Krogs-motelis SORBAS

Mūsu sadaļas “Laboratorija” komanda noskatīja krogu-moteli “SORBAS” jau labu laiciņu iepriekš, bet garām sanāca braukt tikai tagad - kādā svētdienā, atgriežoties no sarunām Murjāņos. Krogs-motelis SORBAS atrodas Rīgas - Siguldas šosejas 37.kilometra ceļa malā. Skaidrs, ka mūsu mērķis bija veikt izzinošu degustāciju un moteļa vērtējums šajā reizē izpaliks. Ienācām un sēdāmies pie tuvākā galdiņa. Jāsaka, […]

Lasīt vairāk →

Picērija Ripo, jeb “Red Bus”

Skaista nedēļas nogale-īstais laiks doties kaut-kur ārpus mājas. Radās doma aizbraukt uz Jūrmalu, turklāt ziemā arī par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā 🙂 Tad nu devāmies uz Majoriem, pastaigāt pa Jomas ielu un apvienot patīkamo ar lietderīgo - veikt izzinošu viesošanos kādā no Jūrmalas kafejnīcām. Bijām dzirdējuši nostāstu par lielisku picēriju Ripo - “Red bus”. Vispār, […]

Lasīt vairāk →

“Grila Bode” - vieta, kur šašliks vientuļš skumst

Kādā no rudenīgajām dienām nolēmām, ka jāuzēd kas karstāks. Nosaukums “Grila Bode” likās pietiekami karsts, lai mūsu recepšu portāla sadaļas “Laboratorija” eksperti dotos tieši uz šo vietu. Devāmies turp - Juglas iela 15a, Rīgā. Jāsaka, vienam no mūsu ekspertu komandas šī vieta (Jugla - Teika) saistās ar jaunības dienu atmiņām… un tika izteikts minējums, ka […]

Lasīt vairāk →

Grilrestorāns Baltezerā

Vairākums cilvēku, kuri nezina šašlika izcelsmes vēsturi, domā, ka šašliks ir ēdiens, kas nācis no kalnu iedzīvotājiem – Kaukāza tautām. Attiecīgi, tas ir raksturīgs tikai viņu tradicionālajai virtuvei, no kuras citas tautas to ir aizņēmušās. Bet šis viedoklis ir kļūdains tāpēc, ka šašlika vēsture nav meklējama Kaukāzā, jo šis gaļas ēdiens ir sastopams arī citu […]

Lasīt vairāk →

“Pie Brāļa” kur ģimenēm pulcēties

Vidzemes šoseja, Vangaži, Inčukalna novads… desmitiem reižu braukts garām krogam “Pie Brāļa”, bet tā nu sanācis, ka iebraukuši uz kādu pasēdēšanu nebijām. Taču, kad pienāca 1.09.2016….. Jā, zinību diena! Un tad jau ar mūsu ģimenes skolnieku nolēmām pusdienās braukt tieši uz šo krodziņu. Laikam, bēgām no pilsētas burzmas, kura šādā dienā īpaši jūtama Rīgas kafejnīcās […]

Lasīt vairāk →

Cūkgaļas ribiņas ir, bet kur gaļa?!

Saņēmām vēstuli no kāda neapmierināta pircēja, kurš kādā no veikalu tīkliem bija iegādājies uzņēmuma “Baltijas Gaļa” Cūkgaļas ribiņas, bet pagatavojot tās secinājis, ka uzrakstam “Cūkgaļas Ribiņas” varot ticēt burtiski…, jo gaļas pie spainītī esošajām ribiņām tikpat kā neesot. Nolēmām šo produktu apskatīt arī mēs. Minētajā veikalā iegādājāmies “Baltijas Gaļa” Cūkgaļas Ribiņas Marinētas (Medus marinādē). Uz […]

Lasīt vairāk →

Grilzivs no “KAIJA”

Lai arī pati grila kultūra Latvijā vēl bērna autiņos, ražotāji grilēšanas sezonu izmanto uz visiem 100. Katrs gaļas pārstrādes uzņēmums piedāvā kādu īpašu produktu ar lielāku vai mazāku marināžu piedāvājumu - cūkgaļa, vista, jērs, dažādas ribiņas un nu šajā sarakstā redzam arī zivi Grilzivs - tieši šādi uzņēmums “Kaija” nodēvējis savu sezonas produktu - Atlantijas […]

Lasīt vairāk →

Šašliku sēta - motelis “BRIEZES”

Vasaras pirmais mēnesis, viennozīmīgi, ir rekordists ceptas gaļas un citu grilētu ēdienu baudīšanas ziņā - Līgo svētku tuvošanās cilvēkos rada papildus vēlmi nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus. Tad nu arī mūsu “Laboratorija” darboņi nelaiž garām iespēju iepazīt kādu “jaunu” vietu, kuras ēdienkartē uzsvars uz grilētiem ēdieniem. Šodien padalīsimies ar iespaidiem par šašliku sētā - motelī […]

Lasīt vairāk →

Vistas gaļas šašliks. Kādu izvēlēties?!

Vistas gaļas šašlika pagatavošanas recepšu ir neskaitāmi daudz, jo pavāru fantāzija tiek ierobežota tikai ar garšvielu, piedevu, dārzeņu, augļu u.c. marinādei pievienojamu sastāvdaļu daudzumu. Putna gaļa pati par sevi ir ļoti maiga, tāpēc tā ātri iemarinējas un pārtop par mīkstu un sulīgu šašliku. Pati piemērotākā daļa ir šķiņķīši, kaut gan ne mazāk lielisks ēdiens var […]

Lasīt vairāk →