piektdiena, 26. aprīlis
Fresh pasta with broccoli, pepper and peas. Selective focus

Pasta ar brokoļiem un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 500 g penne makaroni
  • 1 liela, ziedu čemuros sadalīta brokoļa galva
  • 200g smērējamais kūpinātais šķiņķis
  • 125 ml saldais krējums
  • 200g zaļie zirnīši
  • 1 sarkana paprika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sausais oregano
  • siers "Ķiplociņš"
  • sāls, pipari pēc garšas
Makaroni ir ļoti universāls un vienkārši variējams produkts. Pievieno citādākas sastāvdaļas un ēdiens garšos pilnīgi savādāk. Šoreiz īpašu toni piešķir brokoļi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kastrolī vārošā ūdenī ieber makaronus, 8 minūtes pavāra un nokāš sausus. Tieši tāpat kastrolī ar vārošu ūdeni liek brokoļus. Vāra 1 min., tad nolej ūdeni.
2
Pa to laiku pannā apcep smalki sakapātu ķiploku un sagrieztu strēmelītēs papriku. Pielej saldo krējumu, pievieno smērējamo šķiņķi un uz mazas uguns karsē, līdz masa veido biezu, krēmīgu mērci. Pievieno zirnīšus, oregano, sāli un piparus pēc garšas un samaisa.
3
Brokoļus sajauc ar makaroniem un pārlej ar mērci. Pārkaisīt ar sieru "Ķiplociņš"

Pievienot komentāru

Pastas