Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu "risoto" ar baravikām

Sastāvdaļas
  • 500g miltainu kartupeļu
  • 300g sēnes (var būt saldētas)
  • 1/2 sīpola
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2-3 timiāna zariņi (tikai lapiņas)
  • 2-3 ēd.k. olīveļļas
  • 50ml sausa baltvīna
  • 450ml karsta ūdens
  • sāls, piapri pēc garšas
Tipisks Itāļu ēdiens. Risotto - tas ir tieši Itālijai raksturīgs rīsu pagatavošanas veids. Šis nav vairākkārtējai uzsildīšanai paredzēts ēdiens. Pagatavotu risoto tūlīt pasniedz galdā. Tā vienkārši izsakoties risoto ir itāļu rīsu (šoreiz mūsu variācijā - kartupeļu) putra ar piedevām, šoreiz ar baravikām.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ja sēnes ir saldētas, tad atkausēt (šķidrumu saglabāt), sagriezt smalkāk. JA sēnes ir svaigas - notīrīt un sagriezt. Kartupeļus nomizot, sagriezt mazos kubiņos. Ķiplokus, sīpolus, dilles smalki sakapāt.
2
Ķiplokus un sīpolus apcept olīveļļā. Pievienot sēnes un cept 5 min. visu kopā. Pievienot kartupeļus, apcept mazliet un pieliet vīnu un šķidrumu no sēnēm, sautēt 5 min. Pievienot apm. 300ml ūdens un sautēt ik pa brīdim pielejot ūdeni līdz kartupeļi ir mīksti, bet lielāka daļa ūdens ir iztvaikojusi. Pievienot pēc garšas sāli piparus un timiānu.
3
Pasniegt siltu.
4
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni