Cepti bumbieri ar biezpienu un cepumiem
Ja brokastīs izvēlaties ko saldāku, izmēģiniet šo recepti un Jums nenāksies vilties. Gluži par desertu šādi pagatavotus bumbierus nenosaukt, bet baudījums garantēts!

Lavaša rullīši ar vistas fileju un avokado
Šie lavaša rullīši lieliski iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Un galvenais, šāda uzkoda priecē gan lielus, gan mazus kārumniekus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs! 😉 Receptes video versija...
Pankūkas ar ābolu medalu
Kādas pankūkas jums labāk garšo? Plānās vai biezās?! Lai gan jautājums ir jāuzdod savādāk, vai esat garšojuši pankūkas ar ābolu medalu? 🙂 Ja atbilde ir noliedzoša, izmēģiniet šo recepti pēc...

Ātrā auzu pārslu putra ar apelsīnu sulu
Par auzu pārslu lieliskajām īpašībām sen neviens nešaubās. Auzu pārslas satur augu lipekli, cieti, vitamīnus un mikroelementus, kas cilvēka ēdienkartei šo produktu padara neaizstājamu. Pagatavotas biezputrā, esošās pārtikas šķiedrvielas veic...

Kartupeļu vafeles
Ja jums no vakardienas pāri palikuši daži vārīti kartupeļi, tos ātri var pārvērst par gardām vakariņām vai brīvdienu brokastīm. Vēlaties pārliecināties? Izmēģiniet šo recepti!
Ziemas putra ar čīgiņām un olu
Mūsu seņčiem Ziemassvētku galda neatņemama sastāvdaļa ir bijusi putra. Pastāvēja ticējums, ka no šīs maltītes var gūt spēku un izturību visam nākamajam gadam. Tādēļ daļu biezputras upurēja dabas spēkiem. Karoti...
Brokastu kūka ar pastēti un riekstiem
Trešā Adventes nedēļa - daudz laika pie brokastu galda. Labi un sātīgi paēst, atrast laiku kopējai sarunai, nedomājot par pusdienām, tā ir brokastgalda galvenā prieksrocība Adventes laikā. Brokastīs bez steigas...
5 graudu putra ar bekonu un pupiņām
Šoreiz vēlos par šo recepti pateikties uzņēmumam “Dobeles dzirnavnieks”. Viņi man atsūtīja notestēt viņu jaunos produktus un tie man patiešām patika un rosināja uz jauniem eksperimentiem. Rezultātā tapa arī šī...
Siera karbonāde ar grilētiem dārzeņiem
Kādreiz karbonāde bija izeikts svētku ēdiens, taču laikam ejot produkti pieejamāki un cilvēki vairāk pavada laika darbojoties virtuvē, protams arī eksperimentējot. Ierasto gaļas karbonāžu vietā tiek ceptas dārzeņu un sēņu...
Vafeles ar upeņu medalu
Nevienam gardēdim nav noslēpums - augstas kvalitātes alus ir ne tikai baudāms dzēriens, bet arī lieliska sastāvdaļa dažādu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz pagatavosim desertu.
Brokastu maizes sacepums ar sieru un šķiņķi
Omlete vai sviestmaizes - tā bieži vien izskatās mūsu brokastis. Šoreiz pamēģināsim apvienot visu vienā receptē un vienā pannā un pagatavot sacepumu ar maizi, šķiņki un sieru. Ja nēedat gaļu,...
Omlete ar nagetiem, spinātiem un makaroniem
Man garšo vistas gaļas nageti, garšo makaroni, garšo omletes un galīgi negaršo spināti. Kaut-gan izteiktas garšas spinātiem nav un es zinu, cik tie ir veselīgi. Tāpēc nolēmu savienot veselīgās lietas...
Sparģeļi ar biezpienu un šķiņķi
Šī ir nevis vienkārši garšīga uzkoda, bet ļoooti garšīga. Baudot šādi pagatavotus sparģeļus brokastīs, diena būs izdevusies. Pārliecinaties par to arī jūs!
Burkānu pankūkas
Burkāns visiem asociējas kā īsts rudens dārzenis, kas garšo ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Tie lieliski garšo gan svaigā veidā, salātos un zupās. Taču šodien vēlamies padalīties ar īpaši...
Franču maizes ar žavētām plūmēm un saldējumu
Šīs gardās maizītes var pasniegt gan brīvdienu rītos brokastīs, gan rudenīgi vēsos vakaros vakariņās. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Dāņu pankūkas ar āboliem
Dāņiem arī patīk garšīgi paēst. Ēdiena kvalitāti dāņu virtuvē nodrošina garšvielu kvalitāte. Tiek uzskatīts, ka dāņu virtuvē nozīmīgu vietu ieņem zivis un jūras veltes. Taču dāņiem ir arī lieliski deserti....
Vitamīnu smūtiju brokastu bļoda
Katrs no bērnības zin, ogas ir vitamīnu avots un tās ir jāēd. Šodien Jums piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti, kā pagatavot veselīgu un gardu smūtiju ar ogām. Turklāt šādi noformēts...
Siltmaize ar vistas un dārzeņu salātiem
Viss ģeniālais ir vienkāršībā! It-kā zināmi produkti, baudīti ne reizi vien, bet tos apvienojot iegūsiet īpašu garšu salikumu. Tas ir jāizbauda!
Biezpiena sacepums ar mellenēm
Mellenes ir bagātas ar anticianīniem – pašiem spēcīgākajiem dabiskajiem antioksidantiem, kas cīnās ar organisma novecošanu. Melleņu sezonā ieteicams apēst vismaz 50 gramus melleņu dienā. Gatavojam!
Mannas pankūkas “Lieliskās”
Vai tu zini kurš pasaulē ir vislieliskākais pankūku ēdājs? TU?! Nu ko, tādā gadījumā, lai labi garšo! 😉
Omītes zemeņu maizītes
Katram gardēdim ir ēdieni, kurus tas atceras un ar prieku bauda visas dzīves garumā. Ja pagatavosiet šo desertu, tas noteikti kļūs par vienu no tādiem, kuru nevar aizmirst!
Pankūkas ar siļķi un jogurta mērci
“Iedvesma – tā nav siļķe, kuru var iesālīt uz daudziem gadiem.” Tā ir sacījis Johans Volfgangs fon Gēte. Tomēr, bez iedvesmas neiztikt gatavojot šo ēdienu, kurā tieši siļķe spēlē pirmo...
Kartupeļu pankūkas zviedru stilā
Daudziem gardēžiem zviedru virtuve asociējas ar gaļas bumbiņām, vai ābolu pīrāgu. Taču ēdienu daudzveidība zviedru virtuē ir pietiekami plaša. Šoreiz dalamies ar kartupeļu pankūku recepti.
Absolūtā omlete ar dīgstiem
Piedāvājam jums vēl vienu brokastu pagatavošanas recepti, kuras galvenā sastāvdaļa šoreiz ir tieši dīgsti. Veseli ēduši!
Sāļās brokastu vafeles ar bekonu un sieru
Šo recepti piedāvā mūsu mazais draugs. Un ja jau izdevās viņam, kāpēc lai nesanāktu tev?!
Pildītas kartupeļu pankūkas
Kuram gan negaršo pankūkas?! Turklāt to pagatavošanas versijas ir skaitāmas desmitos, vai pat simtos. Šodien padalīsimies ar kartupeļu pankūku recepti. Kartupeļu pankūkas pildītas ar kūpināta šķiņķa šķēlēm. Nobaudiet!
Pankūkas ar āboliem
Kā cimds ar roku! Garšu saderība vienkārši perfekta. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo pankūku recepti arī jūs!
Burkānu-ābolu pankūkas
Jā, draugi! Nekādas kļūdas te nav. Šoreiz gatavosim pankūkas no burkāniem un āboliem. Izmēģiniet šo lileisko pankūku recepti arī jūs!
Pankūkas ar gailenēm un olu
Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius) iespējams, ir populārākā sēne Latvijā. Tā ir ne tikai garšīga, bet satur А, В1, В2, РР vitamīnus, mikroelementus cinku un varu. Piedāvājam jums vēl vienu...
Zaļās brokastis ar kefīru (vai rūgušpienu)
Brokastis pamatoti tiek uzskatītas par svarīgāko dienas ēdienreizi. Šajā receptē padomāts arī par piena produktu uzņemšanu organismā. Izmēģiniet šo recepti.
Pankūkas ar brokoļiem un sieru
Ja vēl neesiet sieru cienītājs, pagatavojiet šīs pankūkas un jūs sapratīsiet, pat mazs siera gabaliņš spēj paveikt brīnumu lietas….
Karstmaizes (panini) ar sieru un persikiem
Apšaubat, ka vista sader ar persikiem? Izmēģiniet šo recepti un šaubas izzudīs kā nebijušas!
Ātrās maizītes ar kūpinātas vistas salātiem
Tuvojas vasara un aizvien vairāk laika pavadīsim pie dabas. Šī recepte lieliski noderēs kādā no izbraukumiem, iepriekš sagatavoti salāti un maizītes līdz, atliks tikai sapildīt salātus maizītēs un pikniks izdevies!
Auzu pārslu putra Pina Colada
Varbūt jums vēl nav zināms veids kā likt bērnam brokastīs baudīt auzu pārslas? Pagatavojiet tās pēc šīs receptes un mazais gardēdis palūgs papildporciju!
Biezpiena plācenīši ar vaniļu un žāvētiem augļiem
Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Turklāt tā pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojamu, bet patiešām gardu un...
Siera pankūkas ar kaltētiem tomātiem
Šī pankūku pagatavošanas recepte neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģiniet šo recepti un pārliecinaties.
Brokastu smūtijs ar auzu pārslām
“Brokastis apēd pats, pusdienās dalies ar draugu, vakariņas atdod ienaidniekam”. Šis teiciens taču zināms ikvienam. Nobaudiet šo gardo smūtiju un esiet veseli!
Vraps grieķu gaumē
Grieķijas virtuve ir viena no populārākajām virtuvēm pasaulē. Tā ir īsta zemnieku un zvejnieku virtuve, kuras pamatā ir vienkāršas, veselīgas izejvielas un šī recepte nav izņēmums.
Melnā Barona sendvičs
Pats sendvičs tika nosaukts par godu Sendvičas grāfam Džonam Montegjū, kas 18. gadsimtā esot to izgudrojis. Taču “Melnā Barona” sendvičs ir pilnīgi cits, turklāt mūsdienīgs stāsts.
Fermera brokastis
Brokastis ir dienas nozīmīgākā ēdienreize.Brokastis stimulē vielmaiņu un dod enerģiju, lai pietiktu spēka visai dienai. Piedāvājam jums vēl vienu brokastu recepti.
Meksikāņu burgers ar tekilu (recepte vīriešu dienai)
Teika stāsta, ka tekila pie zemes iedzīvotājiem nonāca pērkona un zibens veidā – un viņi to uztvēruši kā Dieva dāvanu. Un kāpēc gan ne, šis Meksiku raksturojošais dzēriens var kalpot...
Bruņinieki ar ābolu mērci
Kurš gan bērnībā nav baudījis garšīgos “Bruņiniekus”…Jūs?! Tad šis misēklis steidzami jālabo. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti un iesakiet to arī citiem!
Pankūkas ar kūpinātu lasi un saldo krējumu
Kas tās par brīvdienām, ja nav pankūku?! Izmēģinot šo recepti rodas kāda problēma - grūti sagaidīt nedēļas nogali, jo pankūkas ļoooti garšīgas! 😉
Brokastu maize “Bosix” ar bekonu un štovētiem kāpostiem
Protams, gatavojot brokastis cīsiņus var vienkārši uzvārīt, vai uzcept. Taču pagatavojot šādas maizītes - brokastis īpaši priecēs mazos kārumniekus. Pamēģiniet!
Biezpiena-banānu plācenīši ar riekstiem
Latīniski banānu dēvē par «musa sapientum», tas nozīmē “gudra cilvēka auglis”. Tad arī gatavosim tos gudri un garšīgi, noteikti izmēģiniet šo recepti.
Lašburgers “Oskar, noķer mani”!
Uzturvērtības ziņā lasis ir ļoti augstvērtīga zivs. Tā sastāvā ir vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns. No minerālvielām lasī visvairāk ir kālija, fosfora un kalcija.
Alus pankūkas ar kūpinātu krūtiņu un zaļumiem
Alus cienītāji nešaubās, alus ir universāls produkts. To var ne tikai dzert, bet izmantot kā piedevu gatavojot garšīgus ēdienus. Un nākas piekrist, alus ēdienam piešķir īpašu toni. Šī recepte ir...
Rīta kokteilis ar dzērvenēm un medu - veselīgs dienas sākums
Svaigas ogas ar medu ir lielisks līdzeklis pret saaukstēšanos, angīnu, dažādām infekcijas slimībām. Šoreiz piedāvājam veselīga kokteiļa recepti, kuru bagātinam ar āboliem, bumbieriem un citronu!
Brokastu maize ar kartupeļu biezputru un siļķi
Šīs vienkārši pagatavojamās maizītes ne tikai priecēs garšas kārpiņas, bet arī acis. Tās lieliski izskatās un bagātinās jebkura mēroga svinību galdu!
Grauzdētas tostmaizes ar grilētiem dārzeņiem un čili sieru
„SierŠtelles” sortiments sastāv no 31 dažādas garšas siera – gan sāļajiem, gan saldajiem. Šajā receptē īpaši labi iederējās pikantais siers ar čili.
Rulete ar spinātiem un Philadelphia sieru
Šī rulete ne tikai priecēs gardēžus jebkura mēroga svinībās, bet arī vizuāli bagātinās svētku galdu. Lielisks baudījums īpašai noskaņai. Gatavojot recepti rēķinaties ar papildus laiku, lai rulete atdziest - apm....
Krāsnī cepta ola ar siera cepurīti
Brokastis stimulē vielmaiņu un dod enerģiju, lai pietiktu spēka visai dienai. Ja ir paradums izlaist brokastis, palēninās vielmaiņa, kuņģis tiek novājināts un gremošanas sistēma kļūst lēnāka.
Omlete-pica ar Prošuto un Halapenjo
Pirmā picērija esot atvērta 1830.gadā Neapolē. Kopš tā laika ir daudz kas mainījies, arī picu receptūra un pagatavošanas nianses. Piedāvājam arī jums, pamēģināt ko neikdienišķu. Pagatavojiet omleti - picu!
Mencas filejas burgers
Viena no iecienītākajām zivīm mūsu platuma grādos ir menca. Šīs zivs pagatavošanas iespējas ir visai plašas, šodien piedāvājam vēl vienu mencas filejas pagatavošanas veidu.
Kruasāns ar Prošuto un kivi
Vai zināji, ka 100 gramu kivi satur 49 kilokalorijas; 11 g ogļhidrātu; 1,1 g proteīnu; 1,9 g šķiedrvielu un tikai 0,5 g taukus?! Tāpēc būtiski šo mazo augli lietot uzturā....
Burgers ar sieru un mellenēm
Mellenes satur vienu no ogās visretāk sastopamajām organiskajām skābēm – dzintarskābi, kam ir svarīga loma procesos, kuri nodrošina asinsvadu sieniņu elastību. Turklāt tās ir pasakaini gardas!
Burgers ar vistas salātiem un vīnogām
Ja esiet īstas un neaizmirstamas garšas meklējumos, noteikti izmēģiniet šo recepti. Maigā vistas gaļa, selerija, vīnogas un valrielstu rūgtenais tonis, rada īpašu garšu simfoniju. Jums patiks!
Vraps ar vistas gaļu un sieru
Lieliska recepte brokastīm. Turklāt šo vrapu pagatavošana ir tik vienkārša, ka ar to tiks galā pat bērns. Tāpēc aiciniet mazos gardēžus pievienoties un gatavojiet kopā!
Sendvičs ar vistas gaļu un aknu pastēti
Ja esiet nolēmuši brokastot, turklāt darīt to visnotaļ kārtīgi - šī recepte domāta jums! Garšu piedzīvojums, ko sniegs šī sendviča recepte, apmierinās pat visizsmalcinātāko gardēdi! Turklāt, bagātināt sendviču variet, izmantojot...
Vraps ar svaigo sieru un tunci
Iespējams, ka valodnieki uzstātu, lai šo vrapu mēs dēvētu par vīstokli vai tīstokli ar sieru un tunci. Tomēr lavašs ar pildījumu saucas vraps un tas garšo lieliski. Pamēģiniet!
Rīta maize ar biezpienu un bekonu
Mūsu recepšu sadaļa “Idejas brokastīm” tiek papildināta ik pa brīdim. Šodien pievienojam vēl vienu recepti, kura ietaupīs laiku gatavojot brokastis un priecēs garšas kārpiņas. Lai labi garšo!
Čīzburgers ar maigi ceptu olu
Kāpēc gatavot burgerus mājās, par to informēts ikviens. Šoreiz piedāvājam vēl vienu garda un aromātiska burgera pagatavošanas recepti.
Sendvičs ar gaļas bumbiņām
Lileiska recepte, ar kuras pagatavošanu tiks galā pat iesācējs. Taču ikviens zin, viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā. Pagatavojiet!
Salāti ar ceptu olu un kartupeļu mērci
Vai esiet gatavojuši kartupeļu mērci? Šajos salātos tā piešķir īpašo toni. Katrā ziņā, šos salātus novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Panini ar kazas sieru un prošuto
Panini - diezgan jestrs un rotaļīgs nosaukums. Daudzi noteikti ir informēti, ka šādi tiek dēvēta itāļu maize - sendvičs. Šoreiz viena no pagatavošanas versijām, turpmāk vēl.
Siltais sendvičs ar sēnēm un olu pašot
Pašot - tas ir īpašs olu pagatavošanas veids, olas tiek vārītas bez čaumalas. Jāatzīst, ka tas nav sarežģītākais olu pagatavošanas veids, bet olām jabūt svaigām, ne vecākām par 4 dienām....
Pankūkas ar biezpiena - apelsīnu pildījumu
Šīs pankūkas nebūs plānas un caurspīdīgas. Tieši otrādi - tās sanāk salīdzinoši biezas. Mūsu gadījumā tas ir labi, jo tādās pankūkas viegli piepildīt un tās labāk turās kopā.
Sendvičs “Augstāk par zemi”
Ja jums mājās nav speciāls aparāts, kas plāni sagriež gaļu un sieru, tad labāk uzreiz pirkt šķēlēs vai palūgt veikalā sagriezt. Majonēzei un tomātu mērcei ir būtiska nozīme, tāpēc nepaslinkojiet...
Pikantais burgers ar grilētu vistu “Pirmais skūpsts”
Ieintriģēja nosaukums? Viss ļoti vienkārši, lai arī sviestmaizes un burgerus jūs baudīsiet ne reizi vien, šī pikantā tikšanās atmiņā paliks uz mūžu. Gluži kā pirmais skūpsts…
Kotedžas brokastis
Variācija par slaveno ganu pīrāgu “Shepherd’s pie”. Vēl to sauc par kotedžas pīrāgu. Termins “kotedžas” tika ieviests 1791. gadā, kad kartupeļi kļuva par pamatēdienu nabadzīgajam slānim, kas visbiežāk dzīvoja lauku...
Fritata ar brokoļiem
Brokoļos ir daudz vitamīnu (A, C, E, K), daudzkārt vairāk nekā ābolos, apelsīnos, dārzeņu piparos, zaļajos zirnīšos. Brokolis ir patiešām veselīgs pārtikas produkts gan bērnu, gan pieaugušo ēdienkartē.
Burgers itāļu gaumē
Ar ko tad itāļu gaume burgeru baudīšanā atšķiras?! Īsti jau neatšķiras! Ja arī jums garšo sulē kaltēti tomāti un cierdu rieksti, nobaudiet šo burgeru!
Maizītes ar mocarellu, kūpinātu lasi un apelsīnu
Vai zinājāt, ka apelsīnus mēdz dēvēt arī par Ķīnas āboliem? Ķīna tiek uzskatīta par apelsīnu dzimteni, kur pēc zinātnieku domām, tos audzē jau vairāk kā 4000 gadus. Taču uz šī...
Krostini ar ķirbi un sieru
Ar itāļu uzkodu - Krostini var gadīties tā, ka to esiet baudījuši, tikai nezinājāt ka šai maizītei tik gards nosaukums. Krostini gatavo no apgrauzdētas maizītes ar dažādiem pildījumiem. Šoreiz izmantojām...
Brokastu kesadilja
Kesadilja - daudziem rada asociācijas ar asu un pikantu ēdienu, taču katra saimniece gatavojot var recepti pielāgot savām vēlmēm un gaumei. Piedāvājam recepti, par kuru īpaši priecīgi būs mazie gardēži!
Omlete “4 elements”
Olu sastāvs ir atkarīgs no tā, kā tiek barota vista, kas olu dējusi. Jo veselīgāka vistas barība - jo uzturvielām bagātāka arī ola. Jaunākie pētījumi apliecina, ka nav nepieciešamības ierobežot...
Cepti kartupeļi ar bekonu un biezpienu
Biezpiena sastāvā ir vitamīni A, E, P, B2, B12, folijskābe, kalcija sāļi, dzelzs, nātrijs, magnijs, cinks, fosfors. Visi šie elementi ir nepieciešami cilvēka organismam, tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkāršu recepti,...
Sendviči ar salami desu
Salami ir konservēta gaļa – gan liesums, gan treknums, - kas iesālīta, nobriedināta, sasmalcināta dažādās raupjuma pakāpēs, atkarībā no receptes, atkal apstrādāta ar garšvielām un sāli un noturēta, tad sapildīta...
Sendviči ar kūpinātas vistas salātiem
Šiem sendvičiem ir kāda nozīmīga priekšrocība! Salātu lapas, kurās pildīti salāti nelauj maizītēm izmirkt, tāpēc sendvičus variet pagatavot laiciņu pirms došanās pie dabas.
Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci
Par vērtīgākajiem kabačiem tiek uzskatīti tieši mazie kabači, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Jaunos kabačus ieteicams lietot uzturā ar visu mizu. Savukārt, paipalu olu sastāvā ir daudz bioloģiski aktīvu vielu,...
Sendvičs lauku stilā
Par sendviču izcelsmi jau esam stāstījuši un pavisam nesen radās vēlme izmēģināt (izdomāt) ko jaunu un savādāku, bet sendviča nosaukuma cienīgu. Tad nu šī ir tāda mūsu latviskā sendviča versija....
Pankūkas ar citronu mērci
Ja lieliskā rakstniece Astrīda Lindgrēne pirms sarakstīt jauko grāmatiņu par Brālīti un Karlsonu, būtu pagatavojusi šīs pankūkas - iespējams, tieši šo ēdienu kā īpašu ieteiktu pats Karlsons 🙂 Pagatavojiet un...
Jogurta-auzu pārslu pankūkas ar mellenēm
Mellenes plaši izmanto arī medicinā. Šīs odziņas satur vienu no ogās visretāk sastopamajām organiskajām skābēm – dzintarskābi, kam ir svarīga loma procesos, kuri nodrošina asinsvadu sieniņu elastību.
Brokastis no kriminālromāna
Vai lasat kriminālromānus? Nav tā literatūra, ko mūsu kolektīvā lasa bieži, taču šajā reizē pa rokai bija Darjas Doncovas kriminālromāns “Шопинг в воздушном замке” (Iepirkšanās gaisa pilī), kurā tieši šāda...
Biezpiena klimpas
Biezpiens ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts, jo tajā ir līdz 24% olbaltumvielu – vairāk, nekā liesā gaļā un olās. To zināja arī ASV prezidents Ričards Niksons. Viņš gan bija iecienījis...
Frittata ar kabaču ziediem
Parasti ēšanai izmanto “puikas” - tie ir tukšie ziedi. Taču par īpašu delikatesi tiek uzskatītas “meitenes” - tie ir tie ziedi, kuri veidojas dārzeņu galos. Un šādus ziedus parasti griež...
Tortiljas ar kūpināta laša fileju
Tortilja (Tortilla spāņu valodā nozīmē “mazā torte”). Tortiljas tradicionāli gatavoto no smalki samaltiem kviešu miltiem. Tacos, burritos un enchiladas - tieši tā dēvē tortiljas ar dažādiem gaļas pildījumiem un garšvielu...
Olas “Šakšuka”
Ēbreju virtuve ir laikmetīga senu kulināru tradīciju interpretācija, kurā saskanīgi sadzīvo pirmavoti un vietējās tradīcijas. Izraēlā ceptu olu ar tomātiem sauc par šakšuku. Un katrā mājā tai ir sava receptes...
Biezpiena-jogurta pankūkas ar citronu
Vai zinājāt, ka pasaulē tiek atzīmēta “Pankūku diena”?! Pankūku diena ir cieši saistīta ar Lieldienu paražām un tiek svinēta otrdienā, 7.nedēļā pirms Lieldienām, tāpēc atzīmēšanas datums ik gadu mainās.
Mazkaloriju sendvičs
Klijas ir lielisks produkts, kas palīdz attīrīt gremošanas traktu, vienlaikus apgādājot organismu ar daudzām augstvērtīgām vielām. Klijas pilnībā nodrošina organismu ar nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu devu.
Cūkgaļas sendvičs ar rumu un čili
Viduslaiku Rietumeiropā maizes veidi parasti tika nosaukti tā sabiedrības slāņa vārdā, kura pārstāvji parasti patērēja šo maizes veidu. Bija „bruņinieku maize”, „sulaiņu maize”, „tiesnešu maize”, „amatnieku maize” u. c. Taču...
Maizītes ar olu salātiem
Olas ir vērtīgs olbaltumvielu avots. Tās satur A, D, E un B grupas vitamīnus, kā arī dažādas minerālvielas, nesatur C vitamīnu. Citi pētījumi atklāj, ka olu ēšana brokastīs var samazināt...
Banānu pankūkas
Jūrnieku vidū valda dīvaina māņticība. Jūrnieki uzskata, ka banāni uz kuģa klāja nes nelaimi. Dažu kuģu apkalpe pat neļauj uz klāja nēsāt Banānu Republikas simboliku. Kaut gan īsto iemeslu kapēc...
Burgers Lolita
Esat nolēmuši baudīt burgeru? Pirms ēšanas uz šķivja to nedaudz piespiediet (saplaciniet). Tas vajadzīgs ne tikai, lai to varētu ievietot mutē, bet arī, lai kotletē esošā sula bagātinātu pārējās sastāvdaļas....
Souvlaki no strausa gaļas
Šī ēdiena dzimtene ir Grieķija. Šādā veidā gatavoja Souvlaki vairāk kā 2,5 tūkstošus gadu atpakaļ vēl senajā Grieķijā. Galvenā Souvlaki sastāvdaļa ir marinēta grilēta gaļa, kas tiek pasniegta ar siltu...
Pankūkas no kartupeļu cietes ar meža ogu mērci
Senajā Romā, cepot pankūkas, ticēja, ka pirmās trīs uzceptās pankūkas ir īpaši svētītas. Katrai pankūkai pirms ēšanas, tika uzvilkts krusts un tā vidū bija jāpakaisa sāls. Šāds rituāls esot atvairījis...
Vafeles ar biezpienu un augļiem
Izrādās ēdiena garša nosaka arī tā baudīšanas ātrumu. Tā ir! Baudot šīs vafeles, gribās nesteidzīgi un mierīgi, atslēgties no visa un baudīt, baudīt…Pamēģiniet!
Oliņš-boliņš ar kaviāru un sparģeļiem
Oliņš Boliņš tup uz žoga, Oliņš Boliņš nogāžas. Visa Karaļgvarde to Nevar vietā novietot.
Brokastu sendvičs Dankans
Amerikāņu melnādainais aktieris Maikls Klarks Dankans, kurš īpašu atpazīstamību ieguva ar lomu filmā “Zaļā jūdze” (“The Green Mile”), pirms aktiera karjeras uzsākšanas raka grāvjus gāzes kompānijai savā dzimtajā pilsētā Čikāgā.Tā...
Auzu pārslu putra ar Amaretto un bumbieriem
Ārsti, dietologi un uztura speciālisti apgalvo, ka ikviena cilvēka ikdienas uzturā noteikti jābūt putrai, jo īpaši - auzu pārslu putrai. Izrādās, ka šis ēdiens labvēlīgi ietekmē gan pieaugušo, gan bērnu...
Siermaizītes Marienbādes gaumē
Šīs receptes saknes meklējamas Vācijā. Grūti iedomāties vācieti bez desas šķēles brokastīs. Klasiskajā variantā šo ēdienu pasniedz bez siera kārtas, siera vietā uz pastētes liek ceptu olu. Taču variācija ar...
Biezpiena plācenīši
No visiem piena produktiem biezpienā ir visvairāk olbaltumvielu. Pie tam olbaltumvielas, kuras atrodas biezpienā, organisms uzņem īpaši viegli. Biezpiena olbaltumvielas viegli sadalās aminoskābēs, kas veselam organismam tik ļoti nepieciešamas.
Jogurta un auzu pārslu brokastis
Zināmā mērā šo recepti var dēvēt par “brokastu konstruktoru”. Viss tik vienkārši paveicams, turklāt šo recepti var nemitīgi papildināt, rodot sev tīkamas garšas - pievienot sagrieztus augļus, riekstus, rīvētu šokolādi....
Sendvičs ar zilo sieru un kartupeļiem
Zilais siers jau sen iekarojis daudzu gardēžu labvēlību. Arī tie, kuriem sākumā netīk zilā siera aromāts vai garša, nobaudot to kā papildinājumu kadam ēdienam, atzīst to par interesantu un baudāmu....
Rūgušpiena pankūkas
Pankūkas - vēl līdz šim brīdim īsti nav skaidra šī ēdiena vēsturiskā izcelsme. Daudzas tautas cenšas laurus par pankūku rašanos piedēvēt saviem priekštečiem. Citur pasaulē tās dēvē savādāk - Crêpes,...
Zemeņu sviests
Sviests ir produkts kuru var atrast vai katrā virtuvē, bet mēs vēlamies, lai jūs pārsteigtu savus mājiniekus un viesus. Pagatavojiet zemeņu sviestu. Tas būs lielisks papildinājums jūsu maltītei.
Sausmaizītes ar omleti un lasi
Neziniet ko pagatavot brokastīs? Ledusskapī olas, lasis un sviests?! Lieliski! Pagatavojiet brokastis kopā ar mums un par vienām neaizmirstamām brokastīm jūsu dzīvē būs vairāk!
Pita pikantā
Pita ir apaļa maizīte, kurai ērti var izveidot “kabatiņu” pildījumam. Pitas izcelsme īsti nav skaidra, vieni apgalvo ka paldies jāsaka turkiem, citi par pitas dzimteni sauc Vidusjūras un Balkānu virtuves....
Sendvičs ar frikadelēm
Ja jums no iepriekšējā vakara maltītes pāri palikušas frikadeles vai kotletes (sagrieztas uz pusēm tās itin labi aizvietos frikadeles), tās var pārvērst par sātīgām brokastīm.
Pelēkie zirņi ar ceptu olu
Viens no tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Tomēr arī šim it-kā vienkāršajam ēdienam ir savas variācijas. Šoreiz piedāvājam apvienot zirņus ar brokastīs daudziem iemīļoto ceptu olu. Nebaidieties...
Auzu pārslu biezputra ar salami
Auzu pārslas – tie ir ogļhidrāti, kas organismā pārtop par glikozi, uztur tā enerģijas līmeni, bet dara to lēnām un pakāpeniski. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Auzās...
Omlete ar zaļiem zirnīšiem
Jā, draugi! Un atkal sakām Paldies, tieši franču virtuves entuziastiem par šo vienkāršo, taču tik ļoti iecienīto un daudzveidīgo ēdienu, ar gardo nosaukumu Omlete.
Pankūkas ar sirdi
Ja esiet pankūku cienītāji, noteikti izmēģiniet šo recepti. Esam pārliecienāti - izmēģinot un nogaršojot, jūs pagatavosiet šīs pankūkas ne reizi vien.
Omlete ar marinētiem cukini
Par omletes izcelsmi esam jau rakstījuši un šī ēdiena pagatavošanas veidus ierobežo vien gatavotāja fantāzija. Mēs izmēģinājām omletei pievienot cukini gabaliņus saldskābā mērcē un ieguvam īpašu un neatkārtojamu ēdiena aromātu....
Burrito ar malto gaļu
Mūsdienas spāņu virtuve ir neparasti daudzveidīga, savdabīga un neatkārtojama. Spāņu virtuves receptes ir diezgan vienkārši pagatavojamas. Galvenās recepšu iezīmes - pagatavošanas vienkāršība un ātrums. Piedāvājam vēl vienu ātri un vienkārši...
Lielmaize ar sieru
Šī recepte tapusi apvienojot vairākas uzkodu recptes vienā. Sātīgas bokastis vai kārtīgas pusdienas, šī lielmaize būs īsti vietā un priecēs jebkuru izsalkušu gardēdi.
Ķiploku smēriņš
Ķiploku uzturā lietojot regulāri – samazinās risks saslimt ar infarktu. Regulāra ķiploku lietošana uzturā pozitīvi ietekmē paaugstinātu asinsspiedienu, to pazeminot.Un tā varētu turpināt vēl ilgi un dikti.Nevienam jau sen nav...
Bagete ar tunci un halapenjo pipariem
Sakot vārdu “bagete” mums rodas asociācijas ar Franciju. Bet minot sastāvdaļās tunci un halapenjo piparus vairs nav nozīmes receptes izscelsmei, rodas nepārvarama vēlme šo ēdienu nobaudīt un tas ir svarīgākais!...
Vraps kurzemnieku gaumē
Angļu vārdiņš Wrap ir iedzīvojies arī mūsu platuma grādos. Šī vārda būtība - ap produktiem aplokāma maize, pankūka, lavašs. Vai ja labāk tīk - maizē pildīti produkti. Lai nu valodnieki...
Burrito ar vistas gaļu
Kāpēc burrito? Ir tāda leģenda - kāds tirgotājs ietina jau pagatavotu gaļu kukurūzas plāceņos, lai saglabātu gaļu ilgāk karstu. Bet tirgoja neatejot no sava transportlīdzekļa - ēzeļa. Tā arī radās...
Pankūkas no griķu miltiem ar salami un sinepju mērci
Radusies vēlme pagatavot ko vienkāršu, taču neierastu? Nekādu problēmu! Izmēģiniet šo lielisko pankūku recepti un sapratīsiet, ka taisnība vien ir teicienam - viss ģeniālais ir vienkāršs!
Sendvičs ar olu-pašot un šķiņķi
Lai arī ārsti un dietologi nepārtraukti atgādina par brokastu nozīmi cilvēka organismam, daudzi joprojām neapzinās, cik svarīgi katru dienu sākt ar brokastu rituālu. Turklāt, brokastīm gatavotie ēdieni var būt daudzveidīgi...
Omletes rullīši ar zaļumiem un šķiņķi
Omlete - viens no interesantākajiem un, tajā pašā laikā, vienkāršākajiem franču virtuves ēdieniem. No kurienes radies apzīmējums “Omlete”? Šajā jautājuma vēsturnieku viedokļi nesakrīt. Daži uzskata, ka kopš XV. gadsimta vārds...
Pankūkas ar saldējumu
Ir zināms, ka pirmā saldējuma kafejnīca tika atvērta Hamburgā 1799. gadā augustā. Kurā pasaules malā pirmo reizi varēja nogaršot pankūkas vēsture klusē. Taču tas mums netraucē pagatavot brīnišķīgu desertu, apvienojot...
Burgers ar asajām bietēm
Bietēs ir daudz bioloģiski un fizioloģiski aktīvu vielu – tauki, ogļhidrāti, olbaltumi, vitamīni un, kas protams nav mazsvarīgi, bietes ēdienam piešķir īpasu garšu. Šajā receptē, lai arī bietas kalpo kā...
Sendvičs ar ceptiem zaļiem tomātiem
Visā pasaulē dienas laikā tiek apēsti vairāk nekā 9 miljonus maizes klaipu! No šāda maizes daudzuma var pagatavot apmēram 90.000.000 sviestmaižu! Ko likt iekšā? Nekādu problēmu! Šoreiz - ceptus zaļos...
Vraps ar grilētu vistu un cidoniju mērci
Cidonija ir ļoti būtisks vitamīnu avots un satur A, B1, B2, C, E, PP vitamīnus., kāliju pektīnvielas, balastvielas, minerālvielas.Cidonijas ieteicams lietot uzturā svaigā veidā pie tējām, spiežot sulu vai vienkārši...
Cepts sendvičs ar sarkano sieru
Sendviča jeb pildītās sviestmaizes radītājs sers Džons Montegjū uzskatīja, ka īstam sendvičam jābūt bez garozas un sagrieztam trīsstūrīšos. Vai sekot sendviča radītāja instrukcijai, tas paliek pilnīgi katra paša ziņā, bet...
Sendvičs ar biezpienu un cukini
Ir teiciens: “Brokastis apēd pats, pusdienās dalies ar draugu, vakariņas atdod ienaidniekam” un it īpaši ja brokastis ir gardas un veselīgas!
Sendvičs Kuka gaumē
Džeimss Kuks bija angļu jūrasbraucējs, pētnieks un kartogrāfs. Džeimss Kuks trijos pasaules apceļojumos atklāja Havajas salas un pirmais apkuģoja Jaunzēlandi. 1778. gada 8. janvārī Kuks atklāja Sendviča salas (Havaju salas)....
Sendvičs ar vistas fileju un dārzeņiem
Ir dzirdēts teiciens: “Cik zvaigžņu pie debesīm, tik sendviču receptes zin angļi”. Nemaz nedomājam apstrīdēt šos vārdus, jo kurš gan to visu skaitīs?! Te būs vēl viena garda sendviča pagatavošanas...
Sendvičs ar vistu un mango čatniju
18. gadsimta vidū britu aristokrāts un karaflotes virsnieks sers Džons Montegjū izdomāja ērtu paņēmienu, kā saturēt sviestmaizi nesasmērējot rokas un vienlaikus nepārtraucot kāršu spēli. Viņš pagatavoja pirmo sendviču. No tiem...
Vītinātas gaļas maize ar sīpolu džemu
Veikalu plauktos mēdzam ieraudzīt produktus kuri iespējams izraisa interesi, taču grozā nenonāk. Jo piemēram, kā gan var garšot sīpolu džems?! Tas garšo lieliski! Piedavājam produktu salikumu jūsu brokastu galdam, pamēģiniet...
Brokastu sendvičs ar sēnēm
Kurš gan nav sekojis līdzi Šerloka Holmsa un Doktora Vatsona piedzīvojumiem, vai nu uz tv ekrāniem, vai grāmatā. Tieši šo piedzīvojumu autors Sers Arturs Konans Doils šad un tad savai...
Sēņu pankūkas
Pankūkas daudziem rada asociācijas ar bērnību, vecmāmiņas ceptās pankūkas ar saldu un aromātisku ievārījumu - Mmm! Jā, ēdiens kurš rada emocijas paliek mums atmiņā gadiem ilgi.Noteikti izmēģiniet arī šo pankūku...
Omlete ar ziedkāpostiem
Lai arī daudzi ziedkāpostu cienītāji ir pārliecināti, ka šis dārzenis ir tipisks Latvijas “iemītnieks”, tomēr ziedkāpostu dzimtene ir Kipra.
Vēršacs bekonā
Ja esiet ne tikai gardēdis, bet arī estēts un ierastās brokastis vēlaties pasniegt īpaši, tad šī recepte būs īstā.
Omlete ar gailenēm un fenheli
Gaileņu latīniskais nosaukums: Cantharellus cibarius. Mazai sēnītei tik cēls nosaukums. Laikam jau kopš senatnes cilvēki augstu ir vertējuši gailenes īpašo garšu. Tad nu vēl viena recepte kurā izmantojam šīs sezonas...
Sviests ar sinepēm
Maigs sviests ar sinepju aromātu veicina ēstgribu un priecē garšu kārpiņas. Pamēģiniet!
Sviests ar zaļumiem
Dažādot sviesta garšu un pielāgot to savai gaumei nav nekas jauns. Varbūt ir vērts pamēģināt arī jums?
Olas ar sieru a-la Marija Luize
Laikā kad Napoleona Bonaparta karaspēks atradās Polijā, pašam karavadonim bija kaislīga mīlas dēka ar kādu 18 gadus vecu Polijas meiteni vārdā Marija Luīze Walewska. Nostāsti liecina, ka tieši šādas brokastis...
Omlete ar degvīnu
Degvīns šim ēdienam piešķir īpaši pikantu noti. Par alkohola koncentrāciju šajā ēdienā nav jāsatraucas, tas izgaro pagatavošanas procesā.
Olas bekonā ar sinepju mērci
Olas ir vērtīgs olbaltumvielu avots. Tās satur A, D, E un B grupas vitamīnus, kā arī dažādas minerālvielas. Tomēr olu vērtīgās īpašības samazinās proporcionāli to uzglabāšanas laikam. Tāpēc, iesakām olas...
Omlete ar tunci un sieru Feta
Ja esat siera Feta cienītaji, bet Grieķu salāti mazliet jau apnikuši, pamēģiniet šo recepti. Izrādās, šis siers lieliski sader ar tunci un olu!
Omlete ar šķiņķi un saldo papriku
Par omletes izcelsmi un to dažādību jau esam rakstījuši (lasīt). Tāpēc bez īpaša pieteikuma vēl viens garšīgs risinājums brokastu omletei.
Angļu brokastis - siltie salāti
Angļi plaši nepielieto ne garšvielas, ne mērces. Ļoti populāri ir zivju ēdieni un dārzeņi, kā arī cepta gaļa. Arī pats brokastu rituāls ir nesteidzīgs un aristokrātisks. Ielaidiet arī savā virtuvē...
Cepeškrāsnī cepta omlete ar Fetu un zaļajiem zirnīšiem
Pirmais iespaids izlasot receptes nosaukumu, nu un? Nekā īpaša. Tomēr tā gluži nav. Cepeškrāsnī cepta omlete izdodas īpaši maiga un gaisīga.
Ceptas olas asās
Pikantu ēdienu cienītājiem šīs ceptās olas īpaši ies pie sirds. Tiem, kam pikanti ēdieni negaršo, asos piparus var nepievienot, bet, mūsuprāt, mazliet asumiņa šīm olām nāk tikai par labu!
Sviestmaize parīziešu gaumē
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC . No modes mekkas Parīzes pie mums ir atceļojušas daudz labas lietas. Šī recepte arī ir tā vērta, lai “iedzīvotos” arī mūsu brokastu ēdienkartē. Bon...
Maizes tefteļi ar piparmētru
Šī ir tradicionāla itāļu recepte un tās saknes ir meklējamas Apulijā. Šis novads ir slavens ar savu maizi. No maizes tur gatavo pilnīgi visu, ieskaitot kotletes.
Pankūciņas brālīša gaumē
Minot ievārījumu un pankūciņas daudziem rodas asociācijas ar Astridas Lindgrēnes grāmatu “Karlsons, kas dzīvo uz jumta”. Tā ir grāmatiņa kura daudziem ir īpaši mīļa un saistās ar mīļām bērnības atmiņām....
Omlete ar sieru un salami
Par slaveno britu pavārmākslas Guru un šovu zvaigzni Džeimiju Oliveru domājams ir dzirdējis katrs kurš ar interesi vēro kas jauns un aktuāls notiek ēdienu, dzērienu pagatavošanas pasaulē. Džeimijam dabīgi un...
Ola-viens par visiem!
Jau no nosaukuma vien daudzi atpazina saukli no Aleksandra Dimā 1844. gadā izdotās grāmatas.Grāmatā aprakstītie varoņi bieži vien laiku starp saviem varoņdarbiem un cīniņiem pavadīja dažādos krodziņos, kur vīns lija...
Pankūkas konverts ar olu un bekonu
Bieži vien šīs receptes sastāvdaļas ir jau bijušas uz jūsu brokastu galda, taču šādā - īpaši vizuāli baudāmā veidā tās tiek pasniegtas dažos Francijas krodziņos. Ko te piebilst, atliek vien...
Omlete basku gaumē
Basku virtuve ir populāra ne tikai Spānijā,bet arī starptautiskā līmenī. Daudzi gardēži apgalvos, ka basku virtuve ir labākā, un to grūti ir apstrīdēt.Pagatavojiet šo omleti, tajā ir daļiņa no saulainās...
Omletes ruletes ar sieru un zaļumiem
Omletes rullīši ar dažādiem pildījumiem ir radušies Āzijā - tāds ēdiens tur ir ļoti populārs. Bet mēs piedāvājam vairāk eiropiešu gaumei atbilstošu pildījumu. Tā ir tāda pati omlete ar zaļumiem,...
Dzērveņu biezputra
Pat garlaicīgā mannā biezputra var kļūt par īstu desertu, ja pieiet šai lietai radoši. Nost ar kunkuļiem un plēvītēm! Tagad putru nav jāēd ar karotēm, bet gan vienkārši var sagriezt...
Pita ar omleti
Kad brokastīs gribās olu, bet ierastā vēršacs vai standarta omlete ir apnikušas, fetas siers un vēl dažas viltības atrisinās šo problēmu. )))
Franču tosti
Kas šodien brokastīs?! Gardie franču tosti ar cukuru un kanēli. Īpaši priecājas mazie ēdāji.
Olas Provansiešu gaumē
Lieldienu svinības būs nosvinētas, olu kaujas būs beigušās, Lieldienu trusis atvaļinājumā. Bet olu karos iegūtās trofejas paliks. Ko ar tām iesākt? Recepte būs noderīga arī kādam svētdienas brokastīm.
Lavašs ar kupinātu āti un sieru
Šādu uzkodu viegli paņemt līdz piknikā vai ceļojumā, pasniegt brokastīs vai vakariņās. Bet glīti sagriežot mazākos gabaliņos var pasniegt pat viesībās.
Kataefas
Šīs ir tradicionālas Jordānijas pankūkas, ko cep ramadāna laikā. Viņas tur visur uz ielas var nopirkt, bet es iemācīšu kā pašiem uzcept. Tikai brīdinu uzreiz - ja pankūkas paliek līdz...
Alus pankūkas
Pankūku variācijas vairāki simti, pieaugušajiem Karlsoniem un citiem pankūku cienītājiem pēc garšas būs tīkamas arī pankūkas ar alu. Protams, gatavošanas procesā alkohols iztvaiko un tās droši drīkst ēst arī bērni....
Falšais vēzis
Vēžu un vēžveidīgo pasaule ir daudzveidīga. Latvijā pašreiz apzinātas 4 augstāko saldūdens vēžu sugas: platspīļu jeb upes vēzis; šaurspīļu vēzis; signālvēzis jeb Amerikas vēzis; dzeloņvaigu jeb svītrainais vēzis. Un kas...
Mājas rikotta
Rikotta ir itāļu siers. Man viņš atgādina biezpienu. Veikalos var nopirkt - esmu redzējusi. Ir gan igauņu ražojums, gan īstais itāļu.
Tostmaizes ar brinzu
Ļoti labs savienojums - sāļā brinza ar papriku. Šādas maizītes var pasniegt arī viesībās - iet uz urrāā!
Vīnes Ķeizara pankūkas
Kaiserschmarrn - Ķeizaru pankūkas sākotnēji bija zemnieku ēdiens. Taču drīz vien tika pieņemts Vīnes galmā un ātri vien kļuva par ķeizara mīļāko ēdienu. Tā tik ir galvu reibinoša karjera, vai...
Kartupeļu omlete (Madrides)
Spāņu tortiljas jau sen ir iekarojušas popularitāti ārpus savas zemes robežām. Agrāk tās gatavoja tikai no kartupeļiem un olām, bet tagad izmanto dažnedažādus produktus.
Krepes
Šīs pankūkas būtu pietiekams iemesls, lai Karlsons mainītu ne tikai dzīvesvietu, bet arī pilsonību un kļūtu par francūzi. Un kā zināms, Karlsons ļoti labi orientējas garšīgo lietu pasaulē!
Kefīra pankūkas
Ikdienā mēs steidzamies, bet brīvdienās, kad visa ģimene ir kopā, varam palutināt gan sevi, gan ģimeni ar ko gardāku!
Māstrihas pankūkas ar bekonu
Tā dēvētais Pannekoekenhuis apmeklējums ir gandrīz obligāts katram gardēdim, kurš apmeklē Holandi. Šādi krodziņi ir atrodami katrā valsts nostūrī. Pankūkas ir ļoti lielas un desertā pasniedz ar āboliem vai sīrupu.
Biezpiena rulete no ķīniešu kāposta
Biezpiens ir ļoti universāls produkts. To var kombinēt ar visdažādākajām piedevām. Šoreiz ar ķīniešu kāpostu. Lieliska un viegla uzkoda!
Tosti ar biezpienu
Man liekas, ka šis ir tipiski sieviešu ēdiens. Ļoti viegls, svaigs, bet tai pašā laikā sātīgs un garšīgs.
Silts lavašs ar biezpienu
Šis ēdiens diez vai derēs brokastīs, ja jums ir jādodas prom no mājām, bet vieglām vakariņām jau nu noteikti. Viegls, garšīgs un labi derēs veselīga dzīves veida piekritējiem.