Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
soup

Zaļo zirnīšu un piparmētru krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 500ml vistas buljons
  • 450g zaļie zirnīši
  • 100g svaigas piparmētras
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. sviests
  • sāls, pipari
Zirņi ir olbaltumvielām visbagātākie dārzeņi. To sastāvā ir ļoti svarīgas un noderīgas aminoskābes. Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Zaļo zirnīšu sastāvā ir kālijs, fosfors un dzelzs, magnijs, kalcijs un nātrijs. Piedāvājam vēl vienu recepti, kuras pagatavošanā izmanosim zaļos zirnīšus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sāli un cep, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno buljonu un uzvāra. Pievieno zaļos zirnīšus un piparmētru lapiņas un vāra 5-6 min.
2
Zupu mazliet atdzesēt un sablendēt.
3
Zupu pasniedz siltu vai atdzesētu.

Pievienot komentāru

Zupas