Latvijā turku virtuve ir iekarojusi savu popularitāti ne tikai steidzīgo pusdienotāju vidū, bet to novērtē arī tradicionālu vērtību cienītāji un izsmalcinātu maltīšu tīkotāji, jo turku virtuves piedāvājums ir visai plašs un tajā katrs var atrast sev ko tīkamu. Šo ēstuvju skaits Latvijā apliecina - turku virtuvi šeit novērtē. Arī mūsu recepšu portāla sadaļas “Laboratorija” censoņi šāda tipa ēstuves apmeklējuši ne reizi vien un ne tikai Latvijā. Esam pat rakstījuši - (lasīt). Mēs bijām daudz dzirdējuši par kādu īpašu ēstuvi, Antonijas iela 6 a, “FoodBox” - kura noteikti esot jāapmeklē katram, kurš vēlas izbaudīt īstu turku virtuvi! Trāpijās acīs arī kādas e-vietnes vērtējums…..
Apskatot mājas lapu www.foodbox.lv, izlasam, ka īpašnieks šim iestādījumam ir neviens cits kā Turcijas vēstnieka dēls!
Tas, protams, nedaudz iedrošina, bet kā ir patiesībā?!
Vienā no sestdienas pēcpusdienām bijām klāt. Turklāt, tuvojoties, atļāvāmies piezvanīt un lūdzām, lai mūsu kompānijai (bijām septiņi cilvēki) rezervē galdiņu. Mums netika atteikts! Ienākot, ieraudzijām galdiņu ar uzrakstu “Rezervēts”!
Nu ļoti patīkami, jo rezervēšanas iespēja nekur netika aprakstīta - tātad saimniekiem ir svarīgas klientu vēlmes un katrs klients šeit ir īpašs.
Mūsu “Laboratorija” censoņu izvēle šoreiz bija - Doner kebabs, Kebabs uz šķīvja ar frī un Doner Pide.
Cilvēku plūsma šeit ir nerimstoša, kā paēdušie no telpām ārā, tā jauni ēst gribētāji klāt. Vienu brīdi pat vairāki cilvēki stāvēja kājās un gaidīja brīvas vietas.
Jāsaka, ka arī ēdieni, kurus baudījām, bija ļoti garšīgi. Gluži bez piedzīvojumiem gan neizpalika (vai tikai mums tā vienmēr veicas?) - par vienu no izvēlētiem ēdieniem mūs uzreiz pabrīdināja, ka nāksies gaidīt ilgāk - minūtes 20-30. Tad viens no mūsu degustātoriem izvēlējās īpašu sestdienas piedāvājumu - Doner Pide - kā rezultātā to atnesa tad, kad jau visi bija paēduši, kādu pusstundu droši vēlāk nekā pārējiem. Kāda jēga bija brīdināt par to, ka nāksies gaidīt ilgāk, ja pasūtot Doner Pide to tāpat bija jāgaida un par to brīdināti netikām!
Un vēl, katrai tautas virtuvei ir savas īpatnības un nianses. Piemēram, latviešu saimniece nekad galdā nepasniegs tomātus, kuriem nav pilnībā izgriezta saknīte, bet te nekas, kā saka - neliekas traucēts!
Taču šādi mazi sīkumi mums netraucē atzīt, ka galvenais, pēc kā nācām, garšas baudas - saņēmām!
Arī mēs ar pilnu atbildību varam apliecināt, gardāka turku virtuve Rīgas pilsētā vēl nav baudīta! Rekomendējam!
Pagaidām nav komentāru.