Sīpolu džems
Sīpolu džema pagatavošanai var izvēlēties jebkuru sīpolu šķirni. Izmantojot sarkanos sīpolus gatavotais džems būs maigāks. Sīpolu džems ir lieliska piedeva zivju un gaļas ēdieniem vai vienkārši ka papildinājums sviestmaizei. Pagatavojiet...
Jogurta mērce ar avokado
Avokado augļi ir ļoti sātīgi – tie satur līdz 30% vērtīgas augu eļļas, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu...
Cīsiņi mīklā ar alus mērci
Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, rekomendējam izmantot “Latgales alus” produkciju.
Siera uzkodu smēriņš ar kaltētiem tomātiem
Vienkāršāk par šīs receptes pagatavošanu varētu būt tikai tējas uzvārīšana. Taču garšas ziņā šis smēriņš neliks vilties. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Vīriešu zapte
Viena kartotīte šīs zaptes padarīs par kulinārijas šedevru gan gaļas gabalu, gan varītus kartupeļus, rīsus un griķus, gan visparastāko brokastu sviestmaizīti. Steidzieties pagatavot, kamēr vēl dārzā un tirgū ir pieejamas...
Mērce ar zilo sieru - lieliska piedeva uzkodām
Pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu ķīmisko sastāvu, garšas īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Šajā receptē pastāstīsim par iespēju receptes tapšanā izmantot zilo sieru.
Āraišu salāti
Sena teika vēsta: uz Āraišu ezera pussaliņas agrāk bija vācu pils. Pasaules kara laikā, kad latvieši iekaroja Cēsis, vācieši bēga no savas pils un lielā steigā iemetuši Āraišu ezerā zelta...
Spinātu-piparmētru mērce
Nevienai saimniecie nav noslēpums - laba mērce papildina maltīti un padara to īpašu. Vēlaties par to pārliecināties? Izmēģiniet šo recepti!
Pikantā avokado mērce - lieliska piedeva dārzeņiem
Avokado augļi ir ļoti sātīgi – tie satur līdz 30% vērtīgas augu eļļas, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu...
Tomātu mērce ar āboliem
Šī mērce lieliski papildinās jebkuru ēdienu kurš gatavots uz grila, turklāt āboli piešķir mērcei īpašu noti. Nobaudiet!
Tomātu salsa ar sīpoliem
Pirmie Eiropā kultivētie tomāti bija dzelteni un itāļi viņus tā arī sauca - pomo d’oro jeb “saules ābols”. Turklāt, uztura speciālisti rekomendē gadā apēst vismaz 20 kg tomātu, ideāli -...
Gurķu-sinepju mērce
Šī mērce lieliski papildinās jebkurus gaļas un zivs ēdienus, kā arī to var baudīt vienkārši uzsmērējot uz maizītes
Piparmētru mērce gaļas ēdieniem
Piparmētra ir viens no tiem augiem, kas medicīnā izceļas ar ļoti plašu pielietojumu. Taču īpašā aromāta dēļ, piparmetru izmanto gatavojot arī dažādus ēdienus un dzērienu. Šī mērce lieliski papildinās grilētus...
Medus-jogurta mērce
Medus ir vienīgais produkts, kam nav mākslīgo saldinātāju, medum piemīt dziedinošs efekts un kas nav mazsvarīgi - medu savienojot ar jogurtu, jūs iegūsiet lielisku mērci.
Karija-jogurta mērce
Vārds karijs cēlies Dienvidindijā no tamilu valodas “kari”, kas nozīmē “mērce”. Pārējā pasaule ar kariju saprot gandrīz jebkuru asu garšvielu maisījumu, kas radies Austrumos. Karijs ir vairāku spēcīgu garšvielu kopums...
Asā jogurta mērce
Ja agrāk par labu mērci uzskatīja smagas, bagātas ar miltiem un treknas mērces, tad šobrīd daudz kas ir mainījies un treknās mērces ir zaudējušas savu popularitāti. Vālamies dalīties ar jums...
Jogurta-siera mērce
Fetaki siers ir pasāļš un mīksts. Sieru Fetaki pārdod iesaiņotu, lai tas nesulotos. Šis siers izmantojams salātu, dažādu uzkodu pagatavošanai un to izmantojot var radīt dažādas lieliskas mērces. Piedāvājam jogurta-siera...
Zaļā jogurta mērce
Zaļā krāsa ir augu, pavasara, ūdens, dzīvības un svaiguma krāsa. Ēdienu, kuru baudīsim, pirmkārt ieraugam ar acīm, tad impulss nonāk smadzenēs un tieši taja brīdī tiek pieņemts kāds lēmums. Šajā...
Gurķu mērce ar mārrutkiem
Gurķi ir sastopami daudzās Zemeslodes daļās, taču tieši Indija ir uzskatāma par gurķa dzimteni. Indijā vēl šodien var sastapt vienu no šī dārzeņa savvaļas sugām. Gurķus lietojam gan svaigus, gan...
Citronu kurds
Klasiskais angļu citronu kurds. Pēc konsistences tas līdzinās krēmam vai biezam citrona ievārījumam. Britu tradicionālā tējas dzeršana pēcpusdienās bez kurda un cepumiem būtu nepilnīga. Citronu kurds būs lieliska piedeva brokastu...
Tomātu mērce
Neesiet apmierināti ar veikalā iegādātās tomātu mērces kvalitāti? Vai ir šaubas par tās dabīgumu? Pagatavojiet tomātu mērci paši. Tas nav sarežģīti un galvenais, jūs zināsiet pilnīgi visas sastāvdaļas, kuras izmantotas...
Jogurta mērce ar Fetas sieru
Kas ir “punkts uz i” ? Kulinārijā tā var dēvēt īsto piedevu vai sastāvdaļu, kurš ēdienu padara īpašu. Šoreiz piedāvājam tieši šādas mērces recepti. Vienkārši pagatavojama, bet vienlaikus īpaša, ar...
Asie vistu spārniņi “Buffalo”
Spārniņi “Buffalo” parasti tiek fritēti, bet tas nav veselīgi. Un pirms tam spārniņus marinē 6-8 stundas. Mēs piedāvājam gan ātrāku, gan veselīgāku variantu. Sanāca ļoti garšīgi!
Tzatziki mērce
Tzatziki mērcei ir svaiga, spirgta un atvēsinoša garša. Tzatziki lieliski sader kopā ar pitas maizi, grilētu jēra gaļu, baklažāniem, cūku pupām. Tradicionāli pasniedz kā mērci pie souvlaki un girosa. Taču...
Zemeņu sviests
Sviests ir produkts kuru var atrast vai katrā virtuvē, bet mēs vēlamies, lai jūs pārsteigtu savus mājiniekus un viesus. Pagatavojiet zemeņu sviestu. Tas būs lielisks papildinājums jūsu maltītei.
Apelsīnu sviests
Sviestā ir daudz A un D vitamīna, līdz ar to šo produktu vajadzētu lietot arī bērniem. Daudzas saimnieces mājās gatavo garšaugu sviestu, pievienojot sviestam zaļumus un garšvielas, bet vai apelsīnu...
Jogurta salsa ar grilētu vistas fileju
Tuvojas pludmales sezona un aizvien vairak cilvēku piedomā pie savas ēdienkartes. Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas....
Brieža gaļa ar siera mērci
Briežu gaļas ēdienu izmantošana uzturā pozitīvi iespaido cilvēka veselību. Pētījumi Jaunzēlandē, Austrālijā, Amerikā, Āzijā un citur liecina par to, ka briežu gaļas lietošana uzturā samazina risku saslimt ar onkoloģiskām slimībām...
Krekeri ar avokado un ķiploku mērci
Brīdī, kad bērns saka:”Mammīt,nopērc man cepumus!”, labāk veikalā iegādājieties nevis gatavu produktu, bet gan nepieciešamas sastāvdaļas un kopā ar mazo pagatavojiet šo kārumu mājās. Kopīga ēstgatavošana, turklāt, saliedē ģimeni un...
Asā alus mērce
Diez vai senie senie babilonieši un ēģiptieši darinot alu varēja paredzēt, ka pienāks laiks un šo dzērienu izmatos kā sastāvdaļu mērcei…
Ajvar
Mērci “Ajvar” gatavo galvenokārt no sarkanās paprikas ar baklažāniem, ķiplokiem un čili pipariem. Mērces izcelsmes valsts ir Serbija, un tāpēc vēl pazīstama kā “Serbijas salāti” vai “Serbijas dārzeņu ikri”. Par...
Aioli mērce
Ja ierastā majonēze nav pa prātam, pamēģiniet pagatavot aioli mērci! Aioli ir franču mērce, to gatavo gluži tāpat kā majonēzi, tikai aioli sastāvā ir daudz ķiploku. Bon appetit !
Mājas majonēze
Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.
Mājas majonēze uz piena bāzes
Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.
Avokado dips ar svaigu gurķi
Šī dipa pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra. Turklāt tam ir ļoti svaiga garša un tas lieliski iederēsies vai uz katra brokastotāja galda.
Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”
Vārds “adžika” ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē “sāls”. Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas palielina aitas...
Adžika zaļā “Ahushua Džika”
Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku...
Biešu pesto
Negaidīti garšīgi! Atgādina tradicionālus biešu salātus ar ķiplokiem, bet šajā gadījumā ideāli der pie dažādiem salātiem vai makaroniem kā mērce.
Romesko mandeļu mērce
Mandeļu mērce romesko ir viena no vecakām Katalonijas mērcēm. Tur saimnieces vēl līdz šim brīdim mandeles smalcina piestā, ar rokām, un pa pilītei lej klāt olīveļļu un etiķi. Mūsu tehnologiju...
Sutināta pikša ar baklažānu mērci
Karstais kopā ar auksto: pie karstas zivs pasniedz klāt aukstu baklažānu biezeni.
Asais baklažānu-paprikas dips
Dips ir bieza mērce, kura mēdz iemērkt čipšus, sālsstandziņas, ka arī dažādu dārzeņu un kartupeļu nūjiņas.
Rukolas dips
Šo dipu iesakām pagatavot īsi pirms ēšanas, jo sastāvā esošie sīpoli izdalot sulu var sabojāt visu prieku no baudīšanas. Labi sader kopā ar dārzeņu standziņām, čipšiem, krekeriem, šampinjoniem. Var izmantot...
Ingvera-apelsīnu mērce
Ļoti bieži ir tā, ka mērces ietekmē garšu daudz vairāk par pārējām sastāvdaļām. Šī mērce labi der pie salātiem un uzkodām ar jūras veltēm.
Banje bert/Bagnet Vert
Lai cik tas nebūtu dīvaini, maize arī var būt mērces pamatsastāvdaļa. Šo mērci pasniedz pie dažadiem gaļas ēdieniem, dārzeņu salātiem. Ja pievieno mazāk olīveļļas, tad mērci var pasniegt pie treknākiem...
Salted caramel
Šī karamele lieliski derēs kā piedeva pie pankūkām, saldējuma vai cepumiem. Vai kā sastāvdaļa tortēm un kūkām. Tikko tā ir gatava, karamele ir diezgan šķidra. Bet ja paturēsiet to pāris...
Biezpiena un paprikas dips
Šis dips īpaši labi derēs pie kartupeļiem, bet protams der kā piedeva arī pie citiem ēdieniem.
Mandeļu dips ar kaltētiem tomātiem
Lielisks ar sieriem, krekeriem un citām sāļām uzkodām
Pesto no jaunajiem lociņiem
Tradicionāli pesto gatavo no bazilika, olīveļļas un riekstiem. Bet te kārtējā variācija par tēmu. Un jāsaka, ka veiksmīga!
Siera dips ar Fetaki
Siera Fetaki cienītāji šo dipu novērtēs, rezultātā uz maizes smērējama masa ar savādāku garšu, bet tik zināmo Fetaki toni.
Pikša ar romesko mērci
Romesko mērce, kas sastāv no ceptiem dārzeņiem un mandelēm ļoti labi sader kopā ar maigu un sulīgu pikšas fileju
Džems no bekona
Džemus var gatavot ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet šajā gadījumā to gatavojam no bekona.
Pesto
Viena no tradicionālajām itāļu receptēm, kas jau kādu brīdi ir populāra arī Latvijā. Mērci tradicionāli lieto ar pastu, makaroniem, bet sader arī ar salātiem un kartupeļiem.
Ābolu čatņi
Čatni - ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība - jo ilgāk tas glabājās, jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu...
Topinambūru mērce
Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!
Dzērveņu čatņi
Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība - jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība - parasti ilgi nestāv!