Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpiena deserts

Sastāvdaļas
  • 200g biezpiens
  • 150g jogurts ar jebkuru garšu
  • 150ml piens
  • 1/2 citrons
  • 10g želatīns
  • pūdercukurs
Senos laikos biezpiens ēsts kopā ar biezputru, kartupeļiem, iecepts karašās un pielikts speķa pīrāgu pildījumam, no tā gatavotas klimpas. Šodien gatavosim desertu. Gatavojot šo recepti rēķinaties ar laiku ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Želatīnu pārliet ar aukstu pienu un uzbriedināt. Pienu ar želatīnu karsēt tik ilgi, kamēr želatīns izkūst.
2
Biezpienu un jogurtu sablendēt līdz masa kļūst viendabīga un gaisīga, pievienot izspiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, pūdercukuru pēc garšas un vēlreiz sablendēt. Lai masa būtu gaisīgāka, to var uzputot ar mikseri.
3
Turpinot blendēt pieliet pienu ar želatīnu. Masu saliet porcijas trauciņos un novietot ledusskapī līdz tā pilnīgi sastingst.
4
Desertu pasniedz aukstu ar svaigām ogām, rīvētu šokolādi vai ogu mērci.

Pievienot komentāru

Deserti