Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Itāļu recepte, kas slavena tālu aiz Itālijas robežām - ragū a la Bolognese 4

Sastāvdaļas
  • 1 neliels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 nelieli burkāni
  • 2 marinēti gurķi
  • 3 ēd.k. eļļas
  • 400g maltās liellopu gaļas
  • 200ml gaļas buljona
  • 250g konservētu tomātu (sakapātu)
  • 1 ēd.k. tomātu biezeņa
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • makaroni
Šī recepte ir slavena tālu aiz Itālijas robežām, un tai ir neskaitāmi varianti. Un, lai pagatavotu izcilu kulinārijas šedevru, nav nepieciešamas lielas iemaņas. Vienkārši un garšīgi.

Pagatavošana

1
Makaronus liek sālsūdenī un vāra, līdz tie ir gandrīz gatavi.
2
Sīpolus, ķiplokus un burkānus nomizo un sagriež gabalos. Marinētus gurķus sagriež uz pusēm, izņem ar karoti sēkliņas un sagriez plānās strēmelītēs. Pannā sakarsē eļļu, pievieno malto gaļu un apcep. Pievieno sīpolus un ķiplokus un sautē caurspīdīgus Pievieno burkānus un gurķus un cep dažas minūtes.
3
Pieber sāli un piparus pēc garšas, iemaisa tomātu biezeni un pāris minūtes sautē visu kopā. Pielej buljonu un iemaisa sakapātus tomātus. Uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, sautē minūtes 15-20. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz ūdeni.
4
Makaronus pasniedz ar mērci.

Skatīt visus komentārus

Pastas