Zemenes ar krējuma debesmannu
Sastāvdaļas
- 150g 30% saldā krējuma
- 150 g dabīga jogurta
- 3 ēd.k. citrona sulas
- 3 tējk. želatīna
- 50g un 4 ēd.k. pūdercukura
- 2 olu baltumi
- 20g vaniļas cukura
- 125 g saldā krējuma
- 250g zemeņu
- šokolādes sīrups vai šokolāde
Gardu produktu debešķīgs apvienojums. Īpaši piemērots deserts bērnu pasākumos.
Pagatavošana
1
Želatīnu pārliet ar ūdeni un uzbriedināt.
Krējumu sajaukt ar jogurtu, citrona sulu,
50g pūdercukura un vaniļas cukuru. Želatīnu
izkausēt uz lēnas uguns un sajaukt ar divām
ēdamkarotēm krējuma masas un tad iejaukt pārējā
krējuma masā. Ielikt ledusskapī un 5-10 min lai sāk želēties.
2
Olu baltumus saputot stingrās putās ar 2 ēd.k
pūdercukura. Saputot saldo krējumu.
3
Kad krējuma masa sāks želēties, viņai piejaukt
klāt vispirms saldo krējumu, pēc tam olu
baltumus. Zemenes sasmalcināt blenderī ar 2
ēd.k pūdercukura un salikt trauciņos. Pa virsu
salikt debesmannas bumbiņas un dekorēt to visu
ar šokolādes sīrupu vai arī ar izkausētu ūdens peldē šokolādi.