Cepti bumbieri ar biezpienu un cepumiem
Ja brokastīs izvēlaties ko saldāku, izmēģiniet šo recepti un Jums nenāksies vilties. Gluži par desertu šādi pagatavotus bumbierus nenosaukt, bet baudījums garantēts!

Alus deserts ar saldējumu un ananāsu
Ir deserti kuru pagatavošanai ir nepieciešamas priekšzināšanas un iemaņas. Taču mums nav vēlēšanās likt jums iespringt. Gatavot vajag ar prieku, tad jebkurš ēdiens izdosies. Šajā desertā ir TIKAI trīs sastāvdaļas,...
Pankūkas ar ābolu medalu
Kādas pankūkas jums labāk garšo? Plānās vai biezās?! Lai gan jautājums ir jāuzdod savādāk, vai esat garšojuši pankūkas ar ābolu medalu? 🙂 Ja atbilde ir noliedzoša, izmēģiniet šo recepti pēc...
Tiramisu ar dzērveņu alu
Jā, kungi! Šī ir lieliski piemērota recepte, lai parādītu viņai, ka arī varoņdarbi virtuvē jums nav sveši! Un dāmas, ja kungi neprotas, pagtavojiet šo lielisko desertu pašas! 🙂 Lai labi...
Cepti āboli ar mandelēm un brūkleņu ievārījumu
Neatkārtojamā ceptu ābolu smarža jau vien rada svētku noskaņu. Pirms 2000 gadiem āboli nebija tikai auglis. Ābols bija auglības simbols. Ābola sarkanā puse simbolizēja dzīvību, bet baltā puse - nāvi,...
Vafeles ar upeņu medalu
Nevienam gardēdim nav noslēpums - augstas kvalitātes alus ir ne tikai baudāms dzēriens, bet arī lieliska sastāvdaļa dažādu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz pagatavosim desertu.
Franču maizes ar žavētām plūmēm un saldējumu
Šīs gardās maizītes var pasniegt gan brīvdienu rītos brokastīs, gan rudenīgi vēsos vakaros vakariņās. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Dāņu pankūkas ar āboliem
Dāņiem arī patīk garšīgi paēst. Ēdiena kvalitāti dāņu virtuvē nodrošina garšvielu kvalitāte. Tiek uzskatīts, ka dāņu virtuvē nozīmīgu vietu ieņem zivis un jūras veltes. Taču dāņiem ir arī lieliski deserti....
Banānu - zemesriekstu saldējums
Šo saldējumu pagatavot ir ļoti vienkārši, taču garša patiešām patīkami pārsteidz. Turklāt, šādu saldējumu var baudīt arī vegāni. Izmēģinat šo recepti arī Jūs!
Vitamīnu smūtiju brokastu bļoda
Katrs no bērnības zin, ogas ir vitamīnu avots un tās ir jāēd. Šodien Jums piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti, kā pagatavot veselīgu un gardu smūtiju ar ogām. Turklāt šādi noformēts...
Jogurta saldējums ar piparmētru pesto
Kas gan karstā vasaras dienā var būt gardāks par saldējumu?! Mēs zinām! Tikai, pašu gatavots saldējums! Mmm…
Augļu saldējums
Karstā vasaras dienā nav nekā labāka par aukstu saldējumu. Turklāt, ja saldējums ir ar augļiem un pašu gatavots… Mmmm. Izmēģiniet šo recepti un baudiet!
Zemeņu deserts ar zefīru
Zemeņu laiks! Tā ir iespēja pagatavot ko īpaši garšīgu. Biedē sastāvā minētais saldais krējums? Mieriniet sevi ar domu, ka 100g zemeņu satur tikai 33 kalorijas, toties tajās ir ļoti daudz...
Omītes zemeņu maizītes
Katram gardēdim ir ēdieni, kurus tas atceras un ar prieku bauda visas dzīves garumā. Ja pagatavosiet šo desertu, tas noteikti kļūs par vienu no tādiem, kuru nevar aizmirst!
Šokolādes-banānu deserts ar čia sēklām
Čia sēklas, jeb Spānijas salvija ir vērtīgs pārtikas produkts un bijusi tradicionāla uztura sastāvdaļa senajām acteku un maiju ciltīm. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti un pārliecinaties, ka šīs sēklas ir...
Kramblis ar āboliem un kazenēm
Ja vēlaties iepriecināt savus mīļos ar kādu neikdienišķu desertu, izmēģiniet šo recepti un esiet gatavi - nāksies dzirdēt uzslavas, kā arī padalīties ar recepti.
Kārtainais persiku deserts
Persiki ir lielisks C vitamīna un kālija avots, ar lielu daudzumu šķiedrvielu. Turklāt tiem piemīt neatkārtojama garša. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu deserta recepti, kura priecēs pat visprasīgāko gardēdi!
Kārtainais deserts ar sieru
Sieru pamatā esam ieraduši izmantot sāļajos ēdienos. Taču siers Philadelphia ir īpašs un to šoreiz izmantosim deserta pagatavošanā. Izmēģiniet šo lielisko recepti arī jūs!
Ogu ķīselis ar saldējumu
Karstā laikā īpaši garšīgi ir aukstie deserti. Taču tos gatavojot jāpievērš uzmanība, lai tie nebūtu par saldu. Šis deserts atbilst visiem priekšnosacījumiem. Izmēģiniet!
Krējuma saldējums ar zemenēm un zefīru
Ja kādu desertu var dēvēt par neaizmirstamu, tad tas ir šis. Izmēģiniet šo recepti un šaubām nebūs vietas!
Olu saldējums ar grauzdētu šķiņķi
Ja vēlaties sevi iepriecināt ar jaunām izjūtām un garšām, noteikti izmēģinat šo recepti. Auksatais saldējums sniegs veldzi, bet kraukšķīgie šķiņka gabaliņi liks garšu kārpiņām gavilēt!
Deserts “Melnais mežs” ar saldo krējumu
Lai arī nosaukums šim desertam kādam var likties draudīgs, tas tikai tumšās nokrāsas dēļ, bet atliek vien to nobaudīt, un tas kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem desertiem. Pamēģiniet!
Ziemassvētku deserts ar mandarīniem un piparkūkām
Ja pajautās, kāda ir īsta Ziemassvētku garša? - Atbilde protams nav tālu jāmeklē! Mandarīni un piparkūkas. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojamu desertu Ziemassvētku galdam!
Rudzu maizes kārtojums ar saldējumu
Ja vēlaties palutināt savas garšas kārpiņas ar kādu desertu, bet neesat noskaņoti baudīt ko īpaši saldu, rudzu maizes kārtojums būs pareizā izvēle. Turklāt vienlīdz labi tas iederēsies gan ikdienā,gan svētku...
Maigais kafijas krēms
Kādreiz turku līgavaiņiem bija jāapsola, ka viņi vienmēr spēs apgādāt savas jaunās sievas ar kafiju un tikai tad varēja lūgt vecāku svētību. Ja tajos laikos būtu zināma šī deserta recepte,...
Pudiņš ar banānu krēmu - lielisks baudījums!
Brīdī kad vēlaties iepriecināt sevi, pagatavojiet šo desertu. Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.
Biezpiena deserts
Senos laikos biezpiens ēsts kopā ar biezputru, kartupeļiem, iecepts karašās un pielikts speķa pīrāgu pildījumam, no tā gatavotas klimpas. Šodien gatavosim desertu. Gatavojot šo recepti rēķinaties ar laiku ledusskapī līdz...
Baltā rulete ar ķiršiem
Saldo ķiršu sezona beidzas augustā, bet parastie jeb skābie ķirši briest koku zaros līdz pat septembrim. Tāpēc, kamēr sārtās ogas vēl koku zaros, kurinam plīti un pagatavojam šo lielisko ruleti....
Aukstā zemeņu zupa
Zemeņu laiks. Kad vēl, ja ne tagad, ir īstais bridis baudīt zemenes?! Kad būsiet izbaudijuši svaigas zemenes un kādā karstā vasaras dienā nolemsiet sevi palutināt, izmēģiniet šo aukstās zupas recepti!
Mannas deserts ar kakao
Šī recepte īpaši priecēs tos kārumniekus, kuriem šokolāde liekas pats lielākais kārums. Taču iesakām šo pagatavot un nogaršot arī tiem, kuri ar saldumiem ir uz “Jūs”. Patiks arī jums!
Pankūkas ar biezpiena - apelsīnu pildījumu
Šīs pankūkas nebūs plānas un caurspīdīgas. Tieši otrādi - tās sanāk salīdzinoši biezas. Mūsu gadījumā tas ir labi, jo tādās pankūkas viegli piepildīt un tās labāk turās kopā.
Biezpiena sacepums ar rozīnēm
Ar šo recepti sākam jaunu rubriku “Blogeri gatavo”. Katru ceturtdienu publicēsim kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā Lindas Virtuve
Krējuma saldējums ar zemenēm un karamelizētiem rozā pipariem
Kurš gan ir teicis, ka saldējuma baudīšanas laiks ir vasara?! Piedāvājam pagatavot īpašu gardu saldējumu tagad! Varbūt tieši ar šo desertu pārsteigsiet savu ģimeni Ziemasssvētkos?
Deserta jogurta zupa ar augļiem un pistācjām
Saprotams, ka zupas mēdz būt dažādas. Vēlamies jūs iedrošināt eksperimentiem. Ja vienreiz pagatavosiet jogurta zupu - amats rokā! Pagatavot to ir vienkārši un zupu katru gatavošanas reizi var nedaudz variēt....
Saldējums ar dzērvenēm un piparkūkām
Pirmais patentētais saldējums reģistrēts Krievijā. Tajā pašā reizē tika veikts arī saldējamās mašīnas patents. Bet tā kā izgudrotājam nebija daudz naudas, tad ilgu laiku saldējumu ražoja pavisam primitīvā veidā -...
Jogurta deserts ar dzērveņu mērci
Amerikas pirmatklājēji ievēroja ogas, kas aug lielos daudzumos un ka tās lieto pārtikā vietēji indiāņi (Delavēru indiāņiem dzērvenes bija miera simbols). Senie jūrnieki dzērvenes ņēma līdzi jūrā, jo tas bija...
Jogurta-citronu saldējums
Senie persieši gatavoja ko līdzīgu saldējumam sajaucot augļus ar sniegu. Mums sniega vēl nav, tāpēc gatavosim saldējumu no jogurta!
Rīsu pudiņš ar āboliem
Rīsi ir ļoti garšīgs un veselīgs produkts, rīsi samazina holesterīna daudzumu asinīs. 100 grami rīsu satur 383 kalorijas, 86 g ogļhidrātu, 7 g olbaltumvielu un 3,6 g taukvielu.
Deserts ar jogurtu un zefīru
Veselīgs deserts. Šo desertu var pasniegt gan svētdienas brokstīs, gan īpašu svētku galdā. Ļoti ātri pagatavojams. Turklāt, ārpus ogu sezonas, var izmantot arī saldētas ogas.
Biezpiena krēms ar grauzdētām auzu pārslām
Šis vienkārši pagatavojamais biezpiena krēms priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Turklāt, arī vizuāli tas izskatās labi un bagātinās jabkura mēroga svinību galdu.
Kafijas granita
Granita - ir itāļu (ja būsim pilnīgi precīzi, sicīliešu) deserts, tradicionāli saldēts augļu vai ogu deserts. Taču šoreiz gatavojam kafijas granitu.
Citronu sorbets ar Prosecco
Lai arī vienkārši un ātri pagatavojams, taču sniedz patiesu baudijumu. Šo desertu viennozimigi spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis. Šis deserts ir viegls, gaisīgs ar samtainu un ilgstošu pēcgaršu.
Pankūkas ar citronu mērci
Ja lieliskā rakstniece Astrīda Lindgrēne pirms sarakstīt jauko grāmatiņu par Brālīti un Karlsonu, būtu pagatavojusi šīs pankūkas - iespējams, tieši šo ēdienu kā īpašu ieteiktu pats Karlsons 🙂 Pagatavojiet un...
Jogurta deserts ar ķiršiem un balzamiko mērci
Lai gan ķiršus uzturā lieto to izteiktās garšas dēļ, tiem piemīt arī dziednieciskas īpašības. Ķiršu lietošana uzturā palīdz samazināt riskus, kas saistīti ar sirds un asinsvadu saslimšanām.
Biezpiena sacepums ar meža zemeņu mērci
Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Biezpienu ikdienas uzturā iesaka iekļaut ikvienam, tāpēc speciāli jums piedāvājam šo biezpiena sacepuma recepti.
Biezpiena klimpas
Biezpiens ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts, jo tajā ir līdz 24% olbaltumvielu – vairāk, nekā liesā gaļā un olās. To zināja arī ASV prezidents Ričards Niksons. Viņš gan bija iecienījis...
Kiršu saldējums ar Amaretto
Pirmā saldējuma kafejnīca tika atvērta Hamburgā 1799. gada augustā. Starp vairāku veidu alkoholisko dzērienu, šī iestāde piedāvāja arī saldējumu. Viens no jaukākajiem faktiem ir tas, ka šī kafejnīca vēl pastāv...
Zemeņu-rožu saldējums
Vai ziniet, kāpēc zemenes ir tik aromātiskas? Izrādās, tās pieder rožu dzimtai! Šajā saldējuma pagatavošanas receptē šie aromāti ir apvienoti. Lielisks izaicinājums garšas kārpiņām!
Saldētais jogurta deserts ar ogām
Ogās esošās vielas stiprina imūnsistēmu. Vasara ir īstais laiks, lai uzkrātu minerālvielas un vitamīnus nākamajai sezonai. Tāpēc piedāvājam vēl vienu noderīgu un ļoti gardu ogu izmantošanas recepti.
Augļu salāti ar olu krēma mērci
Latvijā svaigu augļu un ogu patēriņš uz vienu iedzīvotāju ir zemāks, nekā citās ES valstīs. Tas atpaliek arī no speciālistu ieteiktajiem patēriņa apjomiem sabalansēta uztura nodrošināšanai. Minēto iemeslu dēļ, atgādinām...
Persiku sorbets
Sorbetu tradicionāli gatavo no augļu sulām, svaigiem augļiem un ogām sīrupiem, želejām, ievārījumiem. Sorbets ir ļoti atsvaidzinošs un veldzējošs. Pagatavojiet un baudiet arī jūs!
Mango sorbē
Sorbē (sorbet) tiek dēvēts arī par šerbetu. Tas ir sasladēts deserts, līdzīgs saldējumam. Gatavo parasti no smalcinātiem augļiem vai dārzeņiem. Šoreiz piedāvājam bezalkoholisko augļu sorbē versiju.
Ābolu-jogurta deserts
Āboli ir ideāli piemēroti, lai ar tiem našķotos, neuztraucoties par svara pieaugumu. Ābolos nav holesterīna, tajos ir maz tauku, turklāt āboli ir lielisks kālija avots. Taču pati galvenā ābolu īpašība...
Vafeles ar biezpienu un augļiem
Izrādās ēdiena garša nosaka arī tā baudīšanas ātrumu. Tā ir! Baudot šīs vafeles, gribās nesteidzīgi un mierīgi, atslēgties no visa un baudīt, baudīt…Pamēģiniet!
Grieķu jogurta deserts ar mandarīniem
Savulaik deserti tika gatavoti dažāda mēroga svinībās.Bet šodien, pateicoties produktiem kuri kļuvuši pieejami, ar dažādiem gardiem ēdieniem varam sevi un savus mīļos priecēt arī ikdienā. Piedāvājam vienkārši pagatavojamu, taču ļoti...
Mannas deserts ar granātābolu
Garnātābols ir augstvērtīgs līdzeklis dažādu sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Tas spēj pazemināt holesterīna līmeni asinīs. Indiešu gudrie savulaik apgalvoja, ka granātābolu spirdzinošā sula attīra asinis, atjauno organismu un uzlabo...
Krepes “Suzette”
1896. gada Velsas princis ar kādu daiļavu ieturēja vakariņas kādā Monako restorānā. Šef-pavāra māceklis gatavoja pankūkas tieši uz galda uz spirta degļa. nejauši pusis izlēja mazliet spirta uz pannas un...
Jogurts ar augļiem un piparmētru sīrupu
Ja esiet svaigu un veselīgu desertu piekritējs, tad šī recepte domāta tieši jums! Kivi svaigums, banānu tonis, ananāsu aromāts un viegls delikateses vaniļas jogurts. Lielisks baudījums!
Cepti banāni saldējuma mērcē
Banāni ir vieni no pirktākajiem augļiem pasaulē. Banāni ierindojas ceturtajā vietā plaša patēriņa pārtikas preču kategorijā (uzreiz pēc rīsiem, kviešiem un kukurūzas). Turklāt no banāniem var pagatavot vienkāršus, bet ļoti...
Saldējuma deserts “Aļaska”
Šis ir klasisks deserts. Kāpēc nosaukts Aļaskas vārdā? Aļaska pēc platības ir lielākais Amerikas Savienoto Valstu štats. Tas atrodas Ziemeļamerikas ziemeļrietumos. Pateicoties dabas resursiem, ir viens no turīgākajiem štatiem. Arī...
Grilēti ananāsi ar saldējumu
Kristofors Kolumbs atklājot Gvadelupe (Karību sala) 1493.gadā uz šīs salas atrada arī ananāsus un, saprotams, atveda tos uz Spāniju. Pēc tam, kad Kolumbs iepazīstināja spāņus ar ananāsu, tas kļuva populārs...
Karstais ābolu pīrāgs ar saldējumu
Karsts un auksts - divas pretējas izjūtas. Taču garšu pasaulē tieši šādas izjūtas apvienojot mēs iegūstam patiesu garšas baudījumu. Pagatavojiet šo desertu, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.
Augļu salāti ar kokosriekstu mērci
Mūsdienās vairs nav nekādu problēmu ar desertu pagatavošanu. Veikalu plaukti vai lūzt no milzīgā augļu piedāvājuma. Un protams, dažas īpašas mērces arī pieejamas katram gardēdim. Šoreiz piedāvājam vienkāršu un ātri...
Šokolādes saldējuma deserts
Saldējums pats par sevi ir gards un baudāms. Taču ja to izmantot kā sastāvdaļu deserta pagatavošanā, tad lielisks rezultāts garantēts. Pagatavojiet šo desertu saviem draugiem un uzslavas garantētas.
Ābolu daiviņas ar krēmu un cepumiem
Lielisks deserts un veids, kā mazajam kārumniekam nodrošināt papildu vitamīnu devu.
Ķirbju saldējums monstriem
Saprotams, ka īpaši aktuāls šis deserts ir tieši oktobra beigās, kad notiek dažādas helovīna (halloween) tematikai veltītas ballītes. Bet mēs apgalvojam - izmēģiniet šo recepti un šis saldējums būs biežāks...
Dzērveņu želeja
Pirmie cilvēki, kas atklāja dzērveņu augstvērtīgās ārstnieciskās īpašības, bija Amerikas indiāņi,kuri tās izmantoja brūču kopšanai, sāpju mazināšanai un kā sarkanās krāsas avotu. Savukārt dzērveņu ēšanas tradīciju Eiropā ieviesuši vikingi pirmā...
Āboli maisiņā
Gardu ābolu pilns grozs? Lieliski! Ieprieciniet sevi un mājiniekus, pagatavojiet šo īpaši gardo un aromātisko desertu! To novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Dedzināta cukura saldējums
Protams, daudzi teiks:”Kam šādi laiku terēt? Aizeju uz veikalu un nopērku jebkādu saldējumu, turklat vēl lētāk!” Mēs necenšamies apgalvot pretējo. Letāk? Varbūt! Bet ne veselīgak un garšīgāk! Pagatavojiet saldējumu paši...
Cepti āboli sarkanvīnā
Šajā receptē svarīga loma ir vīna kvalitātei, jo labāku vīnu izmantosiet, jo lieliskāks būs deserts.
Dzirkstošais augļu deserts
Šīs receptes ideja nāk no tālajiem Padomju laikiem, kad restoranos šādu desertu pasniedza kā īpaāu eksotiku. Saprotams, šai receptei ir dažādas variācijas - ja desertu pasniedz pieaugušajiem, bezalkoholisko limonādi var...
Nevaldāmā buča
Šo lielisko un maigo deserta recepti piedāvā Līga Bogdāne. Iesūtītās receptes nosaukums - “Nevaldāmā Līgo buča”. Taču ņemot vērā, ka šo desertu var pasniegt arī ārpus vasaras saulgriežiem, atļāvāmies nosaukumu...
Arbūzs ar šokolādi
Arbūzs satur B1, B2, C un PP vitamīnus, folijskābi, provitamīnu A un veselu gūzmu ar mikroelementiem. Kā arī pektīnu, kalciju, magniju, niķeli utt. Savukārt, cukurs, kas atrodams šokolādē, sniedz mums...
Sabajons ar “Dāmu pirkstiņiem”
Sabajona rašanās esot nejauša. XVI gadsimtā Pjemontā (Itālija) kādā klostera virtuvē gadījās olas saputot ne tik labi, cik nepieciešams, un maisījumam tika pievienots mazliet vīna. Kā rezultātā kļūdas labošanas dēļ...
Biezpiena deserts ar zemeņu mērci
Ļoti viegls un gaisīgs deserts. Šis ir lielisks veids kā sevi palutināt arī cilvēkiem kuri seko līdz savam svaram.
Šokolādes muss ar pipariem
Mans šīs sezonas favorīts! Visvairāk man patīk šis deserts ar rozā pipariem - tie ir pietiekami asi un tai paša laikā ļoti aromātiski. Bet jūs varat izmēģināt gan smaržīgos piparus,...
Ābolu-kēksa deserts
Šo recepti es ieraudzīju Stokmann bukletiņā. Ļoti vienkārši un ātri pagatavojams deserts.
Āboli, cepti ar auzu pārslam un kaltētām dzērvenēm
Jebkurš mājās gatavots deserts garšo īpaši labi. Ne velti, ja nobaudām kādā ēstuvē ko gardu, bieži vien sakām - “Kā mājās gatavots”… Šis deserts garšo īpaši mājīgi! Esam pārliecināti, ka...
Tomātu-aprikožu zupa
Zupas mēdz būt dažādas, cik dažādas ir gardēžu gaumes. Šādu zupu esot iecienījuši Ķīnā, kas tiek uzskatīta par aprikožu dzimteni.
Ķiršu zupa Monroe gaumē
Merilina Monro (Marilyn Monroe) ar savu seksualitāti un stilu iekaroja gandrīz visu pasauli. Viņa mācēja sevi tā pasniegt, ka pat prezidenti nespēja palikt vienaldzīgi. Šī recepte ir bijusi Merilinai īpaši...
Kataefas
Šīs ir tradicionālas Jordānijas pankūkas, ko cep ramadāna laikā. Viņas tur visur uz ielas var nopirkt, bet es iemācīšu kā pašiem uzcept. Tikai brīdinu uzreiz - ja pankūkas paliek līdz...
Zemenes ar krējuma debesmannu
Gardu produktu debešķīgs apvienojums. Īpaši piemērots deserts bērnu pasākumos.
Vīnes Ķeizara pankūkas
Kaiserschmarrn - Ķeizaru pankūkas sākotnēji bija zemnieku ēdiens. Taču drīz vien tika pieņemts Vīnes galmā un ātri vien kļuva par ķeizara mīļāko ēdienu. Tā tik ir galvu reibinoša karjera, vai...