Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vista mednieku gaumē

Sastāvdaļas
  • 4 vistas stilbi bez ādas un kauliem
  • 125g gailenes
  • 125g šampinjoni
  • 100g kūpināta krūtiņa
  • 2 anšovu filejas
  • 2 marinētas sarkanas paprikas
  • 1 sauja melnās olīves
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 700g passata mērce
  • saišķīts svaigs baziliks
  • 300g spageti
  • 30g Parmezāns
  • sāls, pipari
  • olīvveļļa
Reti, bet tomēr gadās, kad receptes ideju noskatam no kādas labas pavārgrāmatas un šoreiz gadījums īpašs. Apgāds "Zvaigzne ABC" piedāvā Džeimija Olivera grāmatu "15 minūtes virtuvē". Tad nu piedāvājam jūsu vērtējumam recepti no šīs grāmatas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
2
Kamēr vārās makaroni, pagatavo mērci. Vistu sagriež 1cm lielos gabalos, liek pannā ar 2 ēd.k. olīveļļas, šķipsniņu sāls un svaigi maltiem pipariem. Sēnes sagriež palielos gabalos, mazākās var atstāt veselas. Krūtiņu sagriež strēmelītēs. Tad visu liek pannā, pievieno anšovus, sagrieztu papriku. Saspaida olīvas, bez kauliņiem liek pannā un cep uz vidēji lielas uguns, regulāri apmaisot līdz viss kļūst zeltani brūns. Ar ķiploku spiedni sasmalcina nemizotas ķiploka daiviņas un liek pannā. Pēc vēlmes var pievineot čili piparu. Beigās pievieno passatu. Bazilika lapas saplucina un pievieno pārējām satāvdaļām.
3
Pastu uzliek uz šķīvja un pārlej ar mērci, samaisa. Pārkaisa ar rīvētu sieru un izdekorē ar bazilika lapiņām.

Pievienot komentāru

Pastas