Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Focaccia with salami and wine, selective focus

Fokača ar ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 50ml eļļas (labāk olīveļļas)
  • 6-8 ķiploka daiviņas
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 175 ml silta ūdens
  • 2 gl kviešu miltu
  • 1/2 gl rudzu miltu
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. sāls
Fokačas pagatavošanas dažādība ir satriecoša. Minēt vienu tradicionālu Fokačas pagatavošanas recepti nav iespējams - tai patiesi ir milzum daudz pagatavošanas recepšu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 220 grādiem kopā ar cepešpannu. Cepešpannu pirms tam izklāt ar cepamo papīru vai iesmērēt ar eļļu.
Ķiplokus smalki sakapāt. Pannā uzkrsēt eļļu līdz tā vārās un pievienot ķiplokus. Uzreiz izslēgt uguni. Eļļu pārliet bļodiņā un atdzesēt.
2
Raugu sajaukt ar cukuru, pieliet mazliet silta ūdens (ne karsta!), samaisīt un atstāt uz 10 min.
Pievienot izsijātus miltus, sāli un pieliet ūdeni un iejaukt mīklu. Mīklai jābūt diezgan lipīgai, kad pievienosiet eļļu tā vairs nebūs. Pievienot eļļu ar ķiplokiem un vēlreiz visu kārtīgi sajaukt. Izveidot bumbu, apsegt ar tīru dvieli vai pārtikas plēvi un nolikt ierūgt apmēram uz 1 stundu.
3
Ierūgušu mīklu izlikt uz pārkaisītas ar miltiem darba virsmas un izveidot plāceni. Salocīt četrās daļās un apsegt ar dvieli. Atstāt uz 20 minūtēm.
Gatavu mīklu sadalīt 4-6 vienādās daļās un pārlikt uz cepešpannas, iesmērēt ar olīveļļu un pēc velmes pārkaisīt ar rupjo sāli. Cept cepeškrāsnī 10-12 minūtes.
4
Pasniegt kā maizi.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi