Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
herring rollmops (pickled herring fillet) with cucumber, selective focus

Siļķu rolmopši ar gurķi

Sastāvdaļas
  • 500g siļķes fileja
  • 2 sīpoli
  • viens marinēts gurķis
  • 100ml ūdens
  • 100ml etiķis
  • 1 lauru lapa
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 krustnagliņas
  • 1 tējk. cukurs
  • melnie pipari pēc garšas
Rolmopsis - marinēta siļķu rulete. Iekšā parasti liek marinētu gurķi vai sīpolu. Nosaukums tika izdomāts vēl 19. gadsimtā, pateicoties modei uz mopšu šķirnes suņiem. Acīmredzot, saritināts rolmopsis atgādināja suņa purniņu.

Pagatavošana

1
Pagatavot marinādi: sīpolu nomizot un sagriezt. Katliņā uzkarsēt ūdeni, pievienot sīpolu, lauru lapu piparus, kanēli, krustnagliņas, cukuru un vārīt 15 minūtes. Pievienot etiķi. Atdzesēt un ar šūmkaroti izņemt sīpolus.
2
Siļkes filejas attīrīt no sīkām askām. Filejas sagriezt gareniski uz pusēm. Viegli izklapēt ar āmurīti. Uz katras filejas puses uzlikt marinēta gurķa strēmelīti, sarullēt un saspraust ar koka irbulīti.
3
Gatavaus rolmopšus salikt stikla traukā un pārliet ar atdzisušu marinādi un uz 24 stundām nolikt vēsā vietā, lai nostāvas.

Pievienot komentāru

Uzkodas