Tadžīna ar vērša cisku un kanēli
Sastāvdaļas
- 1 kg sacirsta vērša ciska
- 1 sīpols
- 125 g žāvēts speķis
- 4 šalotes sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 burkāni
- 100 ml olīveļļa
- 200 g žāvētas plūmes
- Pa 1 timiāna, raudenes un pētersīļa zariņam
- 1 kanēļa standziņa
- 1/4 l baltvīns
- 50 g ciedru rieksti
- 1 laurlapa
- 2 krustnagliņas
- naža gals rīvēts muskatrieksts
- sāls un svaigi malti pipari
Šī ir Spāniju raksturojoša recepte, bet pagatavota tadžīnā. Rezultāts vienkārši pasakains. Ja jums vēl nav tadžīnas, variet izlīdzēties ar citu sautējamo trauku. Vai nu tomēr iegadāties savu tadžīnu?
Pagatavošana
1
Nomizotus sīpolus, ķiplokus un burkānus sagriež
ripiņās. Speķi sagriež kubiņos. Tadžīnā uzkarsē
olīveļļu un apcep tajā dārzeņus. Pievieno speķa
kubiņus un jēra ciskas gabalus un apcep. Pieliek
žāvētas plūmes, garšaugus, kanēļa standziņu,
pielej vīnu, pieber ciedru riekstus un rīvētu muskatriekstu, uzliek vāku un sautē apmēram
stundu.
2
Pēc stundas pievieno kartupeļus, sāli,
piparus un sautē vēl ~ 20 minūtes kamēr kartupeļi gatavi.