Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siļķe jogurta marinādē ar medu

Sastāvdaļas
  • 4 mazsālītas siļķu filejas
  • 200ml turku/grieķu jogurts
  • 2 sarkani āboli
  • 1 sarkans sīpols
  • 3 ēd.k. baltvīna etiķis
  • 2 ēd.k. smalki sakapātas dilles
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 citrons
  • lauru lapa
  • sāls, pipari
Šī vienkāršā, taču gardā siļķes pagatavošanas recepte noderēs gan gatavojot maltīti ikdienā, gan svētku galdā aizstās ierasto siļķi kažokā. Lai labi garšo!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sīpolu notīrīt un sagriezt plānos gredzenos. Ābolus nomizot, izgriezt serdi un sagriezt kubiņos. Siļķes fileju sagriezt mazākos gabalos.
2
Jogurtu sajaukt ar sarīvētu citrona miziņu, izspiestu citrona sulu, olīveļu, medu. Pievienot lauru lapas un dilles, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Bļodā sajaukt siļķi, ābolus un sīpolus, pārliet ar jogurta marinādi, samaisīt un atstāt uz 24 stundām ledusskapī. Pasniegt ar rupjmaizi.

Pievienot komentāru

Uzkodas