Siļķu rolmopši ar gurķi
Sastāvdaļas
- 500g siļķes fileja
- 2 sīpoli
- viens marinēts gurķis
- 100ml ūdens
- 100ml etiķis
- 1 lauru lapa
- 1 kanēļa standziņa
- 2 krustnagliņas
- 1 tējk. cukurs
- melnie pipari pēc garšas
Rolmopsis - marinēta siļķu rulete. Iekšā parasti liek marinētu gurķi vai sīpolu. Nosaukums tika izdomāts vēl 19. gadsimtā, pateicoties modei uz mopšu šķirnes suņiem. Acīmredzot, saritināts rolmopsis atgādināja suņa purniņu.
Pagatavošana
1
Pagatavot marinādi: sīpolu nomizot un sagriezt. Katliņā uzkarsēt ūdeni, pievienot sīpolu, lauru lapu
piparus, kanēli, krustnagliņas, cukuru un vārīt 15 minūtes. Pievienot etiķi. Atdzesēt un ar šūmkaroti izņemt sīpolus.
2
Siļkes filejas attīrīt no sīkām askām. Filejas sagriezt gareniski uz pusēm. Viegli izklapēt ar āmurīti. Uz katras filejas puses uzlikt marinēta gurķa strēmelīti, sarullēt un saspraust ar koka irbulīti.
3
Gatavaus rolmopšus salikt stikla traukā un pārliet ar atdzisušu marinādi un uz 24 stundām nolikt vēsā vietā, lai nostāvas.