Omlete basku gaumē
Sastāvdaļas
- 4 olas
- 1 neliels kabacis
- 1/2 rozā greipfrūta
- 50g zilā siera
- 1 tejk. kartupeļu cietes
- 2-3 piparmētras zariņi
- 1 tējk. citrona sulas
- 2 ēd.k. olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Basku virtuve ir populāra ne tikai Spānijā,bet arī starptautiskā līmenī. Daudzi gardēži apgalvos, ka basku virtuve ir labākā, un to grūti ir apstrīdēt.Pagatavojiet šo omleti, tajā ir daļiņa no saulainās Spānijas !
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sieru samīcīt ar dakšu. Cieti samaisīt ar
nelielu ūdens daudzumu. Olas saputot ar miksera palīdzību, pievienot cietu un 1 ēd.k. eļļas.
Samaisīt un pievienot sieru.
2
Kabaci sagriezt plānās daiviņas. Greipfrūta mīkstumu
atdalīt no plēvēm un sadalīt mazākos gabaliņos.
Panna uzkarsē 1 ēd.k. olīveļļas un apcept tajā
1 min. kabačus. Pievienot greipfrūtu un smalki
sakapātas piparmētras lapiņas un cept
vēl 1 min. Uzliet olu maisījumu un pāris reizes apmaisīt. Apsegt ar vāku un cept 3 min.
3
Pirms pasniegšanas apslacīt ar citrona sulu,
sāli un pipariem.