Šie salāti iederēsies gan ikdienas maltītē, gan kādās mājas svinībās, aizstājot tik pierasto rasolu vai gaļas salātus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Salāti Nicoise ar desu
-
- Gatavošana
- minūtes
Receptes vērtējums
- (4.1 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 200g pākšu pupiņas
- 200g salami desa
- 2 lieli tomāti vai 8 kiršu tomātiņi
- 2 cieti vārītas olas
- 2 maizes šķēles
- 50g zaļās olīvas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
- 2 ēd.k. olīveļļa
- cukurs
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās.
- Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa kļūst kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.
- Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās.
- Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
- Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Partneris - Kurzemes Gaļsaimnieks, Salāti
- Sastāvdaļas : kūpināta desa, maize, olas, pākšu pupas
Novērtē šo recepti
-
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
-
Vidējais vērtējums
-
- (4.1 / 5)
2 komentāri pie Salāti Nicoise ar desu
Komentēt Spied šeit, lai atceltu atbildi.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
taa nav nicoise m’erce ………… pat tuvu
Dārgā Zeta!
Mēs neesam minējuši ne vārda par nicoise mērci. Šie salāti ir salātu Nicoise viena no variācijām. Runājot par salātu NICOISE izcelsmi pastāv versija, ka pie šo salātu (ne mērces) radīšanas piedalījās slavenais horeogrāfs Džordžs Balanšins (George Balanchine).
Un jāatzīst fakts, ne katrā restorānā tiek pasniegti šie salāti ar anšoviem un olīveļļu, bet piedāvātas dažādas šo salātu variācijas. Priecāsimies ja komentāros norādīsiet ko plašāk un sniegsiet mums visiem savu meistarklasi.