Siļķe jogurta marinādē ar medu
Sastāvdaļas
- 4 mazsālītas siļķu filejas
- 200ml turku/grieķu jogurts
- 2 sarkani āboli
- 1 sarkans sīpols
- 3 ēd.k. baltvīna etiķis
- 2 ēd.k. smalki sakapātas dilles
- 1 ēd.k. medus
- 1 citrons
- lauru lapa
- sāls, pipari
Šī vienkāršā, taču gardā siļķes pagatavošanas recepte noderēs gan gatavojot maltīti ikdienā, gan svētku galdā aizstās ierasto siļķi kažokā. Lai labi garšo!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Sīpolu notīrīt un sagriezt plānos gredzenos. Ābolus nomizot, izgriezt serdi un sagriezt kubiņos. Siļķes fileju sagriezt mazākos gabalos.
2
Jogurtu sajaukt ar sarīvētu citrona miziņu, izspiestu citrona sulu, olīveļu, medu. Pievienot lauru lapas un dilles, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Bļodā sajaukt siļķi, ābolus un sīpolus, pārliet ar jogurta marinādi, samaisīt un atstāt uz 24 stundām ledusskapī. Pasniegt ar rupjmaizi.