Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salakas dārzeņu marinādē

Sastāvdaļas
  • 1 kg salaka
  • 800g tomāti savā sulā
  • 5-6 burkāni
  • 3-4 sīpoli
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 4-5 smaržīģie pipari
  • 3 lauru lapas
  • milti
  • eļļā cepšanai
  • sāls
Cilvēki, kuri īpaši neorientējas zivju sortimentā, salakas, tāpat kā citas nelielās zivtiņas, neuzskata par gatavošanas vērtām. Tomēr šīs zivis ir vērts pagatavot un kaut reizi nogaršot! Svaigām salakām piemīt ne ar ko nesajaucams svaigu gurķu aromāts. Un salakas tomēr pieder lašveidīgo dzimtai!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Salakas izķidāt, nogriezt galvas un izskalot. Salakas apviļāt miltos no abām pusēm un uzcept uzkarsētā eļļā. Pārkaisīt ar sāli.
2
Burkānus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves. Sīpolus nomizot un sagriezt gredzenos. Ķiplokus smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt eļļu un ātri apcept tajā ķiplokus un sīpolus. Pievienot burkānus un cept vēl minūtes 5. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, lauru lapas, smaržīgos piparus, sāli pēc garšas un sautēt ik pa brīdim apmaisot, kamēr burkāni kļūst mīksti. Izslēgt uguni un mērci atdzesēt.
3
Traukā liek kārtās ceptas zivis un dārzeņu mērci. Apsedz ar pārtikas plēvi vai vāku un novieto ledusskapī vismaz uz 24 stundām.

Pievienot komentāru

Uzkodas