Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpiena pīrāgs ar zemenēm

Sastāvdaļas
  • Mīkla:
  • 1gl. miltu
  • 0.5gl auzu pārslu
  • 0,5 gl cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100g mīksta sviesta
  • &nbsp
  • Pildījums:
  • 0.5gl cukura
  • 2 olas
  • 250g 9% biezpiena
  • 200g zemenes (ne sezonā var izmantot saldētas ogas)
Zemenes ir ogas ar senu vēsturi. Šīs gardās ogas kultivējuši jau senie romieši un grieķi, bet senie ģermāņi tās saukuši par baudas simbolu. Pirmo reizi rakstos zemenes pieminētas jau 13. gadsimtā. Par dārza zemeņu dzimteni tiek uzskatīta Amerika, tikai 15. gadsimtā tās parādījās Eiropā un līdz pat 17. gadsimtam zemenes audzēja tikai aristokrātu dārzos. Recepte domāta 25 cm. lielai formai.

Pagatavošana

1
Mīkstu sviestu uzputot ar cukuru, pievienot izsijātus miltus, auzu pārslas un cepamo pulveri (mīkla sanāk kā drupačas).
2
Pildījumam olas uzputot ar cukuru. Jau pie uzputotam olām pievienot biezpienu un putot līdz masa kļūst viendabīga.
3
Formu iesmērēt ar sviestu un iebērt pusi no mīklas. Pa virsu vienmērīgi izsmērēt biezpiena pildījumu, salikt uz pusēm sagrieztas zemenes un pārkaisīt ar atlikušo mīklu.
4
Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20-25 min.
5
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Kūkas