Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Smoked fish with bruschetta, selective focus

Kūpīnātas reņģes un brusketes ar salātiem

Sastāvdaļas
  • 8 kūpinātas reņģes
  • 100g Fetaki siers
  • 8 mazies šķēles
  • 1/2 garais gurķis
  • 8 kirštomātiņi
  • 1/2 sīpols
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • citronu sula
  • sviests
  • sāls, pipari
Ja par kūpinātām reņģēm jautājumiem nevajadzētu būt, tad par vārdiņu "Bruskette"varētu rasties jautājumi. Brusketta (itāļu valodā Bruschetta vai retāk bruschetto vai bruscare)- cept uz oglēm. Bruskettu var piedēvēt sviestmaižu dzimtai ar tuvu radniecību grauzdiņam, galvenais maizes šķēles iepriekš apcept uz grila,vai pannā bez eļļas. Ideāli piemērota bruskettas pagatavošanai būs čiabata (Ciabatta).

Pagatavošana 4 porcijas

1
Maizes šķēles apsmērēt ar plānu sviesta kāŗtu no abām pusēm un apgrauzdēt uzkarsētā pannā.

Kirštomātiņus sagriezt uz pusēm. Gurķi sagriezt palielos kubiņos. Fetaki sieru sagriezt kubiņos. Sīpolu sagriezt pusgredzenos. Visas sastāvdaļas sajukt kopā, pievienot eļļu, citrona sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

Uz šķīvjiem kārto maizītes, uzliek tām virsū salātus un pasniedz ar kūpinātām reņģēm.

Pievienot komentāru

Uzkodas