Ābolu uzlējums
Sastāvdaļas
- 0.5l degvīns 69%
- 1 kg āboli
- 700g cukurs
- 2 l ūdens
- vienkāršāk nekā izskatās
Ābolu sastāvā esošās pektīnvielas labvēlīgi iespaido gremošanas sistēmu. Paātrina vielmaiņu. Ābolos ir daudz C vitamīna. Āboli mūsu platuma grādos ir iecienīti un pieejami, bet vai esiet mēģinājuši pagatavot no aboliem gardu uzlējumu, ar kuru pacienāt draugus? Te būs recepte.
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgāt, sagriezt daiviņās, pārlikt stikla traukā un pārliet ar degvīnu un ūdeni. Apsegt ar marli, apsiet un atstāt uz 2 nedēļām ievilkties saulē. Katru dienu trauku sakratīt. Kad āboli uzpeldēs, šķidrumu izfiltrēt un nolikt vēl uz 2 dienām saulē. Tad pārlikt ledusskapī uz 10 dienam. Izfiltrēt, pārliet pudelēs un turēt vēsā vietā vēl 3 nedēļas.
2
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!