Jogurta-auzu pārslu pankūkas ar mellenēm
Sastāvdaļas
- 1 gl. milti
- 1/2 gl. mellenes
- 1/2 gl. auzu pārlsas
- 1/2 gl. grieķu/turku jogurts
- 1/2 gl. piens
- 1 ola
- 2 ēd.k. sviests
- 1-2 ēd.k. cukurs
- 1 tējk. cepamais pulveris
- sāls
Mellenes plaši izmanto arī medicinā. Šīs odziņas satur vienu no ogās visretāk sastopamajām organiskajām skābēm – dzintarskābi, kam ir svarīga loma procesos, kuri nodrošina asinsvadu sieniņu elastību.
Pagatavošana
1
Lielā bļodā sajaukt miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Atsevišķi bļodā uzputot jogurtu, olu, mīkstu sviestu un pienu. Abus maisīumus sajaukt un atlikt uz 20 min. uzbriest.
2
Mīklai pievienot mellenes un cept pankūkas pa 2 min. no kartas puses.