Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lēcu sautējums ar desiņām 2

Sastāvdaļas
  • 200g brūnas lēcas
  • 4-6 desiņas ar ķiploku garšu
  • 3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 400g tomāti savā sulā
  • 300ml vistas buljons
  • šķipsniņa čili pārslas
  • olīveļļa
  • sāls
Par lēcu izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Indija un Pakistāna. Lēcas ir viena no pirmajām labībām, kas tika kultivēta Tuvajos Austrumos. Lēcām ir augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais augstākais starp pākšaugiem un riekstiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus, kartupeļus, desiņas un cep vēl 5 min.
3
Pievieno lēcas, buljonu, čili pārslas, smalki sakapātus tomātus un sāli, uzliek vāku un sautē 40-45 min, līdz lēcas ir gatavas. Pasniedz siltu.

Skatīt visus komentārus

Zupas