Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

Sastāvdaļas
  • 250g upenes
  • 250g jāņogas
  • 250g avenes
  • 300ml sarkanvīns
  • 700g cukurs
Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.

Pagatavošana

1
Jānogas un upenes pārlasīt, atdalīt no kātiņiem un sabērt katlā. Pievienot avenes. Pievienot vīnu un uzvārīt. Samazināt uguni, uzlikt vāku un vārīt aptuveni 45 minūtes uz lēnas uguns, kamēr jāņogas ir izšķīdušas.
2
Visu laiku maisot pievienot cukuru un maisīt, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Palielināt uguni un vēlreiz uzvārīt. Vārīt uz lielas uguns tik ilgi, kamēr masa sabiezē. Noņemt putas un salikt tīrās sterilizētās burkās, aizvākot.

Pievienot komentāru

Konservēšana