Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gravlaks

Sastāvdaļas
  • 1 kg svaigs lasis ( vai astes daļa)
  • 50g dilles
  • 5 ēd.k. degvīns
  • 1 ēd.k. smaržīgie pipari
  • 1 ēd.k. melnie pipari
  • 1 tējk fenheļa sēklas
  • 5 ēd.k. cukurs
  • 4 ēd.k. jūras sals
Vārds "gravlaks" tulkojumā no norvēģu valodas nozīmē "aprakts/apglabāts". Bet mēs to medzam dēvēt par mazsālītu. Ļoti garšīgs!

Pagatavošana

1
Lasi atzvīņot un atdalīt fileju. Sanāks divi filejas gabali. Ar pincetes palīdzību izvilkt visas asakas. Dilles smalki sakapāt. Piestā saberzt piparus un fenheļa sēklas.
2
Plastikāta konteinera apakšā ieliet mazliet degvīna, iebērt daļu no piparu maisījuma, sāli un cukuru. Pārkaisīt ar dillēm. Vienu filejas gabalu ielikt konteinerā ar ādu uz leju. Tad fileju pārliet ar degvīnu, ierīvēt ar sāli, cukuru un pipariem, pārkaisīt ar dillēm. Otru filejas daļu apstrādāt tieši tāpat un ielikt konteinerā ar ādu uz augšu. Uzlikt slogu, aizvākot un atstāt istabas temperatūrā uz 6 stundām.
3
Novietot ledusskapī uz 48 stundām.

Pievienot komentāru

Uzkodas