Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omlete ar degvīnu

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 2-3 ēd.k. degvīna
  • 30g sviesta
  • 1/2 sīpola
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 2-3 ēd.k. krējuma
  • sāls
Degvīns šim ēdienam piešķir īpaši pikantu noti. Par alkohola koncentrāciju šajā ēdienā nav jāsatraucas, tas izgaro pagatavošanas procesā.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pannā izkausēt 15g sviesta un apcept tajā smalki sakapātu sīpolu, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot 1/4 tējk. paprikas pulvera. Sīpolus atdzesēt, sajaukt ar atlikušo sviestu un izberzt caur sietu.
2
Olu dzeltenumus atdalīt no olas baltumiem un saputot katru atsevišķi, tad sajaukt kopā. Pannā izkausēt pusi sviesta ar papriku un ieliet 1/2 olu maisījuma. Izlīdzināt. Krējumu sajaukt ar atlikušo papriku. Kad apakšējā mala kļūst brūna, omletei pa virsu uzlikt pusi krējuma-paprikas maisījuma, salocīt 2 vai 3 daļās, apsegt ar vāku un cept vēl 2-3 minūtes. Pārlikt uz šķīvja. To pašu atkārtot otrai porcijai.
3
Atsevišķā traukā uzsildīt degvīnu, aizdedznāt un degošu pārliet pāri omletei. Uzreiz pasniegt. Klāt var pasniegt krējuma-paprikas mērci un zaļo salātus.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm