēdim nav noslēpums, risoto pagatavošanas variācijas ierobežo tikai gatavotāja fantāzija. Šoreiz piedāvājam īpaši garda risoto pagatavošanas recepti. To īpašu padara sastāvā esošie vistas gaļas medaljoni. Garšo patiešām lieliski!
Kartupeļu bumbas ar vistas gaļas pildījumu
Laiks nedaudz paspēlēties! Padariet ēst gatavošanu par nelielu piedzīvojumu, kopā ar bērniem. Aiciniet bērnus palīgā un tie ar prieku piedalīsies šo bumbu pagatavošanā. Turklāt, pašu gatavots, vienmēr garšo labāk! 😉
Dārzeņu pankūkas ar vistu
Ja ierastās maltītes vairs nesniedz prieku, izmēģinat ko jaunu. Šīs dārzeņu pankūkas ar vistu priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Liellopa ribiņas medus marinādē
Lai arī laika apstākļi mūs īpaši nelutina, tas nav šķērslis, lai negatavotu uz grila. Šoreiz dalamies ar liellopa ribiņu pagatavošanas recepti. Taču, ja grils Jums nav pieejams, gatavojiet cepeškrāsnī. Izmēģiniet...
Grilēts liellopa gaļas antrekots
Produktu kvalitāte un uzturvērtība ir mūsu veselības pamats un tādēļ iesakām izvēlēties kvalitatīvus produktus. Liellopa gaļa satur vairāk olbaltumvielas nekā piemēram, cūkgaļa. Savukārt ja salīdzinām pēc tauku daudzuma, liellopu gaļā...
Gardie pusspārni pikantajā mērcē ar rozīnēm
Izlasot receptes sastāvdaļas radās šaubas par lielisku rezultātu? Lieki! Izmēģiniet šo recepti un Jūs piekritīsiet, šī patiešām ir varen saderīga un garda produktu kombinācija.
Vista uz alus bundžas
Iespējams, vista ir tas produkts, kura pagatavošanas variācijas pretendētu uz vietu kādā rekordu grāmatā. Vistu cep, vāra, grilē, sautē, kūpina veselu un gabalos grieztu. Ari padomju laikos ar šo produktu...
Cāļu pusspārni ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm
Šo recepti noteikti jāizmēģina katram garšu meklēšanas entuziastam. Katrā ziņā, nebūsiet vīlušies un šo recepti gatavosiet vēl un vēl. Pārliecinies! 🙂
Sautējums ar vistu un gailenēm
Latvijas iedzīvotāji izvēloties gaļu, visbiežāk dod priekšroku vistas gaļai. Tam ir vairāki iemesli, bet galvenais - garšas īpašības. Vistas gaļa lieliski sader ar daudziem produktiem, šoreiz pagatavosim sautējumu ar gailenēm....
Cāļa šašliks ar jauniem dārzeņiem
Maigā cāļa gaļa ar jaunajiem dārzeņiem aiznes baudītāju tālu garšu paradīzē….Šaubies? 🙂 Izmēģini šo recepti un pārliecinies, garšu paradīze eksistē!
Vistu šķiņķi austrumu gaumē
Austrumu virtuve vienmēr ir gardēžu atzinīgi vērtēta. Šobrīd ikvienam ir iespēja izmēģināt šo recepti un pievienoties austrumu virtuves cienīttāju pulkam. Izmēģini šo recepti arī tu!
Cāļu pusspārni tomātu-krējuma mērcē
Vēlaties nostiprināt sava kulinārijas eksperta statusu?! To paveikt ir salīdzinoši vienkārši - pagatavojiet šo recepti un jūsu prasmes tiks novērtētas!
Salātu vrapi ar vistu
Ēdot vistas gaļu, samazinām tauku daudzumu uzturā, kas ir būtiski svara zaudēšanai, vēlamā svara saglabāšanai un vispārējai organisma labsajūtai. Tāpēc, piedāvājam jums vēl vienu vistas pagatavošanas recepti. Gatavosim vrapus!
Cāļa filejas gabaliņi ar bekonu
Uzburam ainiņu - maigā vistas fileja laižas ugunīgā dejā ar misteru bekonu…. Vēlaties stāsta turpinājumu?:) Izlasiet recepti un kuriniet grilu!
Vistas gaļas kotletes ar kabaču nūdelēm
Kabaču ikri, kabaču pankūkas, konservēti kabači un grilēti. Pildīti un marinēti. Taču tas vēl nav viss. Izrādās, no kabačiem ir iespējams pagatavot arī nūdeles un īpaši labi tās garšo ar...
Griķu pankūkas ar malto gaļu un sieru
Griķi uzturā ir labs bioloģiskais stimulators, jo satur uzturā nepieciešamās vielas. Tāpēc, piedāvājam papildināt jūsu recepšu klāstu ar recepti, kurā izmantoti griķu milti.
Vistas gaļas nageti ar griķu mannu
Šī vienkārši pagatavojamā reepte tiks augstu novērtēta jebkura mēroga svinībās. Tā priecē gan lielus, gan mazus gardēžus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Liellopa karbonādes steiks ar kinzu un ingveru
Steika pagatavošanas versijas ir simtiem un katram gardēdim kāda recepte ir īpaši iecienīta. Piedāvājam daudzveidībai vēl vienu pārbudītu steika pagatavošanas recepti.
Maltās gaļas bumbiņas ar biezpienu un lakšu mērci
Visus produktus kuri nepieciešami, lai pagatavotu šo recepti, jūs atradīsiet Rīgas Centrāltirgū.
Vistu stilbiņi ar tomātu rīsiem
Vienkārši pagatavojama, bet garšas ziņā, lieliska recepte. Izmēģiniet šo vistas stilbiņu pagatavošanas versiju arī jūs!
Cūkgaļas fileja alus un saldā krējuma mērcē
Ja sākumā jums rodas šaubas, par alus un saldā krējuma saderību, tās izgaisīs nogaršojot šo fileju. Šāds ēdiens iederēsies jebkura mēroga svinību ēdienkartē. Lai izdodas!
Vistas stilbiņi alus marinādē
Šī recepte viennozīmīgi priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Asā nūdeļu zupa ar liellopa gaļu
Šī recepte noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt ar šīs receptes...
Pelēkie zirņi saimnieka gaumē
Ja jautāsiet par šī ēdiena nosaukuma izcelsmi, atbilde būs gaužām vienkārša. Senos laikos zirņus galdā cēla arī kalpiem, bet desas un gaļa pienācās saimniekam. Taču šodien mēs droši varam pagatavot...
Cūkgaļas stienīši zemesriekstu garozā ar dārzeņu salatiem
Lieliska, vienkārši pagatavojama un pārbaudīta recepte. Ko vēl piebilst? Noteikti izmēģiniet un varam apgalvot, ka gatavosiet to vēl un vēl. Lai izdodas!
Paelja ar cāļa gaļas šašliku un desiņām
Šī vienkārši pagatavojamā recepte noderēs gan ikdienā, gan klājot svētku galdu. Lai garšotu labāk, pievieno šķipsniņu pozitīvu emociju!
Cūkgaļas karbonāde ar dārzeņiem alus mērcē
Jūsu ledusskapī atrodama cūkgaļas karbonāde? Vēlaties to pagatavot, bet ierastās receptes vairs neuzrunā? Izmēģiniet šo karbonādes pagatavošanas veidu un padalieties ar recepti ar draugiem! 😉
Chili con carne e birra
Receptes Chilli Con Carne galvenās sastāvdaļas ir pupiņas, kinza, koriandrs un ķiploka daiviņas. Taču šodien mēs gatavosim Chili con carne e birra un šīs receptes galvenā sastāvdaļa ir tumšais alus!
Polenta ar desu mērci
Recepte ņemta no izdevniecības “White Book” pavārgrāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Izmēģini šo lielisko recepti arī tu!
Gardēžu plovs ar cūkgaļas karbonādi
Tradicionāli gatavojot plovu izmanto jēra gaļu, taču ir cilvēki kuriem jēra gaļas specifiskais aromāts neiet pie sirds. Tiem arī domāta šī recepte. Lai izdodas!
Zaļie vrapi ar vistas fileju
Šī nu ir viena viltīga recepte! Pagatavošana vienkārša, kur tad viltība? Tā slēpjas faktā - šis ir lielisks veids kā bērna uzturā palielināt tieši dārzeņu daudzumu. No šādām “dārzeņu laivinām”...
Vorčesteras steiks
Īsta steika gaļa ir no īpašām liellopu šķirnēm un pareizi barotiem lopiem - lai gaļas struktūra būtu ar īpašu tauku slāņojumu, kas to padara līdzīgu marmoram, maigu, sulīgu un garšīgu....
Kvasā un garšvielās gatavināta cūkgaļa
Izmēģinot šo recepti jūs kārtējo reizi pārlecināsieties, lai pagatavotu lielisku un baudāmu ēdienu, nemaz nevajag tik daudz. Taču jāpievērš uzmanība produktu kvalitātei. Lai izdodas!
Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem
Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!
Vistas gaļas kukulītis bekonā - ar tomātu mērci
Vistas gaļa ir vērtīgs vitamīnu B3, B4, B6 un B12 avots. B grupas vitamīni ir svarīgi gan vielmaiņai, gan asinsradei un nervu sistēmai. Tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu vistas...
Krāsainā svētku rulete
Šī lieliskā un krāšņā, taču salīdzinoši vienkārši pagatavojamā gaļas rulete kļūs par lielisku papildinājumu jebkura mēroga svinību galdā! Taču iespējams, tā jums iepatiksies tik ļoti, ka gatavosiet to arī ikdienā....
Kartupeļu pīrāgs ar cāļa gaļas šašliku
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Karbonāde franču gaumē
Neskatoties uz nosaukumu, šis nav franču virtuves ēdiens. Oriģinālais ēdiena nosaukums ir Veau Orloff - pirmo reizi pagatavots Parīzē priekš grāfa Orlova, imperatores Jekaterinas favorīta. Tas ir sacepums no teļa...
Ar kāpostiem un āboliem pildīts pīles cepetis
Šādu cepeti visbiežāk pasniedz Ziemassvētkos vai Mārtiņdienā. Galvenokārt tāpēc, ka putni rudens norietā - ziemas sākumā ir pieņēmušies un gatavi nonākt uz jūsu galda. Rekomendējam šo cepeti celt galdā valsts...
Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju
Vēl ar austrumu virtuvi esiet uz “Jūs”? Izmēģiniet šo recepti un viennozīmīgi gatavosiet šīs nūdeles arī turpmāk.
Cāļa kebabi mīklā
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Cāļa gaļas nageti
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Vistas stilbiņi ar dārzeņiem karija marinādē
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Tefteļi itāļu gaumē
Itāļu virtuve ir iecienīta visā pasaulē un arī mūsu platuma grādos Itāļu virtuves receptes ir diezgan populāras. Piedāvājam jums vēl vienu klasisku, bet iespējams, mazāk zināmu Itāļu virtuves recepti.
Cūkgaļas fileja ar bekonu un sieru
Šajā reizē necentīsimies noskaidrot no kuras pasaules malas šī recepte nākusi. Skaidrs ir viens, ja neesat pārliecināts veģetārietis, šī recepte priecēs gan ikdienā, gan svētkos. Garšīgi!
Rudens sautējums ar desiņām
Noteikti pagatavojiet šo sautējumu un pārliecinaties - rudenim ir sava garša!
Cūkgaļas fajitas
Šis ir tipisks meksikāņu ēdiens, bet to spēs novērtēt arī mūsu platuma grādos mītošie gardēži. Laiks izmeģināt šo recepti arī jums!
Vistas fileja ar kāpostu-selerijas salātiem
Vistas fileja ir viens no iecienītākajiem produktiem. Un iemesls, protams, arī daudzveidīgās filejas pagatavošanas iespējas. Piedāvājam jums vēl vienu vienkāršu un pārbaudītu recepti.
Cūkgaļas karbonādes (tradicionālās) ar seleriju salātiem
Cūkgaļas karbonāde ir daudzu gardēžu iecienītākais gaļas ēdiens. Padomju savienībā pēc karbonādēm vērtēja pasākumu, ja karbonādes cepa - pasākums nopietns un izdevies. 🙂 Šoreiz vairāk par produktu saderību. Seleriju salāti...
Vistu stilbiņi ar olīvām un sidru
Piedāvājam jums vēl vienu vistu stilbiņu pagatavošanas recepti. Lai arī olīvas un sidrs padara šo ēdienu nedaudz dienvidniecisku, to spēs novērtēt ikviens ziemeļnieks. Pagatavo un pārliecinies!
Sīpolklopsis
Sīpolklopsis ir kārtīgs aukstās sezonas ēdiens. Tas ir ne tikai garšīgs un sātīgs, bet arī vienkārši pagatavojams. Taču kas ir svarīgi, svarīgi, lai izvēlētā gaļa būtu patiesi labas kvalitātes!
Befstroganovs ar sēnēm
Ja ir kāda recepte, kuru varētu dēvēt par “Klasiku”, tad viena no tām noteikti ir strogonova pagatavošanas recepte. Pačukstēsim šīs receptes galveno noslēpumu - tā ir kvalitatīva liellopu gaļa.
Gaļas bumbiņas austrumu noskaņās
Austrumu virtuvi ir iecienījuši arī mūsu platuma grādos dzīvojošie gardēži. Un tam ir iemesls. Izmēģinot šo recepti jūs varēsiet par to pārliecināties.
Pastrama
Pastrama - mājas apstākļos pagatavojama delikatese no liellopa gaļas. Izmēģiniet šo lielisko recepti! Lai labi garšo!
Vistas eskabeče
Par eskabeče tiek dēvēta īpaša mērce, vai marināde - kurā tiek gatavots produkts. Pavārgāmatās ir atrodamas gan zivju eskabeče, gan dārzeņu. Šodien piedāvājam vēl vienu eskabeče pagatavošanas versiju. Šoreiz gatavosim...
Cūkgaļas fileja medus glazūrā
Jūsu ledusskapī ir atrodama cūkgaļas fileja, bet nevarat izlemt, ko tieši pagatavot? Izmēģiniet šo recepti un rezultāts neliks vilties!
Cūkgaļas rulete ar ribiņām
Šī recepte noderēs gatavojoties jebkura mēroga svinībām. Rulete ir baudāma gan kā siltais ēdiens, gan arī kā aukstā uzkoda.
Vistas stienīši ar kokosriestu skaidiņām
Vairumam cilvēku kokosriekstu skaidiņas asociējas ar piedevu pie cepumiem un citiem saldumiem. Taču tie ir maldi. Izmēģiniet šo recepti un piekritīsiet - kokosriekstu skaidiņas lieliski papildina arī vistas gaļas ēdienus!
Cūku aknas ar sīpoliem un Balzamiko
Gaļa ir jāēd un nu jau krietnu laiciņu uztura speciālisti vienoti sauc, ka pilnvērtīgam uzturam jābūt tādam, kurā iekļauti arī subprodukti. Šoreiz vienkārši pagatavojama recepte no cūku aknām.
Gaļas ruletītes itāļu gaumē
Itāļu vitruvē, pirmām kārtām, ir svarīgs produkts! Nav jau tā, ka pavāram nav nekas jāmāk. Tomēr itāļu virtuve ir saprotamāka arī parastajiem cilvēkiem. Un fantastisku gala rezulātu var panākt prakstiski...
Karaliskie kāpostu tīteņi
Kāpēc karaliskie? Nu viss ir ļoti vienkārši, karalistes iedzīvotāji kāpostu tīteņos pilda gaļu un rīsus, bet pats karalis ar savu saimi tajos vēlas redzēt augstvērtīgāku pildījumu. Izmēģiniet recepti, jums patiks!
Pildīta vistas filejas rulete
Pateicoties lielajam olbaltumvielu daudzumam un mazajam tauku saturam, vistas gaļa ir diētisks produkts. Vistas gaļa ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas nozīmē – tajā ir visas organismam nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes.
Vistas filejas kotletes ar svaigu tomātu mērci
Šo kotlešu pagatavošanas recepte viennozīmīgi ieņems savu godpilno vietu jūsu recepšu izlasē. Pagatavojiet un nobaudiet. Lai labi garšo!
PIldīta lielopa gaļas rulete
Gaļa cilvēku uzturā ir viens no galvenajiem olbaltumvielu, aminoskābju, taukskābju, minerālvielu un vitamīnu avotiem. Liellopu gaļā ir vairāk olbaltumvielu nekā cūkgaļā vai jēra gaļā. Aizvien vairāk cilvēku dod priekšroku tieši...
Cūkgaļas šašlika sautējums ar jauniem dārzeņiem
Arī ierastajam vasaras produktam šašlikam ir vairākas pagatavošanas iespējas. Ja vēlaties pagatavot kārtīgu maltīti, sekojiet norādījumiem receptē un, lai labi garšo!
Krējuma marināde gaļai ar apelsīniem
Šī marināde lieliski noderēs gatavojot vistas gaļu, cūkgaļu vai tītaru. Izvēle jūsu ziņā!
Asā marināde gaļai
Jums medībās paveicies? Vai vienkārši no lielveikala esat pārnesuši labu cūkgaļas vai liellopa gabalu un iecere to pagatavot uz oglēm? Šī recepte noderēs!
Marināde cūkgaļai vai vistai “Nostaļģija”
Aizvien biežāk laiku pavadīsim pie dabas krūts. Kas var būt labāks par maltīti svaigā gaisā?! Piedāvājam jums lieliskas marinādes recepti. Šī vienkārši pagatavojamā marināde piešķirs cūkgaļai vai vistas gaļai īpašu...
Cūkgaļas karbonādes apelsīnu marinādē
Apelsīnu sula tiek uzskatīta par vienu no vērtīgākajām augļu sulām. Tā lieliski nomāc slāpes, paaugstina organisma imunitāti un iznīcina mikrobus. Un protams, arī gardēži pamatoti šo augli ierindo topa pirmajās...
Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi - lieliska uzkoda piknikā
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka aizvien vairāk brīva laika pavadīsim pie dabas. Šī recepte viennozīmīgi noderēs brīdī, kad saviem draugiem vēlēsieties pasniegt ko gardu un neikdienišķu. Izmēģiniet!
Steiks ar Kambazolas siera mērci
Kas jums ienāk prātā dzirdot vārdu - Steiks?! Argentīna? ASV? Varbūt vienkārši garda maltīte? Bet ko jūs iedomājaties izdzirdot - Kambazola? Izmēģinot šo recepti, turpmāk abi vārdi jums radīs asociācijas...
Vistas fileja ar siera cepurīti
Siers un vista, jā. Šie divi produkti tik lieliski sader, ka katrai saimniecei ir zināma kāda recepte ar šiem produktiem. Piedāvājam vēl vienu variāciju par tēmu.
Grilēti vistas filejas iesmiņi
Vistas filejai ir augsta uzturvērtība un zems kaloriju daudzums. Turklāt, tai ir daudz un dažādas pagatavošanas iespējas. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu vistas filejas pagatavošanas veidu. Lūdzu ņemiet vērā, gaļas...
Karbonāde siera-krekeru panējumā
Katrs kaut reizi mūžā ir gatavojis karbonādi, taču vēlamies ieteikt tieši šo recepti. Siera krekeru panējums šim ēdienam piešķir īpašu odziņu. Nogaršojiet arī jūs!
Cepta cūkgaļa ar sojas mērci un laima sulu
Gaļa un gaļas produkti ir viens no galvenajiem olbaltumvielu avotiem uzturā. Gaļa satur vērtīgas, organismā labi izmantojamas uzturvielas. Piedāvājam jums vēl vienu vienkārši pagatavojamu un garšīgu cūkgaļas pagatavošanas recepti.
Steiks ar sviestu “Vecais Džo”
Cesvaines piena sviests ar Himalaju sāli ir pirmais šāda veida produkts Latvijā. Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu organismā, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi atšķirībā no parastās sāls, kas traucē...
Vistas ruletītes Cordon Bleu
Tu kā dille, es kā lociņš, Tu kā maize, es kā sviestiņš, Tu kā podiņš, es kā vāciņš, Tu kā roka, es Tavs cimdiņš… Ja grupas “Cosmos” puiši pirms šīs...
Grilēta vistas fileja ar ananāsu-avokādo salsu
Ja esiet grilētu ēdienu piekritējs, noteikti izmēģiniet šo recepti. Tā neliks jums vilties un noderēs, gan gatavojot mājās uz grilpannas, gan atzīmējot dārza svētku un grilējot uz atklātas liesmas.
Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē
Marokāņu virtuve un maltīšu kultūra tiek uzskatīta par vienu no daudzveidīgākajām pasaulē. Tajā vērojami berberu, spāņu, franču, arābu, portugāļu, korsikāņu, mauru, tuvo austrumu, Vidusjūras un Āfrikas kultūru ietekmes un elementi....
Meksikāņu burgers ar tekilu (recepte vīriešu dienai)
Teika stāsta, ka tekila pie zemes iedzīvotājiem nonāca pērkona un zibens veidā – un viņi to uztvēruši kā Dieva dāvanu. Un kāpēc gan ne, šis Meksiku raksturojošais dzēriens var kalpot...
Liellopu gaļas tartars (recepte vīriešu dienai)
Tartars ir ēdiens, kura gatavošanā ir 2 pamatprasības - visas sastāvdaļas ir jāsagriež kubiciņos un visām sastāvdaļām ir jābūt svaigām (termiski neapstrādātām).
Vistas sautējums ar sēnēm un ābolu sidru
Vistas fileja ir ļoti iecienīts produkts ne tikai tās garšu īpašību dēļ, bet arī faktam, ka tai ir augsta uzturvērtība un zems kaloriju daudzums. Kas tuvojoties pludales sezonai nav mazsvarīgs...
Vistas gabaliņi “bang-bang” (Austrumu gaumē)
Vistas fileja ir ļoti iecienīts produkts, ne tikai pateicoties uzturvērtībai, bet arī plašām pagatavošanas iespējām. Piedāvājam vēl vienu vistas filejas pagatavošanas recepti.
Cepti vistas stilbiņi ar citroniem un čili pipariem
Nevienam sen nav nekāds jaunums, ka tieši vistas gaļa tiek uzskatīta par veselīgāko, salīdzinājumā ar citām gaļām. Tāpēc padalīsimies ar vēl vienu vistas gaļas pagatavošanas recepti.
Tītara filejas kebabi ar dārzeņu salātiem
Atšķirībā no citu mājputnu gaļas, tītara gaļas sastāvā ir daudz fosfora. Ir maz tauku, tāpēc tā ideāli piemērota tiem, kam aktuālas problēmas ar lieko svaru. 100 gramos ir 197 kilokalorijas.
Cūkgaļas karbonādes ar karamelizētiem burkāniem un mandarīniem
Viens 76 gramus smags mandarīns satur 40 kalorijas, tas ir 2% no ieteicamās dienas devas. Tātad, lai uzņemtu dienas kaloriju daudzumu, jāapēd piecdesmit mandarīnu…,taču šajā receptē izmantosim vien četrus.
Liellopa fileja ar gremolatas mērci
Šis ir viens no ēdieniem kurš iederētos jebkura restorāna ēdienkartē, taču tā pagatavošana īpašu meistarību neprasa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.
Pildīti cūkgaļas rullīši
Šis ēdiens neatstās vienaldzīgus ne lielus, ne mazus.Vienkārši pagatavot - grūti aizmirst. Vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi gaļas rullīši. Pamēģiniet!
Cūkgaļas karbonāde ābolu mērcē
Ābolos nav holesterīna, tajos ir maz tauku un nātrija, turklāt tie ir lielisks kālija avots. Bet saprotams, ne mazāk svarīga pie ābolu izvēles ir to garša. Šīs receptes pagatavošanai rekomendējam...
Cūkgaļas karbonādes ar čili mērci un valriekstiem
Valrieksti ir veselīgākie no visiem riekstu veidiem, un tos vajadzētu lietot biežāk kā veselīga uztura sastāvdaļu, turklāt ir ēdieni kuros valrieksti piešķir īpašas garšas nianses. Šī recepte jums noderēs gan...
Cūkgaļas kotletes ar kartupeļu salātiem
Kurš gan nav baudījis cūkgaļas kotletes?! Taču šai receptei ir nianses. Izmēģiniet recepti un jūs to gatavosiet vēl un vēl.
Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu
Iespējams, izlasot sastāvdaļas rodas doma, ka šīs sastāvdaļas īsti nesader. Taču mēs aicinam jūs izmēģināt šo recepti un pārliecināties par lielisko garšu saderību.
Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu
Šī recepte viennozīmīgi iederētos jebkura restorāna ēdienkartē. Sarkanvīns ēdienam piešķir tikko jūtamu toni, kurš niansē ar vieglu plūmju aromātu.
Sviestā cepts cālis ar sīpolu ripām
Šādi pagatavots cālis priecēs ne tikai garšas kārpiņas, bet arī vizuāli bagātinās jebkura mēroga svinību galdu.
Liellopu gaļa meksikāņu gaumē
Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdienu ir asi un ar pārmērīgi lielu garšaugu daudzumu. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir...
Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem
Visā pasaulē cūkas gaļa ir ļoti iecienīts produkts. No cūkas gaļas var pagatavot daudz dažādus un gardus ēdienus. Svarīga protams ir cūkgaļas kvalitāte, svaigai gaļai ir sārta krāsa, patīkama smarža,...
Cūkgaļas cepetis ar āboliem un sojas mērci
Kāds vīrs kuram vārda diena ir novembra sākumā, baudot šo cepeti sacītu: “Kas var būt labāks par šo!?” Un šeit mēs nevaram viņam nepiekrist. Izmēģiniet šo recepti un sapratīsiet kāpēc.
Gaļas bumbiņas ar rīsiem un rīvētu sieru
Gaļa ir viens no svarīgākajiem olbaltumvielu avotiem uzturā. Tāpēc padalīsimies ar vēl vienu recepti, kura sniedz iespēju pagatavot gardu maltīti.
Pildīti vistas gaļas rullīši ar baziliku un sieru Philadelphia
Philadelphia ir viens no pasaulē iecienītākajiem un populārākajiem svaigajiem sieriem. Ja vēl neesat šī siera cienītājs, rekomendējam pagatavot šo recepti. Šos pildītos vistas rullīšus spēs novērtēt ikviens.
Vistas gaļas sautējums ar kartupeļiem vīnā
Bībelē vīns ir pieminēts 450 reizes! Un iespējams, tas tādēļ, ka vīns patiešām ir universāls dzēriens. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinieties. Vīns ēdienam piešķir īpašu noti.
Vistas kebabi ar kabaču mērci
Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi! Lūk, pirmie trīs vārdi kuri ienāk prātā raksturojot šo recepti. Nobaudiet arī jūs!
Vistas fileja garšvielu mērcē
Uztura speciālisti atzinuši, ka tieši vistas fileja ir labākā izvēle izvēloties vistas produkciju. Tai ir augsta uzturvērtība, bet zems kaloriju daudzums. Tad nu piedāvājam vēl vienu vistas filejas pagatavošanas recepti.
Liellopu gaļas steiks ar viskiju un BBQ mērci
Kārtīgs steika gabals viennozīmīgi priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Ja izmēģināsiet šo recepti, pēc kāda laika to noteikti atkārtosiet. Lai labi garšo!
Pildītas vistas gaļas kotletes
Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, ā satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā cita gaļaun tajā ir mazāk tauku. Arī vistas gaļas pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam...
Vistu spārniņi grilam karstajā marinādē
Aizvien biežāk dodamies pie dabas un izmantojam katru iespēju uzrīkot pikniku. Tāpēc grila eksperti piedāvā jums vēl vienu recepti, kura pusdienas pie dabas krūts padarīs īpašas un atmiņā paliekošas!
Kavurma no teļa aknām (turku recepte)
Nu jau tradicionāli, reizi nedēļā pagatavojam kādu recepti, kura likusies interesanta, sapkatot kādu kulinārijas blogu. Šoreiz ieskatījāmies Irinas blogā irina-taro.livejournal.com. Viņa dzīvo saulainajā Turcijā, ļoti mīl šo zemi un savā...
Jēra fileja ar garšvielām un ceptiem redīsiem
Gardēžu vidū jēra gaļa patiesi tiek augstu novērtēta. Turklāt, tā ir ne tikai garsīga, bet arī veseliga. Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12. Organismam tik svarīgo dzelzi, cinku un...
Vistas burgers ar kariju (bez bulciņas)
Kārtējais burgers? Nu ne gluži! Šī burgera pagatavošanā neizmantojam maizi. Tādas lūk lietiņas! Lai labi garšo!
Mājās gatavotas cepamās desiņas
Veikalā cenšaties desas neiegādāties, jo nekad nevar būt drošs par to, kas tajās iekšā? Ir laiks izmantot senču receptes un gatavot desiņas pašiem. Tas nav tik sarežģīti kā varētu domāt....
Vistu stilbiņi ķiploku mētelī
Šādus stlbiņus var pasniegt arī kā uzkodu. Tikai šajā gadījumā jāatceras par pikanto garšu. Un vēl - jo slaidākas būs kājiņas, jo veselīgāka uzkoda!
Cepts cālis ar kūpinātu papriku
Garšo vistas gaļa? Noteikti izmēģiniet šo recepti. Vienkārši pagatavot - neiespējami aizmirst!
Karaliskais dārzeņu sautējums ar vistu
Skaists nosaukums, vai ne?! Un galvenais - šo ēdienu ir ļauts baudīt arī pārējiem karaļvalsts iedzivotājiem! 🙂
Liellopa steiks ar balzamiko un ķiršu tomātiem
Kā vienu no labākajām un lielākajām liellopa audzētāju valstīm steiku cienītāji uzskata Argentīnu. Taču ja labi pameklē, arī Latvijā var iegādāties kādu lielisku liellopa galas gabalu steikam. Ja jums ir...
Vista pienā un citronos
Vistas gaļa ir lieliski piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Tā satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā cita veida gaļas. Turklāt...
Cūkas stilbiņi ar kāli un medu
Tradicionālā latviešu virtuve. Šis ēdiens viennozīmīgi iederēsies uz jūsu galda gan ikdienā, gan svētkos. Kārtīgs ēdiens - kārtīgam gardēdim!
Vista “Ilgais ceļš kāpās”
Recepte nav sarežģīta un arī laika ziņā nav ilgi gatavojama. Tad rodas loģisks jautājums - kāpēc receptei šāds nosaukums? Atbilde - tāpēc, ka labi izklausās…
Steiks ar tekilu un laimu
Ir tāds teiciens - “Ja gribi gatavot steiku, vispirms sadraudzējies ar miesnieku”. Kad esiet to izdarījuši un kā labu draugu miesnieks jūs ir nodrošinājis ar augstvērtīgu liellopa gaļas gabalu steikam,...
Vistu spārniņi ar kariju un persiku mērci
Vienkārši pagatavojams, bet patiesi garšīgs ēdiens. Persiku sīrups vistas gaļai piešķir eksotisku toni. Šādi pagatavotus vistu spārniņus spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis!
Cūkgaļas krūtiņa ar pelēkiem zirņiem
Ja veikt aptauju un pajautāt, pēc kā garšo Ziemassvētki?! Būs daļa aptaujāto, kuri minēs mandarīnus un karstvīnu. Taču liela daļa respondentu-latviešu noteikti pieminēs pelēkos zirņus ar cūkgaļu. Taču neviens nav...
Cūkgaļas fileja ar Melnā balzāma mērci
Rīgas Melnais balzams – aptiekāra Abrahama Kunces izlolotais eliksīrs no sakņu, lapu, ziedu un pumpuru uzlējumiem, radīts Rīgā XVIII gadsimta vidū. Divdesmit četras dabas veltes Rīgas Melnā balzama sastāvā veido...
Vistas kebabi taizemiešu gaumē
Taizemes virtuve ir pazīstama un iecienīta visā pasaulē. Tajā ir kas īpašs, eksotisks un, tajā pašā laikā, ļoti saprotams un pazīstams arī gardēžiem mūsu platuma grādos. Nobaudiet šos kebabus un...
Vista ar dārzeņu salātiem
Filmas “Bonija un Klaids” režisors Arturs Penns Boniju Pārkeri un Klaidu Barovu, banku aplaupītājus, kas darbojās ASV centrālajā daļā, Lielās depresijas laikos atdzīvināja uz kino ekrāniem. Savukārt, mēs piedāvājam jums...
Vistas rulete tetrapakā
Cenšamies dzīvot aizvien zaļāk! Tāpēc šodien vēlamies piedāvāt interesantu recepti, kuras pagatavošanā izmantosim tukšu tetrapaku no piena vai kefīra.
Cūkgaļas sautējums ar ingveru un apelsīnu
Jau senajā Grieķijā un Ķīnā ingvers bija pazīstams ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Ingvera sakne pēc tibetiešu uzskatiem, pieskaitāma pie “karstajiem” produktiem, kas uzlabo vielmaiņu, silda...
Cūkgaļas fileja konjaka-sinepju mērcē
Daudzi slaveni pagājušo gadsimtu darboņi, piemēram, filozofs Denijs Didro un zinātnieks Lerons Dalambers, uzskatīja, ka lietot konjaku nelielās devās nozīmē rūpēties par savu veselību. Pēc šo baudītāju domām, konjaks nav...
Cūkgaļas karbonāde ar aroniju mērci
Ļoti daudz un dažādu garšas variāciju mēs varam sasniegt izmantojot konkrētus produktus, tikko kādu no tiem mēģinam aizstāt - īsti labs rezultāts nesanāk. Šī ēdiena svarīgākā sastāvdaļa ir aronijas. Tieši...
Vistas fileja ar bārbekjū mērci
Ir zināms teiciens: “Sader kā cimds ar roku”. Šajā gadījumā šo teicienu var attiecināt uz vistas filejas saderbību ar mērci. Garšo izcili!
Vistu stilbiņi pesto marinādē
Vistas stilbiņi, iespējams, viens no Latvijā populārākajiem produktiem un ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī tāpēc, ka vista ir vienkārši un ātri pagatavojama. Un, protams, garšīga. Piedāvājam vēl vienu...
Vistas gaļas iesmiņi ar ziemesriekstu mērci
Zemesriekstu dzimtene ir Dienvidamerika. Uzskata, ka tas ir cēlies no kalnu arahisa, ko savvaļā var sastapt Argentīnas kalnos. Pēc Amerikas atklāšanas portugāļi arahisu sāka audzēt savās kolonijās Dienvidaustrumāzijā, bet uz...
Cūkgaļas fileja medus karamelē
Tautas medicīnā medus pazīstams kopš senseniem laikiem. To lietoja gan tīrā veidā, gan kopā ar dziednieciskajiem augiem. Mūsdienās medu izmantojam arī kā lielisku piedevu pie dažādiem dzērieniem un ēdieniem. Piedāvājam...
Cūkgaļa zaļajā marinādē
Cūkgaļa ir viena no visvairāk pirktākajām gaļām Latvijā. Un iespējams, ja uzskaitītu tās pagatavošanas veidus, mēs iegūtu vērā ņemamu skaitli. Un katra jauna ēdiena pagatavošanas receptes priecē ikvienu gardēdi. Tāpēc...
Frikadeles ar sēņu mērci
Sēnēs ir 84-94% ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. No organiskajām vielām sēnēs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, organiskās skābes, pigmenti. Sēņu olbaltumos ir visas aminoskābes, tai skaitā...
Pildīta cūkgaļas fileja ar zaļo lociņu mērci
Šis ir vēl viens ēdiens, kurš iederētos arī respektabla restorāna ēdienkartē. Turklāt, tas ir vienkārši pagatavojams un baudāms gan kā karstais ēdiens, gan kā aukstā uzkoda. Izmēģiniet!
Vistas giross citronu mērcē
Citroni ir vieni no visplašāk izmantotajiem citrusaugļiem, tie ideāli sader gan ar gaļas, gan zivs ēdieniem. Šajā receptē citroni sniedz vistas galai saldskābenu toni, kas padara ēdienu īpašu.
Vistas kebabi
Grilēta gaļa, zivis un jūras produkti - vasarā ēdienu uz grila gatavojam bieži. Tieši šī iemesla dēļ grila eksperti piedāvā vēl vienu recepti, kura noderēs grila ēdienkartes dažādošanai. Lai karstas...
Vistas fileja ar kļavu sīrupu un riekstiem
Lazdu rieksts satur daudzas barības vielas. Šo riekstu tikai 100 gramu ikdienas lietošana pilnībā apmierina cilvēka organisma prasības pēc augstvērtīgām olbaltumvielām. Bez tam, tie satur vielas, kas nepieciešamas organismam lai...
Cūkgaļas šašliks jogurta marinādē
Daudzi gardēži ir pārliecināti, ka ēdiena nosaukums šašliks ir kaukāziešu virtuvei piederošs. Pats vārds „šašliks” nav kaukāziešu izcelsmes, bet gan Krimas tatāru. Kas nozīmē „kaut kas uz iesma” un kas...
Vistas fileja ar medu un sezama sēklām
Medu kā vērtīgu dabas produktu ar dziedniecisku darbību iesaka gan tautas medicīnas tūkstošgadu senā, gan mūsdienu medicīnas klīniskā pieredze. Cilvēki, kuri 2-3 reizes dienā sistemātiski lieto pa 25-30g medus, ir...
Klopši no Kēnigsbergas
Daudzi cilvēki pat nenojauš, ka pilsēta Kēnigsberga (vācu:Königsberg, latviešu valodā saukta arī Karalauči jeb Karaļauči) līdz 1945. gadam bija Austrumprūsijas galvaspilsēta Kaļiņingrada. Ja citur pasaulē no maltās gaļas gatavoja mērces,...
Grilētas cūku ribiņas amerikāņu gaumē
Amerikāņu virtuve neaprobežojas tikai ar burgeriem, kukurūzas krēmzupu, grilētu kukurūzu un eļļā fritētiem vistu stilbiņiem. Ir daudz un dažādu interesantu recepšu! Soreiz piedāvājam tradicionālu cūku ribiņu marinēšanas recepti.
Kebabi, karamelizēti vīģu-balzamiko mērcē
Vīģes, latīņu valodā “Ficus Carica”, nenoliedzami vairums cilvēku zin, kādam nolūkam paradīzē kalpoja vīģes lapa. Šodien gan izmantojam pašu vīģi, šajā receptē - sīrupu.
Vistas gaļas sautējums ar kokosriekstu pienu
Kokosrieksta zinātniskais nosaukums ir “Cocos nucifera”. Pirmie spāņu jūrasbraucēji to sauca par “coco”, kas nozīmē “pērtiķa seja”, jo trīs punkti uz spalvotā rieksta tiem atgādināja pērtiķa galvu un seju. Kokosriekstam...
Gaļas iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!
Šašliks armēņu gaumē ar garšaugiem
Tradicionāla armēņu šašlika recepte. Tiem, kuri vēlas grilēšanai sagatavoties kā īpašam pasākumam.
Vistas fileja, pildīta ar sieru un pesto
Šis ēdiens lieliski garšos gan karsts kā pamatēdiens, gan priecēs jebkuru gardēdi kā aukstā uzkoda. Vienkārši pagatavojams, bet garšas īpašības ļauj šim ēdienam ieņemt vietu pat izsmalcināta restorāna ēdienkartē.
Vistu stilbiņi ar olīvām Vidusjūras gaumē
Timiāns un piparmētras ir piemērotākās garšvielas gatavojot vistas gaļu. Apelsīna saldskābā garša piešķir ēdienam eksotisku toni. Savukārt, īpašo Vidusjūras akcentu - olīvas un medus.
Tītara aknas ar šalotes-sinepju mērci
Šis ir vēl viens ēdiens kuru ir vienkārši un salīdzinoši ātri pagatavot. Turklāt, arī izmaksas nebūs augstas. Taču tā garšas īpašības droši ļauj tam konkurēt ar citiem ēdieniem, kuri iekļauti...
Vistas fileja jogurta marinādē
Kāds izlasīs un paies šai receptei garām. Kāds pateiks: “Līdzīgi esmu gatavojis un tas ir vienkārši!” Taču tas, kurš izmēģinās un pagatavos, izbaudīs lielisku ēdienu.
Vistu spārniņi asajā tomātu-ābolu marinādē
Pēdējo gadu pētījumi liecina, ka vistas pieradināšana sākusies Dienvidaustrumāzijā - Taizemē un Vjetnamā. Tas noticis pirms vairāk kā 10 000 gadiem. Pirms 5000 gadiem mājas vista sasniedza Eiropu - Seno...
Vistas kebabs dārzeņu marinādē
Dietologi un uztura speciālisti iesaka pamatā no gaļas produktiem izvēlēties tieši vistas gaļu, jo vistas gaļā ir maz tauku, bet daudz olbaltumvielu. Turklāt, vistas gaļā ir tādas cilvēka organismam nepieciešamas...
Cūkgaļas sendvičs ar rumu un čili
Viduslaiku Rietumeiropā maizes veidi parasti tika nosaukti tā sabiedrības slāņa vārdā, kura pārstāvji parasti patērēja šo maizes veidu. Bija „bruņinieku maize”, „sulaiņu maize”, „tiesnešu maize”, „amatnieku maize” u. c. Taču...
Viltotais zaķis
Kāpēc tieši “viltotais”? Domājam, ka skaidru atbildi sniegt nevarēs neviens. Ir minējumi un arī 20-30-to gadu pavārgramatās atrodamas dažādas “Viltotā zaķa” pagatavošanas versijas, taču skaidrojuma par nosaukumu nevienā no tām...
Vistas fileja ar citronu un mocarellu
Vistas gaļa ir laba tiem, kuri ievēro diētu, jo tajā ir mazāk tauku, nekā citās gaļās un tā satur līdz 25% vairāk olbaltumvielu. Dietologi atzinuši, ka tieši šī gaļa ir...
Grilēti vistu kebabi
Kebabu uzskata par tipisku turku ēdienu. Kebaba gatavošanas pirmsākumi meklējami viduslaiku Osmānijas impērijas armijā, kuras karagājienos karavīri uz saviem zobeniem uzdūra gaļas gabalus un cepa ugunskuros. Tomēr, vēstures avotos atrodamas...
Burgers Lolita
Esat nolēmuši baudīt burgeru? Pirms ēšanas uz šķivja to nedaudz piespiediet (saplaciniet). Tas vajadzīgs ne tikai, lai to varētu ievietot mutē, bet arī, lai kotletē esošā sula bagātinātu pārējās sastāvdaļas....
Strausa fileja ar garšvielām
Strausa sarkanā gaļa pēc dietologu uzskatiem ir visliesākā, satur lielu olbaltumvielu skaitu un tādus mikroelementus kā mangāns, kālijs un fosfors. Strausu fileja satur minimālu tauku daudzumu, apmēram 1,2%, bet tomēr...
Strausa gaļas kebabi
Pastāv uzskats, ka jo vairāk strauss savas dzīves laikā ir skrējis, jo tā gaļa ir maigāka. Strausu gaļa ir diētisks produkts. Tauku un holesterīnu saturs tajā ir gandrīz divas reizes...
Cūciņa kefīrā
Viss ģeniālais ir vienkāršs! Un šī recepte šo teicienu atteisno pilnībā. Šādi marinetu gaļu variet pagatavot gan mājās uz plīts, gan pir dabas krūts, uz grila. Un pacienājiet draugus, tie...
Vīnes šnicele
Vīnes šnicele (vācu val.Wiener Schnitzel) — viens no populārākiem Austrijas virtuves ēdieniem. Tas ir diezgan plāns teļa gaļas (retāk cūkgaļas) gabals taureņa formā, panēts miltos, olā, rīvmaizē un cepts sviestā....
Pildīti baklažāni
Baklažāni ir tomātu radinieki, abi pieder pie nakteņu dzimtas. Vispopulārkais baklažānu izmantošanas veids pasaulē ir cepts baklažāns ar pildījumu. Kā interesantu faktu par baklažānu var minēt to, ka baklažānā ir...
Mežacūkas fileja ar karija mērci
Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā un Ēģiptē. Taču Latvijā šis cūku dzimtas savvaļas radinieks ir pietiekamā skaitā, lai priecētu medniekus un protams gardēžus.
Pīrāgs no filo mīklas ar brieža sirdi
Ņemot vērā to, ka briežu gaļas iegūšanas apjomi ir daudz mazāki, nekā cūkas un vistas gaļai, tajā netiek izmantoti masu produktiem tik raksturīgās ģenētiskās uztuvielas un uztura bagātinātāji, līdz ar...
Brieža ribas pikantā marinādē
Ja esat tikuši pie medījuma, nenonieciniet ribiņas. Pareizi pagatavojot jums izdodies sevi iepriecināt ar lielisku ēdienu. Ja esiet pikantu un asu ēdienu cienītājs, pieliekiet marinādei čili piparus.
Brieža aknas sīpolu-roziņu mērcē
Šī nu ir vēl viena lieliska recepte. To ir vienkārši pagatavot, taču garšas ziņā ēdiens ir lielisks. Šo ēdienu savā ēdienkartē droši varētu iekļaut arī premium līmeņa restorāns.
Cālis no Tobago
Tobāgo ir sala Karību jūrā, otra lielākā Trinidādas un Tobāgo sala. 17. - 19. gadsimtā sala mainīja īpašniekus vismaz 22 reizes. Tā piederēja Francijas karalistei, Kurzemes hercogistei (sala tika pārdēvēta...
Brieža gaļas fileja ar piparu mērci
Runājot par veselīgu uzturu un kalorijām, salīdzinām cūkas, teļa, jēra, vistas, tītara, aļņa un brieža gaļas uztura rādītājus, tad brieža gaļas fileja ierindojas trešajā vietā aiz tītara un aļņa ar...
Asie vistu spārniņi “Buffalo”
Spārniņi “Buffalo” parasti tiek fritēti, bet tas nav veselīgi. Un pirms tam spārniņus marinē 6-8 stundas. Mēs piedāvājam gan ātrāku, gan veselīgāku variantu. Sanāca ļoti garšīgi!
Pildīta brieža gaļas karbonāde
Brieža gaļa gan uzturvērtības, gan cilvēka organismam “draudzīga” sastāva ziņā pārspēj gan cūkas, gan putnu un liellopu gaļu. Turklāt, brieža gaļa nav alerģiska un to droši var celt galdā arī...
Mežacūkas sautējums ar āboliem
Meža cūka ir plaši izplatīts zīdītājs visā Eiropā. Tā dzīvo arī Āzijā līdz pat Indonēzijas dienvidiem, kā arī Ziemeļāfrikā, Atlasa kalnos. Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā...
Brieža gaļas fileja ar vīna mērci
Šis ir viens no ēdieniem kuru vēlamies izcelt īpaši. Ja jums ir paveicies un uz galda atpūšas brieža filejas gabals, noteikti pagatavojiet šo ēdienu. Jāņogu vīns tik brīnišķīgi papildina filejas...
Jogurta salsa ar grilētu vistas fileju
Tuvojas pludmales sezona un aizvien vairak cilvēku piedomā pie savas ēdienkartes. Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas....
Brieža gaļa ar siera mērci
Briežu gaļas ēdienu izmantošana uzturā pozitīvi iespaido cilvēka veselību. Pētījumi Jaunzēlandē, Austrālijā, Amerikā, Āzijā un citur liecina par to, ka briežu gaļas lietošana uzturā samazina risku saslimt ar onkoloģiskām slimībām...
Sotē no brieža gaļas ar apelsīniem un olīvām
Briežu gaļa ir augstvērtīgs delikatešu produkts, ar unikālām funkcionālām īpašībām un uztura vērtībām tā ir līderis starp liellopu, cūku un putnu gaļu. Briežu gaļai piemīt hipoalerģiskas īpašības, salīdzinoši ļoti augsts...
Vistas stilbiņi šokolādes mērcē
Šokolāde tulkojumā no grieķu valodas nozīmē „Dievu ēdiens” un mums nav ne mazākā iemesla to apšaubīt, jo šokolāde ir universāls produkts. Tā der ne tikai desertu pagatavošanai, bet lieliski papildina...
Vista ar pikanto sīrupa mērci un dārzeņiem
Gallus gallus domesticus - tik cēli skan vistas apzīmējums latīņu valodā. Un kāpēc gan nē? Vista ir viens no iecienītākajiem mājsaimnieču produktiem. Tā ir vienkārši un daudzveidīgi pagatavojama un gandrīz...
Gaļas klaips ar kalētiem tomātiem
Pagatavojot gaļas klaipu to var pasniegt gan kā karsto ēdienu, gan, kad tas atdzisis, sagrieztu šķēlēs pasniegt ar svaigu maizi.
Pildīti vistu spārniņi
Ideju šim ēdienam mēs aizguvām amerikāņu TV šovā, kurā apskata ielu ēstuves, “The food street” un mums tā ļoti iepatikās. Tiesa gan puiši tā arī netaklāja noslēpuumu, ka pareizi pildīt...
Gaļas rulete ar sēnēm
…Vēl dzirdu tavu balsi: Nāc, uzgriezīsim valsi! Un mani tad, vai zini, Ka ruleti tu tini. Tā Valdis Artavs savā laikā ir minējis šo īpašo procesu, kura rezultātā ir iespējams...
Cūkgaļas rulete ar malto gaļu un gurķiem
Tuvojas svētki. Ar ko cienāt viesus? Šī vienkārši pagatavojamā cūkgaļas rulete ne tikai labi garšo, bet arī lieliski izskatās - līdz ar to tā bagātinās jūsu svinību galdu un tā...
Vistu sirdis uz iesmiņiem
Ir produkti no kuriem var pagatavot dažādus gardus ēdienus un ne vienmēr tiem jābūt dārgiem. Šajā receptē gatavotas vistu sirsniņas un garšoja tās visiem ēdājiem. Nogaršojiet arī jūs!
Liellopa gaļa ar pipariem
Esiet steika cienītājs un esiet tikuši pie laba liellopa gaļas gabala? Neziniet ko gatavot? Izmēģiniet šo recepti un tā neliks jums vilties!
Vistas rulete ar dārzeņiem
Vista ar dārzeņiem - parasti iedomājamies pilnīgi citu ēdienu. Šo recepti var devēt par universālu, jo to var pasniegt gan kā uzkodu aukstā veidā, gan kā pamatēdienu siltā veidā. Un...
Alņa gaļa mājas gaumē
Eiropas alu zīmējumos ir attēlots kā cilvēks medī aļņus - kas liecina, ka tie ir medīti kopš akmens laikmeta. Aļņus medī joprojām arī mūsdienās visās valstīs, kurās tas dzīvo. Tā...
Vista ar sidru un sinepēm
Vista - viens no iecienītākajiem produktiem. Un, saprotams, ne tikai pieejamās cenas dēļ. Vistas gaļas pagatavošanas veidi ir tikpat daudz, cik ļauj katra konkrētā gatavotāja fantāzija. Mums pa rokai šoreiz...
Meža cūkas gaļas pods ar medu
Vēlamies informēt, ka uzturā lietot termiski neapstrādātu un nepārbaudītu meža cūkas gaļu var būt bīstami! Lūdzu to iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās. Visādi citādi - baudījums!
Alņa nieres maigā mērcē
Ieskatoties Vikipēdijā varam uzzināt, ka Latvijā alņu skaits mūsdienās ir apmēram 14 000. Tātad pastāv zināma iespējamība ka alņa nieres nonāks arī jūsu virtuvē. Tad nu par prieku mednieku vēderiem...
Panna ar aknām un augļiem
Esam saņemuši desmitiem vēstuļu no sievām kuru vīri ļāvusies mednieku instingtiem un nomedījuši kādu meža lopu. Tad nu sieva staigā ap bļodu ar gaļu un nezin no kuras puses tam...
Cūkas stilbs medū un sinepēs
Nu jau tā irtradīcija, tuvojoties ziemassvētkiem veikalu piedāvajuma paradās cūkas stilbi un galvas. Ziemassvētku galdā šie ēdieni lieliski sader ar štovētiem, sautetiem kāpostiem , vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem. Piedāvājam elementāru...
Šķiņķis ar cidoniju-apelsīnu mērci
Ja ir kāds ēdiens kurš rada īpašo svētku gaisotni mājās, tad tas ir šis šķiņķis. Kad tas gatavojas, visa māja piepildās ar īpašu aromātu un gardēži kļūst nepacietīgi, kad tad...
Cālis čerkesu gaumē
Pievērsiet uzmanību, ka sāli pievieno tikai marinādei, bet gatavam ēdienam vairs neliek klāt ne sāli, ne piparus. Par marinādes sīpolu izmantošanu viedokļi atšķiras. Vieni uzskata, ka nav ko mest laukā...
Kartupeļu bumbiņas ar gaļu
Šāda uzkoda ne tikai labi garšo, bet arī padara īpašu jūsu svētku galdu. Divi vienā - dekors un ēdiens.
Paipalas ar bekonu uz iesma
Par paipalas gaļas maigajām garšas īpašībām, domājams, zināms katram. Izlasot šo recepti var rasties jautājums kam vajadzīgs bekons un selerijas lapas? Atbildam! Bekons pasargā maigo paipalas gaļu no pārcepšanas, lapas...
Paipalas paprikas kažokā
Tradicionāla recepte, raksturīga Spānijas reģionālajām virtuvēm (Kastīlija, Leona), kur medījumu gaļa ir ierasta lieta, pateicoties netradicionālās putnkopības attīstībai Latvijā, nu arī mūsu saimniecēm paipalas ir gluži pieejams produkts.
Paipalas ar žāvētam plūmēm un mandelēm
Dažādās pasaules valstīs ir savas tradicionalas receptes. Ar medu, riekstiem un žāvētiem augļiem paipalas kļūst mazliet saldenas, ar austrumu garšvielām tām piešķīrām īpašu Austrumu noskaņu.
Liellopa burgers ar lečo un Halapenjo
Tālajā 1948. gada 20. decembrī Ričards un Moriss Makdonaldi atvēra savu pirmo modernizēto ātrās ēdināšanas restorānu,taču brāļi pat iedomāties nevarēja, ka šīs maizītes ar gaļu un dārzeņiem kļūs tik populāras...
Vistas gaļas bumbiņas ar ķirbi
Putnu gaļa ir laba alternatīva liellopu un cūkas gaļai. Tā ir ne vien diētiska, bet arī vieglāk sagremojama. Un, saprotams, ka pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šeit viena no tām...
Vistas stilbiņi ar brendiju
Brendijs kā alkoholisks dzēriens ir zināms visā plašajā pasaulē un gardēži jau gadu simtiem cenšas rast jaunas garšas nianses un brendiju izmanto arī kā piedevu konditorejā un kulinārijā. Pamēģiniet un...
Cepti sikspārņi - lieliska recepte Halloween svinībām
Helovīna pamatkrāsas ir oranža un melna. Oranžā krāsa tiek asociēta ar ražas novākšanu (citi saka, ka ar ķirbi) un melnā krāsa tiek asociēta ar nakti un nāvi. Lai nu kā,...
Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām
Dāņu virtuves pazīstamāko ēdienu vidū ir īpaši pagatavotas sviestmaizes smørrebrød, vārīti vai cukurā apbrūnināti kartupeļi, vārīti sarkanie kāposti, cūkas vai pīles cepetis un, protams, gaļas bumbiņas Frikadeller. Arī kartupeļu biezputra...
Liellopa steiks ar zilo sieru
Steika pagatavošana prasa īpašu rūpību un nopietnu attieksmi. Cepšanas procesā tam jāvelta nedalīta uzmanība. Steikam tradicionāli izmanto liellopa fileju. Izvēloties gaļu, jāpievērš uzmanība gaļas krāsai un struktūrai. Steikam paredzētajam gabalam...
Paipalas grilētas ar garšvielām
Paipalu gaļa no citu putnu gaļas atšķiras ar savu maigo konsistenci, sulīgumu, patīkamo aromātu un lieliskām garšas īpašībām. Pateicoties izteikti smalkam aromātam, savdabīgām garšas īpašībām paipalu gaļa jau izsenis bija...
Vista ungāru gaumē
Gulašs nebūt nav vienīgais ungāru virtuvi raksturojošais ēdiens.Tradicionālie ungāru ēdieni ir garšīgi, daudzveidīgi un garšvielām bagāti. Ungāri ir gaļas ēdāju tauta, un viņi prot ļoti labi pagatavot gaļu. Tāpēc šodien...
Vista apelsīnu marinādē
Vista apelsīnos skan mazliet neierasti, bet pēc garšas tas ir debešķīgi!
Liellops Burgundiešu gaumē
Šī recepte mūsdienas vēl daudziem ir noslēpums. Gadiem ejot recepte mainījās atkarībā no pieejamajiem produktiem, bet galvenais vēl joprojām ir liellopa gaļa, vīns, sīpoli, sēnes. Kopš 2009. gada šī recepte...
Cālis alla Diablo
Velnišķīgais cālis! Jā, tieši tā šo recepti dēvē Spānijā.Spāņu virtuve veidojusies dažādu šīs valsts reģionu tradicionālās virtuves īpatnību ietekmē un līdz ar to tā ir daudzveidīga un interesanta.
Vistu stilbi maisiņā
Ļoti vienkārša pagatavošana, ierasti produkti, taču lielisks rezultāts! Ļoti labi marinēšanai noder tieši plastikāta maisiņi (tādā veidā var aizmirst arī par trauku mazgāšanu), bet gaļas gabaliņi būs pilnībā marinādē, jo...
PIldīti vistu stilbiņi
Vistu stilbiņi - tradiconāls un ierasts ēdiens, tomēr, ja darbošanās laiku virtuvē mazliet palielinat - arī rezultāts būs interesantāks un baudāmāks.
Vistas stilbiņi Tanduri marinādē
Šī recepte nāk no Austrumiem. Parasti vistu marinē jogurta marinādē un cep speciālās krāsnīs, kuras arī sauc par “tandur”. No citām marinādēm šī atšķiras ar iztekti sarkanu krāsu. Bet mūsu...
Cālis ar vistu aknu pastēti un trifelēm
Šādi putnus maltītei gatavoja Spānijā XVIII. gadsimtā un pasniedza galdā karaliskās vakariņās. Jāatzīst, ka šī ēdiena garša patiešām ir karaliska!
Liellopu gaļa ar tunča mērci
Par pamatu šim ēdienam mēs ņēmām itāļu tradicionālo Vitello Tonnato - teļa gaļa ar tunča mērci. Viens šis ēdiena paveids mums jau tika publicēts portalā - teļa gaļa ar tunča...
Olas skotu gaumē
Skotu virtuve ir savādāka, tikpat īpaša cik tautas tērps. Skotu virtuvē dominē vairāk sarkanās gaļas - jērs, liellops. Populārākais no Skotu virtuves ēdieniem protams ir Haggis - to gatavo no...
Liellopu gaļas bumbiņas jogurta mērcē
Par pamatu šim ēdienam mēs ņemām austrumu ēdienu cahtoni, kas parasti tiek pasniegts aukstā veidā.
Kebabs no buka gaļas
Ja nu veiksmīgs gadījums vai labs cilvēks jums sagadājis buka gaļu, tad noteikti izmēģiniet šo vienkāršo kebabu pagatavosanas recepti. Garšo vienkārši dievīgi!
Cālis tabakā
Tiem, kuri ir pārliecināti, ka izsenis šī ēdiena gatavošanā ir izmantota tabaka, liksim mazliet vilties, jo ar tabaku cālim nav ne mazākā sakara. Kādreiz armēņu vai gruzīņu (strīdi par šo...
Aplūkot recepti
Cūkgaļas fileja ar sinepēm
Tuvojas svētki un jācienā viesi? Lieliska recepte, kuru novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Cālis “Parmedžano”
Šis ēdiens izsenis tiek pasniegts itāļu restorānos. Arī tajos, kas atrodas aiz Itālijas robežām. Parasti gatavojot šo ēdienu izmanto mocarellas sieru, bet ar parmezānu tikai pārkaisa. Pasniedz šādu cāli ar...
Vistas gaļas kotletes ar majonēzi
Šo recepti noskatījām kādā Krievijas TV kulinārajā raidījumā. Mazliet ieviesām savas korekcijas un vēlamies uzsvērt, ka gatavojot šīs kotletes izmantojām mājās gatavotu majonēzi.
Trusis sinepēs
Truša gaļa viegli pārstrādājas, ir barojoša un diētiska. Uztura speciālisti truša gaļu arī maziem bērniem un cilvēkiem , kas rūpējas par savu figūru. Turklāt pareizi pagatavojot truša gaļa ir mīksta...
Desu ritulis
Par šādu desas ritulīti priecājas ne tikai estēti, bet arī bērni. Un garšos visiem!
Pildīti sīpoli vīna mērcē
Armēņu virtuve tiek uzskatīta par vissenāko virtuvi Āzijā un senajā Kaukāzā. Ir arī vērts uzsvērt, ka armēņu ēdienu sagatavošana ir salīdzinoši sarežģīts un laikietilpīgs process. Tomēr, ne visi ēdieni ir...
Šašliks klasiskā marinādē
Jo vairāk saulainu dienu prognozē sinoptiķi, jo vairāk cilvēku pusdienas vai vakariņas gatavo uz oglēm. Un saprotams neiztiek bez tradicionālām vērtībām - šašlika.
Mednieku desiņas ar balzamiko etiķi
Balzametiko dzimtene ir Itālijas pilsēta Modena. Balzamiko, itāļi izmanto vai katra ēdiena pagatavošanā. Mēs gan to lietojam krietni retāk, bet ir ēdieni, kuros tieši balzamiko spēlē “pirmo vijoli”.
Lavašs ar šašliku un salātiem
Kas notiek apvienojot kvalitatīvus produktus? Rodas lielisks ēdiens! Nogaršojiet!
Vista ar mārrutkiem
Noteikti varam ieteikt kā ēdienu bērniem, jo mērce pēc konsistences drīzāk līdzinās kartupeļu biezputrai un nav asa. Mazajiem garšo!
Vistas fileja ar vīnogām
Vistas gaļa ir viens no populārākajiem ēdieniem mūsu platuma grādos. Pa iemeslu tam kalpo gan pieejamā cena, garšas īpašības un daudzveidīgās pagatavošanas iespējas.
Tītaru siržu sautējums
Tītara gaļa,satur daudz olbaltumvielu, vitamīnu un minerālvielu. Gaļa satur maz tauku, tā ir viegli pagatavojama, jo tās struktūra ir gludšķiedraina. Tītara gaļa neizraisa alerģiskas reakcijas un ir ieteicama mazu bērnu...
Cālis asais, ar bietēm
Šad un tad ir vēlme nobaudīt ko pikantu. Šo ēdienu iecienījuši Brazīlijā, kur karstuma dēļ praktiski katram ēdienam tiek pievienoti čili pipari. Iemesls ļoti vienkāršs - tā ēdiens ilgāku laiku...
Kotletes a-la Lindstroms
Tā runā, ka šī ir klasiskā zviedru recepte ar Krievijas saknēm. Zveidrijā to ieveda 1862. gadā zviedrs Henrihs Linstroms, kurš piedzima un uzauga Krievijā, Pēterburgā. Kādreiz, apmeklējot kādu restorānu Kalmārā...
Vista austrumu gaumē
Austrumu virtuvei piemīt īpaša aura, tai raksturīgas īpašas garšu nianses. Ēdieni ir bagāti ar garšvielu smaržām un ne ar ko nesaujaucamu, īpašu austrumu virtuvei piemītošo garšu.
Vistas spārniņi kolas marinādē
Coca-Cola 1886. gadā radīja farmaceits Dr. Džons Pembertons no Atlantijas Džordžijas štatā, kur viņš pārdeva dzērienu savā aptiekā.Šobrīd ir tikai viens īpaši slepenās Džona Pembertona Coca-Cola receptes eksemplārs. Coca-Cola nosaukumu...
Vistas fileja ar pesto un spageti
Lai arī par pastas jeb makaronu dzimteni ierasti uzskata Itāliju, par patieso pastas izcelsmi notiek nemitīgas “vēsturnieku kaujas”. Un kāda gan tam nozīme, galvenais, ka pats produkts ir kvalitatīvs un...
Vistas stilbiņi apelsīnu mērcē
Par īsteno apelsīnu dzimteni tiek dēvētas gan Indija gan Dienvidaustrumāzija, bet daži vēsturnieki balstās uz faktiem, kuros apelsīni saukti par Ķīnas āboliem. Tāpēc tieši Ķīna tiek uzskatīta par apelsīnu dzimteni,...
Teļa aknas Venēcijas gaumē
Aknas ir bagātas ar olbaltumvielām, un tās satur A, D un C vitamīnus. Aknas viegli pārstrādājas un pareizi pagatavotas ir ļoti garšīgas. Ja aknu pastēte jau apnikusi, bet ir nepārvarama...
Teļa gaļa ar tunča mērci
Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un gardēžu novērtēti. Jebkuras tautas virtuvē ir ēdieni kuri rada asociācijas ar konkrētu valsti. Pieminot Itāliju prātā nāk dažādas pastas, picas, olīvas un protams vīni....
Kafijā marinēts steiks
Nevienam jau nav noslēpums, ka īstenam steikam nepieciešama laba, augstas kvalitātes gaļa. Latvijā (Babītē) īpaši šai vajadzībai uzsākta arī Šarolē šķirnes lopu audzēšana. Tomēr šī gaļa nav pieejama katrā veikalā....
Glazēta cūkgaļas fileja
Šī recepte radās degustējot “Spilvas” Premium Itāļu mērci. Izrādās, tā ir lieliska ne tikai kā piedeva, bet arī kā marinādes sastāvdaļa !
Vistu stilbiņi citronos
Vista garšo gan lieliem gan maziem ēdājiem. Bet par stilbiņiem īpaši priecājas mazie. Izmēģiniet šo vistas pagatavošanas veidu. Šādā veidā var pagatavot arī veselu vistu, šajā gadījumā to var piepildīt...
Jēra karē kafijas mērcē
Jēra gaļa ar kafijas mērci - ne tikai izklausās gardi, bet patiesi sniedz patiesu baudījumu.
Sloppy Joe
Tradicionāla amerikāņu recepte, bet ja pamēģināsiet - Netīrais Džo būs biežs viesis jūsu virtuvē ! 😉
Aknu pastēte ar saldo krējumu un baravikām
Šajā receptē baravikas var protams aizstāt arī ar šampinjoniem, bet kaltētām baravikām tomēr cits aroms.
Jēra aknu kebabi
Aknas ir ļoti vienkārši sagatavot un tās ir ne tikai ļoti garšīgas, bet arī ļoti veselīgas.
Krāsnī cepta gaļa
Šī recepte ir no “vieglās” kategorijas. Pagatavošana nav darbietilpīga un ar to tiks galā pat iesācējs. Arī sabojāt šo ēdienu ir praktiski neiespējami.
Valmiermuižas sautējums
Kvalitatīvs alus var būt lieliska ēdiena sastāvdaļa. Tas ēdienam piešķir īpašu un neatkārtojamu aromātu.
Cūkgaļas rulete ar pistācijām
Gandrīz katrs kurš nogaršojis pistācijas zin - šie rieksti labi garšo ar alu vai vīnu, bet tas nav viss. Pistācijas lieliski sader ar dažādiem cepešiem un gaļas ēdieniem.
“Steiks” karijā indiešu gaumē
Indijas virtuve ir viena no interesantākajām visā pasaulē. Pastāv uzskats, ka Indijā, kur galvenā ticība ir hinduisms, gaļu uzturā nelieto. Tomēr, ne visi, kas sevi pieskaita hinduistiem, pilnībā atturas no...
Asins desiņas ar Balzamiko
Pastāv maldīgs (lasīt nepareizs) priekšstats, ka asins desiņas ir vienkāršs un necils produkts. Pareizi pagatavojot tās novērtēs pat visprasīgākais gardēdis.
Voks Bangkokas gaumē
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC . Šis ir tradicionāls taizemiešu ēdiens.
Vokpannā ceptas desiņas ar dārzeņiem un olīvām
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC. Šī ir ātri un vienkārši pagatavojama recepte, bet garšas ziņā tā ir pati pilnība.
Cūkgaļas-ābolu kebabi
Šī tāda ziemeļnieku kebaba versija, jo tradicionāli kebabs ir uz oglēm vai cita veida cepta vai grilēta jēra vai liellopa gaļa. Atsevišķu recepšu pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā...
Tītara filejas cīsiņi ar bumbieriem
Šī ir īpaša recepte. Šo ēdienu ir iecienījusi Monako princese Stefānija! Tas princesei atgādina par laiku, kad pusaudzes gados Stefānija devās uz Parīzi studēt dizainu. Tieši kādā Parīzes krodziņā Stefānija...
Vista ar prjaņikiem
Šī patiesi ir ļoti interesanta un garšīga ēdiena recepte.Par vistu droši vien īpašu jautājumu nav. To esam pieraduši pildīt gan ar āboliem, bumbieriem un dārzeņiem.Šajā receptē vista tiek pildīta ar...
Vistas stilbiņi medū vikingu gaumē
Pastāv maldīgs uzskats, ka visi vikingi bija norvēģi. Augumā raženie, gaišmatainie un zilacainie normāņi, kā tos dēvēja Rietumeiropā vai varjagi (tā tos dēvēja Krievijā), savā laikā dzīvoja arī Latvijā -...
Vistu stilbiņi rīvmaizes apvalkā
Šādi pagatavotas kājiņas ļoti ērti pasniegt kādā saviesīgā pasākumā kā uzkodu vai bērnu pasākumos. Mūsu bērniem ļoti patīk ēst ar rokām. Tikai šajā gadījuma ir jābūt ļoti uzmanīgam ar uzkodas...
Pikantais liellopa steiks
Steiks ir ēdiens kura pagatavošanā nav sīkumu. Gatavojot šo ēdienu svarīga ir katra nianse. Sākot no gaļas izvēles un beidzot ar pannu uz kuras gatavot. Steikam izvēlieties maigu gaļu; piemēram,...
Vista 40 ķiplokos
Nu ne gluži pašos ķiplokos, bet ar 40 ķiploku daiviņām. Teiksiet, ka 40 ir krietni par daudz?! Nākamreiz jūs pieliksiet 60 daiviņas! Tas patiesi ir ļoti garšīgi!
Zaļumos tvaicētas kotletes
Šādu gaļas pagatavošanas veidu atklāja zoe cilts indiāņi. Tie gaļu sautēja traukos, kuri bija izklāti ar zaļumiem un garšvielām. Šāds gaļas pagatavošanas veids gaļu padara īpaši maigu un aromātisku. Tā...
Kazaku šašliks kefīrā
Šī ir oriģinālā Kazaku šašlika pagatavošanas recepte, bet protams variet variēt un pievienot garšvielas pēc savas gaumes.
Jēra ciska vīnā ar dārzeņiem
Lieliska recepte jēra gaļas cienītājiem. Šādi cepta jēra ciska ir tradicionāls ēdiens Francijā Lieldienās.
Liellopu fileja ar melleņu mērci
Šis nu ir viens patiesi garšīgs liellopa filejas pagatavošanas veids. Ja ir pieejams medījums (buks), arī to var pagatavot šādā veidā.
Vistas chilaquiles
Tradicionāla meksikāņu recepte. Autentiskumam iesakam izmantot Fetaki siera vietā meksikāņu sieru queso fresco vai queso anejo ( ja tādus izdosies atrast mūsu veikalu plauktos ) ))
Lavaša sacepums ar vistas gaļu
Vienkāršais sacepums, kas ļoti atgādina lazanju. Vistas gaļa, lavašs un mocarellas siers labi sader kopā, bet tomātu mērce makaroniem un čili pipars piešķir pikantumu.
Jēra gaļa ar cūku pupām ķimeņu mērcē
Šādi gatavotas jēra ribiņas īpaši garšojušas par zelta grieķi dēvētajam grieķu bagātniekam, kura vārds bija Aristotelis Onasis. Pamēģiniet arī jūs!
Jēra karbonāde panēta mandelēs
Jēra karbonāde panēta mandeļu skaidiņās jeb costelette di agnello in crosta di mandorle - viens no Itālijā iecienītiem jēra gaļas pagatavošanas veidiem. Mums arī garšoja, rekomendējam.
Vista burciņā
Ko mēs varam iesākt ar tukšu burciņu? Varam tajā krāt santīmus, varam izmantot kā ēzelītis Ī-ā tukšo medus podu, bet varam arī gatavot! Jā, tukša burciņa var kalpot kā lielisks...
Vistas iesmiņi citronu - ķiploku marinādē
Vistas gaļa. Ir pamatotas aizdomas, ka šo gaļu saimnieces Latvijā ir iecienījušas jo īpaši. Un kāpēc gan ne? Saprotama cena, daudz pagatavošanas veidu un praktiski visi ēdieni no vistas gaļas...
Vista majonēzē ar kariju
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC Recepte no Kima Makoskera un Reičela Bērmingema grāmatas “4 produkti”.
Vistas fileja ar fetas sieru
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC. Recepte no Kima Makoskera un Reičela Bērmingema grāmatas - “4 produkti”.
Vistas gardie stilbiņi
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC. Recepte no Kima Makoskera un Reičela Bērmingema grāmatas - “4 produkti”.
Koftas no jēra gaļas ar buljonu
Situācija ar koftām var būt līdzīga kā ar kijevas kotletēm… Iekšā sēdošais Gi sviests tā vien grib tikt ārā )))) Nu un šķīvī snaudošais buljons, kā likums, solidarizējas ar sviestu...
Ļuļa Kebab
Nu jau varam teikt ka grilēšanas sezona ir sākusies!Un šajā laikā īpaši ir iecienītas receptes no austrumu virtuves,jo austrumu virtuvei piemīt kas īpašs,tā ir ļoti piemērota dažādiem eksperimentiem ar gaļu,garšvielām...
Iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!
Cūkgaļas karbonāde ar alū karamelizētiem sīpoliem
Pastāv viedoklis ka cilvēks nav gaļēdājs…, ka spriežot pēc zobiem (salīdzinot ar dzīvnieku pasauli) tie domāti, lai grauztu lapas. Ilkņu mums nav. Katrā ziņā, gaļu latvieši kā jau ziemeļnieki ir...
Vistas kotletes uz kanēļa standziņām
Ļoti ērta uzkoda, īpaši piemērota tusiņiem un pasākumiem ar klātu zviedru galdu. Vienkārši paņemt zacenīti rokās un tusēt, ik pa brīdim iekožot.
Jēra gulašs ar dārzeņiem
Nevienam nav noslēpums, ka jēra gaļa ir īpaši iecienīta un to lietoja uzturā jau mūsu priekšteči. Tas ir gan garšīgs, gan veselīgs un augstvērtīgs produkts, kurš satur olbaltumvielas, vitamīnus (arī...
Kāpostu tīteņi
Daudzās ģimenēs ļoti iecienīts ēdiens. Tā izmaksas nav lielas, tas ir garšīgs un pagatavojot to sabojāt arī ir gandrīz neiespējami. Un ir arī vairākas šī ēdiena variācijas. Piemēram, šajā receptē...
Steiks ar bazilika sviestu
Pēdējā laikā esmu piefiksējusi, ka nevaru vienaldzīgi paiet garām skaistiem zaļumiem vai burvīgam steika gabalam. Un visus produktus vērtēju no fotogēniskās puses - cik labi tie izskatīsies bildēs. Un lai...