Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tomato, pepper and zucchini preserves in glass jar, selective focus

Ķirbja kaviārs

Sastāvdaļas
  • 500g ķirbis
  • 400g tomāti
  • 3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1gl. baltvīns
  • 4-5 ēd.k. tomātu pasta
  • cukurs pēc vēlmes
  • sāls, pipari
Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām - trīs nedēļas.

Pagatavošana

1
Ķirbi un burkānu notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Sīpolu sagriezt mazos kubiņos. Tomātus noblanšēt, novilkt ādu un sagriezt kubiņos, saglabājot sulu. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievienot burkānus un ķirbi un cept vēl 5 min.Dārzeņus pārlikt katla ar biezu apakšu, pieliet vīnu un mazliet iztvaicēt. Pievienot sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, pēc garšas sāli un pēc nepeiciešamības pievienot cukuru. Sautēt 25-30min, ik pa brīdim apmaisot. Nepieciešamības gadījumā pievienojiet vēl ūdeni.
2
Karstu kaviāru salikt tīrās sausās burciņās un uzreiz aizvākot.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni