
Vistu spārniņi kvasa marinādē
Kvalitatīvs kvass ne tikai lieliski veldzē slāpes un labi garšo, bet arī noder kā sastāvdaļa citu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz marinēsim vistu spārniņus!
Dimdiņu cūkgaļas šašliks
Ir produkti, kuru garšas īpašības sniedz iespēju mūsu fantāzijai variēt. Arī šoreiz, mēs cūkgaļas marinādei izmantojām saimniecības “Dimdiņi” marinētos sīpolus. Rezultāts lielisks. Rekomendējam!
Grilētas garneles bekona mētelī
Šo recepti piedāvā grila eksperti no www.grilam.lv . Mēs nogaršojām, šīs garneles baudāmas gan uzreiz pēc grilēšanas, gan kā aukstā uzkoda. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Grilēti dārzeņi ar kazas siera mērci
Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts...
Milžu burgers
Šis burgers patiešām ir domāts Milžiem, jo parasts cilvēks diezvai šāda izmēra burgeru spēs pievarēt….Taču ja patiesi tevi nomocījis izsalkums, pagatavo to un mēģini uzvarēt! Receptē norādītās sastāvdaļas paredzētas divu...
Liellopa ribiņas medus marinādē
Lai arī laika apstākļi mūs īpaši nelutina, tas nav šķērslis, lai negatavotu uz grila. Šoreiz dalamies ar liellopa ribiņu pagatavošanas recepti. Taču, ja grils Jums nav pieejams, gatavojiet cepeškrāsnī. Izmēģiniet...
Grilēts liellopa gaļas antrekots
Produktu kvalitāte un uzturvērtība ir mūsu veselības pamats un tādēļ iesakām izvēlēties kvalitatīvus produktus. Liellopa gaļa satur vairāk olbaltumvielas nekā piemēram, cūkgaļa. Savukārt ja salīdzinām pēc tauku daudzuma, liellopu gaļā...
Cāļa filejas gabaliņi ar bekonu
Uzburam ainiņu - maigā vistas fileja laižas ugunīgā dejā ar misteru bekonu…. Vēlaties stāsta turpinājumu?:) Izlasiet recepti un kuriniet grilu!
Salāti ar grilētu vistas fileju
Vistas fileju rekomendējam iegādāties no zināmas saimniecības. Tāpēc, iesakām iepirkties Rīgas Centrāltirgū.
Liellopa karbonādes steiks ar kinzu un ingveru
Steika pagatavošanas versijas ir simtiem un katram gardēdim kāda recepte ir īpaši iecienīta. Piedāvājam daudzveidībai vēl vienu pārbudītu steika pagatavošanas recepti.
Kovboju salāti
Piknika sezona tuvojas. Un pavisam drīz jau sāksim domāt par to, ko paķert līdzi, lai būtu ne tikai garšīgi, bet arī ērti. Šos salātus var kārtot burciņās un paņemt līdzi...
Gaļas ruletītes itāļu gaumē
Itāļu vitruvē, pirmām kārtām, ir svarīgs produkts! Nav jau tā, ka pavāram nav nekas jāmāk. Tomēr itāļu virtuve ir saprotamāka arī parastajiem cilvēkiem. Un fantastisku gala rezulātu var panākt prakstiski...
Krējuma marināde gaļai ar apelsīniem
Šī marināde lieliski noderēs gatavojot vistas gaļu, cūkgaļu vai tītaru. Izvēle jūsu ziņā!
Asā marināde gaļai
Jums medībās paveicies? Vai vienkārši no lielveikala esat pārnesuši labu cūkgaļas vai liellopa gabalu un iecere to pagatavot uz oglēm? Šī recepte noderēs!
Marināde cūkgaļai vai vistai “Nostaļģija”
Aizvien biežāk laiku pavadīsim pie dabas krūts. Kas var būt labāks par maltīti svaigā gaisā?! Piedāvājam jums lieliskas marinādes recepti. Šī vienkārši pagatavojamā marināde piešķirs cūkgaļai vai vistas gaļai īpašu...
Cūkgaļas karbonādes apelsīnu marinādē
Apelsīnu sula tiek uzskatīta par vienu no vērtīgākajām augļu sulām. Tā lieliski nomāc slāpes, paaugstina organisma imunitāti un iznīcina mikrobus. Un protams, arī gardēži pamatoti šo augli ierindo topa pirmajās...
Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi - lieliska uzkoda piknikā
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka aizvien vairāk brīva laika pavadīsim pie dabas. Šī recepte viennozīmīgi noderēs brīdī, kad saviem draugiem vēlēsieties pasniegt ko gardu un neikdienišķu. Izmēģiniet!
Forele armēņu gaumē
Armēnija pasaulē ir zināma arī ar Sevānas ezeru, kurā aug rozā foreles. Bet šai receptei, protams, varat izmantot jebkuras krāsas foreli. Jā, Armēnijā šo īpašo zivi pasniedz ar granātābolu.
Grilēti vistas filejas iesmiņi
Vistas filejai ir augsta uzturvērtība un zems kaloriju daudzums. Turklāt, tai ir daudz un dažādas pagatavošanas iespējas. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu vistas filejas pagatavošanas veidu. Lūdzu ņemiet vērā, gaļas...
Steiks ar sviestu “Vecais Džo”
Cesvaines piena sviests ar Himalaju sāli ir pirmais šāda veida produkts Latvijā. Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu organismā, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi atšķirībā no parastās sāls, kas traucē...
Grilēta vistas fileja ar ananāsu-avokādo salsu
Ja esiet grilētu ēdienu piekritējs, noteikti izmēģiniet šo recepti. Tā neliks jums vilties un noderēs, gan gatavojot mājās uz grilpannas, gan atzīmējot dārza svētku un grilējot uz atklātas liesmas.
Tītara filejas kebabi ar dārzeņu salātiem
Atšķirībā no citu mājputnu gaļas, tītara gaļas sastāvā ir daudz fosfora. Ir maz tauku, tāpēc tā ideāli piemērota tiem, kam aktuālas problēmas ar lieko svaru. 100 gramos ir 197 kilokalorijas.
Tomātu mērce ar āboliem
Šī mērce lieliski papildinās jebkuru ēdienu kurš gatavots uz grila, turklāt āboli piešķir mērcei īpašu noti. Nobaudiet!
Vistas kebabi ar kabaču mērci
Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi! Lūk, pirmie trīs vārdi kuri ienāk prātā raksturojot šo recepti. Nobaudiet arī jūs!
Vistu spārniņi grilam karstajā marinādē
Aizvien biežāk dodamies pie dabas un izmantojam katru iespēju uzrīkot pikniku. Tāpēc grila eksperti piedāvā jums vēl vienu recepti, kura pusdienas pie dabas krūts padarīs īpašas un atmiņā paliekošas!
Grilēta dorada ar čili un ķiplokiem
Doradas gaļa ir loti maiga. Tá pieder pie vidéji treknám zivím un, pārsvarā, šī Vidusjūrā mītošā zivs garšo ikvienam. Ja šī zivs vēl nav bijusi tavā pusdienu vai vakariņu galdā,...
Burgers ar karamelizētiem sīpoliem un siera mērci
Šis burgers viennozīmīgi priecēs gan pieredzējušu burgeru pazinēju, gan to gardēdi, kurš mājās gatavotu burgeru baudīs pirmo reizi. Garšīgi!
Steiks ar tekilu un laimu
Ir tāds teiciens - “Ja gribi gatavot steiku, vispirms sadraudzējies ar miesnieku”. Kad esiet to izdarījuši un kā labu draugu miesnieks jūs ir nodrošinājis ar augstvērtīgu liellopa gaļas gabalu steikam,...
Vistas kebabi taizemiešu gaumē
Taizemes virtuve ir pazīstama un iecienīta visā pasaulē. Tajā ir kas īpašs, eksotisks un, tajā pašā laikā, ļoti saprotams un pazīstams arī gardēžiem mūsu platuma grādos. Nobaudiet šos kebabus un...
Vistas gaļas iesmiņi ar ziemesriekstu mērci
Zemesriekstu dzimtene ir Dienvidamerika. Uzskata, ka tas ir cēlies no kalnu arahisa, ko savvaļā var sastapt Argentīnas kalnos. Pēc Amerikas atklāšanas portugāļi arahisu sāka audzēt savās kolonijās Dienvidaustrumāzijā, bet uz...
Vistas kebabi
Grilēta gaļa, zivis un jūras produkti - vasarā ēdienu uz grila gatavojam bieži. Tieši šī iemesla dēļ grila eksperti piedāvā vēl vienu recepti, kura noderēs grila ēdienkartes dažādošanai. Lai karstas...
Grilēta vēja zivs ar citrona-ķiploku sviestu
Kurzemes pusē šo zivi mēdz dēvēt par vēja zuti. Mūsu platuma grādos diezgan neierasts un eksotisks šķiet zivs izskats. Taču vēja zivs ir ļoti, ļoti garšīga. Neesiet baudījuši? Noteikti nogaršojiet!
Cūkgaļas šašliks jogurta marinādē
Daudzi gardēži ir pārliecināti, ka ēdiena nosaukums šašliks ir kaukāziešu virtuvei piederošs. Pats vārds „šašliks” nav kaukāziešu izcelsmes, bet gan Krimas tatāru. Kas nozīmē „kaut kas uz iesma” un kas...
Karstais suns lavaša mētelī
Par hotdogu nosaukuma izcelsmes vēsturi klīst vairākas leģendas. Viena no iecienītākajām: ASV karikatūrists Teds Dorgans kādā vēsā rītā uz ātru roku uzzīmēja karikatūru, kurā cīsiņš mīklā tika attēlots kā bulciņā...
Grilētas cūku ribiņas amerikāņu gaumē
Amerikāņu virtuve neaprobežojas tikai ar burgeriem, kukurūzas krēmzupu, grilētu kukurūzu un eļļā fritētiem vistu stilbiņiem. Ir daudz un dažādu interesantu recepšu! Soreiz piedāvājam tradicionālu cūku ribiņu marinēšanas recepti.
Kebabi, karamelizēti vīģu-balzamiko mērcē
Vīģes, latīņu valodā “Ficus Carica”, nenoliedzami vairums cilvēku zin, kādam nolūkam paradīzē kalpoja vīģes lapa. Šodien gan izmantojam pašu vīģi, šajā receptē - sīrupu.
Grilēti jūras grunduļi
Šīs sugas dzimtene ir Kaspijas un Melnā jūra. Pirmo reizi Latvijā šī suga konstatēta 2004.gadā un kopš tā laika jūras grunduļi strauji savairojušies. Nu ko, gardēži priecājas!
Tomātu salsa ar sīpoliem
Pirmie Eiropā kultivētie tomāti bija dzelteni un itāļi viņus tā arī sauca - pomo d’oro jeb “saules ābols”. Turklāt, uztura speciālisti rekomendē gadā apēst vismaz 20 kg tomātu, ideāli -...
Gurķu-sinepju mērce
Šī mērce lieliski papildinās jebkurus gaļas un zivs ēdienus, kā arī to var baudīt vienkārši uzsmērējot uz maizītes
Grilētas garneles kokosriekstu skaidās
Vēlaties iepriecināt savus draugus-gardēžus ar ko īpašu?! Šī recepte būs īstā! Lieliski produkti, vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs ēdiens!
Piparmētru mērce gaļas ēdieniem
Piparmētra ir viens no tiem augiem, kas medicīnā izceļas ar ļoti plašu pielietojumu. Taču īpašā aromāta dēļ, piparmetru izmanto gatavojot arī dažādus ēdienus un dzērienu. Šī mērce lieliski papildinās grilētus...
Gaļas iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!
Grilēti dārzeņi
Grila sezona Latvijā sakrīt ar dārzeņu laiku. Tā ir lieliska iespēja nobaudīt ne tikai svaigus, bet arī grilētus dārzeņus.
Šašliks armēņu gaumē ar garšaugiem
Tradicionāla armēņu šašlika recepte. Tiem, kuri vēlas grilēšanai sagatavoties kā īpašam pasākumam.
Grilētas garneles sezama sēkliņās
Līdzīgi kā citos jūras produktos, garnelēs ir augsts kalcija, joda un olbaltumvielu līmenis. Turklāt, tas ir lielisks produkts jūsu grilēšanas pasākumam!
Grilēti asari
Latvijā asaris ir viena no visizplatītākajām saldūdens zivju sugām. Makšķernieki to ir iecienījuši arī lieliskās garšas dēļ. Izdevies tikt pie laba loma? Kurinām grilu!
Grilēti haizivs steiki
Kādu zivi izvēlēties vakariņām?! Kādreiz par haizivs steiku mūsu platuma grādos pat sapņot nevarējām. Taču šodien atliek vien izvēlēties, kā šo zivi pagatavot.
Grilēts marinēts sams
Sams ir vienīgā samveidīgā zivs, kas dzīvo Latvijā. Tikai jaunu samu gaļa ir piemērota cilvēku pārtikai, tas ir garšīgs, ja ir vieglāks par 15 kg. Ja sams ir lielāks, tad...
Siera un bekona kebabi
Šašliks jau apnicis? Arī liellopa steiks jau baudīts? Un grilēts lasis liekas jau ierasts ēdiens? Pagatavojiet siera kebabus!
Grilēti astoņkāji
Astoņkāju kārtā ir apmēram 300 sugas, kas iedalītas 12 dzimtās. Astoņkāji mīt dažādos okeānu reģionos, koraļļu rifus ieskaitot, taču mūsu platuma grādos tie ir sastopami vien veikalu plauktos. Mēģinot iegādāties...
Grilēta kukurūza
Pirms vairāk nekā 50 gadiem, atgriežoties mo vizītes ASV, toreizējais PSRS vadītājs Ņikita Hruščovs bija septītajas debesīs par tur redzētajām kukurūzas audzēšanas un izmantošanas iespējām. Un kopš tā brīža visā...
Lasis japāņu gaumē
Japānas virtuve ir īpaša. Katrs ēdiens tiek gatavots ar īpašu attieksmi un rituālu. Zivis diezgan bieži tiek iekļautas ēdienkartē. Šoreiz aicinam izmēģināt pagatavot lasi tā, kādu to iecienījuši uzlecošās saules...
Vistas kebabs dārzeņu marinādē
Dietologi un uztura speciālisti iesaka pamatā no gaļas produktiem izvēlēties tieši vistas gaļu, jo vistas gaļā ir maz tauku, bet daudz olbaltumvielu. Turklāt, vistas gaļā ir tādas cilvēka organismam nepieciešamas...
Grilēti vistu kebabi
Kebabu uzskata par tipisku turku ēdienu. Kebaba gatavošanas pirmsākumi meklējami viduslaiku Osmānijas impērijas armijā, kuras karagājienos karavīri uz saviem zobeniem uzdūra gaļas gabalus un cepa ugunskuros. Tomēr, vēstures avotos atrodamas...
Brieža ribas pikantā marinādē
Ja esat tikuši pie medījuma, nenonieciniet ribiņas. Pareizi pagatavojot jums izdodies sevi iepriecināt ar lielisku ēdienu. Ja esiet pikantu un asu ēdienu cienītājs, pieliekiet marinādei čili piparus.
Grilēta heka fileja ar biešu-dzērveņu salātiem
Tumšsarkani salāti būs lielisks kontrasts baltai heka filejai. Turklāt garšas ziņā šie mazliet neierastie, nedaudz pikantie salāti lieliski sader ar maigo zivs fileju. Recepte no grāmatas Rodžers Korders “Sarkanvīna diēta”...
Vistas stilbiņi ar brendiju
Brendijs kā alkoholisks dzēriens ir zināms visā plašajā pasaulē un gardēži jau gadu simtiem cenšas rast jaunas garšas nianses un brendiju izmanto arī kā piedevu konditorejā un kulinārijā. Pamēģiniet un...
Paipalas grilētas ar garšvielām
Paipalu gaļa no citu putnu gaļas atšķiras ar savu maigo konsistenci, sulīgumu, patīkamo aromātu un lieliskām garšas īpašībām. Pateicoties izteikti smalkam aromātam, savdabīgām garšas īpašībām paipalu gaļa jau izsenis bija...
Grilēti sendviči ar sieru un tomātiem
Ļoti vienkārša uzkoda pasākumos svaigā gaisā vai piknikā. Garšo gan lieliem, gan maziem!
Pita grilēta ar sieru
Ierastās sveistmaizes vietā pagatavojiet pitu! Tas ir mazliet neierastāk, taču sniedz jaunu, pilnīgi citu baudījumu!
Kebabs no buka gaļas
Ja nu veiksmīgs gadījums vai labs cilvēks jums sagadājis buka gaļu, tad noteikti izmēģiniet šo vienkāršo kebabu pagatavosanas recepti. Garšo vienkārši dievīgi!
Kebabi ar maizi un bekonu
Lieliska uzkoda piknikam! Ātri, garšīgi un sātīgi. Rekomendējam!
Burgers ar gaļu un skābētiem kāpostiem
Ja esiet ātro uzkodu cienītājs, tad šī recepte jums ies pie sirds! Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi!
Desu ritulis
Par šādu desas ritulīti priecājas ne tikai estēti, bet arī bērni. Un garšos visiem!
Zivju kebabi
Pa rokai laba un svaiga zivs fileja? Ārā īstais laiks piknikam? Lieliski! Pagatavojat lieliskus un gardus kebabus!
Grillētas mīdijas ar sieru
Tuvojas grila sezona, bet zivs nesen baudīta, gaļas dažadās marinadēs nevienu nepārsteidz. Ko uzgrillēt? Pievēršamies jūras veltēm.
Desiņas bekona apvalkā
Pēc šīs receptes ļoti garšigas sanāk pat pašas vienkāršākās desiņas. Bet ja jums būs desiņas no īstas gaļas, rezultāts būs vienkārši fantastisks! Un av svarīgi no kādas gaļas - vistas,...
Grilētas garneles ar apelsīnu glazūru
Jūras veltes un citrusi ļoti labi sader kopā. Vienīgi, citronu garša jau ierasta un brīžiem ēdienu dara garlaicīgu! Pamēģiniet apelsīnus - mazliet rūgtus, mazliet saldus, tie ideāli saderēs ar garnelēm.
Šašliks klasiskā marinādē
Jo vairāk saulainu dienu prognozē sinoptiķi, jo vairāk cilvēku pusdienas vai vakariņas gatavo uz oglēm. Un saprotams neiztiek bez tradicionālām vērtībām - šašlika.
Stores šašliks
Tradicionālie šašliki apnikuši? Laša šašliks mēģināts, bet vēlme nogaršot ko savādāku?! Pagatavojiet šašliku no stores.
Piedeva šašlikam no Buharas
Šo piedevu vislabāk un pareizāk būtu gatavot tieši pirms pasniegšanas, kad šašliks jau ir gandrīz gatavs. Pretējā gadījumā gan rutki, gan sīpoli pārāk sulos un kļūs rūgti.
Piedeva šašlikam no Margilanas
Ja jums kādreiz gadīsies būt Ferganā, tad noteikti aizbrauciet uz Margilānu - tā ir viena no senākajām pilsētām Ferganas apgabalā, 9 km attālumā no pašas Ferganas. Apmklējiet seno Pir Siddik...
Vistas spārniņi kolas marinādē
Coca-Cola 1886. gadā radīja farmaceits Dr. Džons Pembertons no Atlantijas Džordžijas štatā, kur viņš pārdeva dzērienu savā aptiekā.Šobrīd ir tikai viens īpaši slepenās Džona Pembertona Coca-Cola receptes eksemplārs. Coca-Cola nosaukumu...
Cūkgaļas-ābolu kebabi
Šī tāda ziemeļnieku kebaba versija, jo tradicionāli kebabs ir uz oglēm vai cita veida cepta vai grilēta jēra vai liellopa gaļa. Atsevišķu recepšu pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā...
Kazaku šašliks kefīrā
Šī ir oriģinālā Kazaku šašlika pagatavošanas recepte, bet protams variet variēt un pievienot garšvielas pēc savas gaumes.
Ļuļa Kebab
Nu jau varam teikt ka grilēšanas sezona ir sākusies!Un šajā laikā īpaši ir iecienītas receptes no austrumu virtuves,jo austrumu virtuvei piemīt kas īpašs,tā ir ļoti piemērota dažādiem eksperimentiem ar gaļu,garšvielām...
Iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!