Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Sandwiches, egg and coffee for breakfast

Matjes tartars uz rupjmaizes ar sīpoliem un pipargurķīšiem

Sastāvdaļas
  • 8 lietošanai gatavas matjes filejas
  • 1 skābens ābols
  • 2 lieli pipargurķīši
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 tējk. sinepju
  • 2 ēd.k. eļļas
  • 2 ēd.k. majonēzes
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēd.k. ābolu etiķa
  • 8 četrstūrainas rupjmaizes šķēlītes
  • 16 saldskābi marinēti pērļu sīpoliņi
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 1 diļļu saišķītis
Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu vidū var minēt jēlu siļķi, kūpinātu zuti un zirņu zupu, nepiemirstot sieru šķirnes, piemēram, “Edam” un “Gouda”. Arī šis Matjes tartars ir tradicionālo Holandiešu ēdienu vidū.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Siļķes filejas ar asu nazi sagriež sīkos gabaliņos. Ābolus nomizo, izgriež serdi un mīkstumu kopā ar gurķiem sīki sakapā. Sīpolu nomizo un arī sīki sakapā. Visu samaisa.
2
Bļodā sakuļ sinepes, eļļu, majonēzi,medu un etiķi, pieber sāli un piparus. Mērci pārlej siļķu tartaram un uzmanīgi samaisa.Pārklāj ar foliju un vismaz uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
3
Dažus diļļu zariņus noliek malā, bet pārējos smalkos dzinumus sakapā un iemaisa tartarā. Vēlreiz pievieno sāli, piparus un etiķi.
4
Rupjmaizes šķēlītes liek citu pie citas uz dēlīša un apziež ar tartaru. Katru šķēlīti pārgriez pa diagonāli. Katru trīsstūri izrotā ar pērļu sīpoliņiem un dillēm.
5
Dekorē ar vārītas olas šķēlīti. Pasniedz uz lēzena šķīvja

Pievienot komentāru

Uzkodas