Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Plum jam in glass bowl . Selective focus

Plūmju un banānu čatnijs

Sastāvdaļas
  • 400 g plūmes
  • 100g nomizoti banāni
  • 150g cukurs
  • 50g mazās tumšās rozīnes
  • 100g sagrieztas baltās paprikas
  • 3-4 ēd.k. etiķis
  • 2-3 krustnagliņas
  • 2 čili pipari
  • sarīvēta 1/2 citrona miziņa
Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.

Pagatavošana

1
Plūmes nomazgā, izņem kauliņus un sagriež mazākos gabaliņos. Arī banānu nomizo un sagriež. Visu samaisa ar cukuru un atstāj uz 1 stundu lai izdalās sula. Pēc tam uz lēnas uguns visu laiku maisot vāra apmēram 1 stundu. Ja paliek pamaz šķidruma, tad pa bišķim pieliet ūdeni. Pievienot rozīnes, sagrieztu papriku, sasmalcinātus čili piparus, krustnagliņas, etiķi un citrona miziņu un vāra vēl minūtes 20-30. Čatniju vēl karstu pilda tīrās sausās burkās ar skrūvējamu vāku un glabā aukstā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana