Plūmju un banānu čatnijs
Sastāvdaļas
- 400 g plūmes
- 100g nomizoti banāni
- 150g cukurs
- 50g mazās tumšās rozīnes
- 100g sagrieztas baltās paprikas
- 3-4 ēd.k. etiķis
- 2-3 krustnagliņas
- 2 čili pipari
- sarīvēta 1/2 citrona miziņa
Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas
dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.
Pagatavošana
1
Plūmes nomazgā, izņem kauliņus un sagriež mazākos gabaliņos. Arī banānu nomizo un sagriež. Visu samaisa ar cukuru un atstāj uz 1 stundu lai izdalās sula. Pēc tam uz lēnas uguns visu laiku maisot vāra apmēram 1 stundu. Ja paliek pamaz šķidruma, tad pa bišķim pieliet ūdeni. Pievienot rozīnes, sagrieztu papriku, sasmalcinātus čili piparus, krustnagliņas, etiķi un citrona miziņu un vāra vēl minūtes 20-30. Čatniju vēl karstu pilda tīrās sausās burkās ar skrūvējamu vāku un glabā aukstā vietā.