Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: ļoti vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.

Ābolu pīrāgs ar aso sieru

Klāt rudens un arī ēšanas paradumos tas ievieš zināmas korekcijas.Aizvien biežāk izvēlamies karstus un pikantus ēdienus. Ja vēlaties sevi palutināt ar īsti rudenīgu ēdienu, noteikti pagatavojiet šo pīrāgu.
  • Sarežģītība: viegli
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 minūtes

Ķirbju helikopteri

Vēl viena recepte gardēžiem - estētiem. Šie pīradziņi ne tikai lieliski garšo, bet arī vizuāli bagātinās jūsu maltītes galdu. Bon appetit!
  • Sarežģītība: vienkārši

Kārtainie maisiņi ar vistu un gailenēm

Šoreiz kārtaino maisiņu pildījumam izvēlējāmies vistas gaļu un gailenes. Par vistu laikam jau viss skaidrs, bet par gailenēm?! Vai zināji, ka parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius) satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes.Tieši gailenēs ir visvairāk antibiotisko vielu.Atšķirībā no citām sēnēm, gailenes neuzkrāj radioaktīvas vielas, bet gan veicina radionuklīdu izvadīšanu no organisma!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6

Pīrāgs "Krupis aliņā"

Vienkāršs, silts, labs mājas ēdiens - desiņas mīklā, ko angļi mīļi dēvē par "krupi aliņā". Šo ēdienu mēs noskatījam no pasaulslavenā pavāra Džeimija Olivera. Kā viņš apgalvo, šis ir tas gadījums, "kad mēs dzīvojam lai ēstu"! )))) Džeimijs piedāvā klāt pasniegt kartupeļu biezputru vai salātus, bet mēs uzskatām, ka sīpolu mērci noteikti vajadzētu pagatavot vairāk, jo kopā ar sīpolu mērci "krupis aliņā" kļūst par vienreizēju maltīti!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 28-30cm forma
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Ērkšķogu pīrāgs

Vai katrā Latvijas mazdārziņā šīs ogas ir sastopamas, tās biežāk tiek izmantotas ievārījumu un kompotu pagatavošanā. Taču no šīm ogām var pagatavot arī lieliskus konditorejas izstrādājumus!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 30 cm
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Galisijas pīrāgs ar astoņkāji

Galisija ir autonoms apgabals un vēsturisks novads Spānijas ziemeļrietumos. Tas ir viens no septiņpadsmit autonomajiem apgabaliem, kā arī viens no astoņiem, kuriem piešķirts nācijas nosaukums. Galisijas galvaspilsēta ir Santjago de Kompostela. Tā vēsta Vikipēdija un saprotams tieši šim apgabalam varam teikt Paldies par šo garšīgo ēdiena recepti!

Astoņkāji var aizvietot ar kalmāru vai jūras velnu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Siera pīrāgs ar lavašu

Nu jau arī mūsu platuma grādos ar lavašu īpaši nav jāiepazīstina. Ko tikai mūsu saimnieces ar to nedara - gatavo dažādas sāļas un saldas uzkodas, bagātina to ar dažadiem pildījumiem. Un nu lūk, pīrāgs ar lavašu! Garšīgi!
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: 25 pīrādziņi
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes + 2 stundas mīklai

Pīrādziņi ar kāpostiem un desiņām

Recepte no mammas pierakstu klades. Kādreiz dēvēta kā "hruščova" mikla. Teikšu - ir vērts nogaršot.
  • Sarežģītība: vienkāršāk, nekā izskatās
  • Porcijas: forma 26 cm
  • Pagatavošanas laiks: 50 minūtes

Tarte tatin ar ananāsiem

Par to kā radusies leģendārā apgāztā kūka esam jau rakstījuši ( lasīt ). Šoreiz Tarte tatin ar ananāsiem.
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: Forma 20 cm diametrā
  • Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda un nakts ledusskapī

Lieldienu pīrāgs ar olām

Pīrāgs ar spinātiem torta pasqualina - tipisks Lieldienu pīrāgs no Genujas. Sen-senos laikos pīrāgu taisīja ar 33 slāņiem - pēc Jēzus Kristus gadu skaita. Tagad gan process vairs nav tik sarežģīts, bet pacensties tomēr vajadzēs.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Četru sieru pica

Aleksandrs Dimā-vecākais apceļojot Italiju sastādija veselu ceļvedi ar gastronomiskiem komentāriem. Tai skaitā aprakstīja picu no Pjemontas pēc viņa domām "ļoti sarežģītu" - četru sieru pica. Piedāvājam pagaršot! Un nemaz tik sarežģīti nav ! :)
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 28cm forma
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundas

Dzērveņu kūka

Lieki laikam atgādināt,ka dzērvenes ir īstas dabiskās antibiotikas. Cik tās ir veselīgas un noderīgas organismam zin pat bērni. Un protams tās ēdienam piešķir īpašu, tikai dzērvenēm raksturīgu garšu !
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: ~ 50 minūtes

Pīrādziņi ar zivs pildījumu pēc Tunisijas motīviem

Pīrādziņi pēc Tunisijas virtuves motīviem. Šos pīrādziņus Tunisijā sauc par brikiem. Mīklu gatavo no ļoti smalkas mannas, ilgi un kārtīgi izmīca un tad plāni-plāni izrullē un beigās fritē. Šo dīvaino mīklu varot aizstāt ar filo mīklu vai arī ar kārtaino mīklu. Pildījumam izmanto tunci, kaperus, jēlas olas un pētersīļus.Garšīgi !
  • Sarežģītība: vienkāršāk, nekā izskatās
  • Porcijas: 24cm forma

Cepumi ar rozmarīnu un medu

Rozmarīnam raksturīgā saldi rūgtena garša apvienojumā ar medu sniedz neierastu, bet ļoti interesantu noskaņu.
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: ~ 50 gab.
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Pīrādziņi - rassoļņiki

Noteikti iesakām pamēģināt! Darba nav daudz. Ar mīklu tiks galā pat iesācējs, viegli rullējās ļoti plānā kārtā. Tiem, kam nepadodas rauga mīkla vai šķiet ļoti sarežģīta, šī ir īstā! Ja pievienot miklai nevis sāli, bet cukuru, tad šo mīklu var izmantot arī par pamatu saldajiem pīrādziņiem.