Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē

Daudzi gardēži apgalvo, ka visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim. Izmantosim šo laiku, lai palutinātu sevi un mājiniekus.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: viss kopā aizņems apm. 1 stundu

Jūras naži ar zaļo sviestu

Lai cilvēks papildinātu savu organismu ar tādām svarīgām minerālvielām kā dzelzs, jods, magnijs, selēns, cinks, kalcijs un karotīns, uzturā jāiekļauj jūras veltes! Turklāt jūras nažos sastopami arī A, B, un E grupas vitamīni un neaizstājamās omega3 taukskābes.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Gliemeži baltvīna mērcē

Ātri pagatavojams un vienkāršs ēdiens. Turklāt, dažadu jūras velšu lietošana uzturā veicina svara samazināšanos. Jau daudzus gadus jūras veltes ir daļa no vairākām svara samazinašanas programmām. Tā kā, veseli ēduši un esiet slaidi!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4

Jūras naži baltvīnā

Pasaulē šos moluskus pazīst ar nosaukumu cannolicchi. Šie bārdas nazim līdzīgie moluski mitinās ne visai lielā dziļumā un tos no ūdens izzvejo ar speciālu āķu palīdzību. Katrā ziņā, ir vērts iegādāties un pagatavot. Ja esiet jūras velšu cienītājs, vilties nenāksies!
  • Sarežģītība: vienkārši

Salāti ar garnelēm un mango

Garneles šajos salātos var aizstāt arī ar krabju gaļu. Jebkurā gadījumā, vēžveidīgajiem un mango jābūt apmēram vienādās proporcijās.
  • Sarežģītība: vienkārši

Garneļu uzkoda

Garneles ir veselīgs produkts. 100g garneļu satur vien 87kcal, turklāt gandrīz 80% no garneļu masas ir ūdens. Līdz ar to garneles var baudīt neraizējoties par lieko svaru. Un šī uzkoda ir vēl viens variants, kā pagatavot daudzu tik iemīļotās garneles!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 30 cm
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Galisijas pīrāgs ar astoņkāji

Galisija ir autonoms apgabals un vēsturisks novads Spānijas ziemeļrietumos. Tas ir viens no septiņpadsmit autonomajiem apgabaliem, kā arī viens no astoņiem, kuriem piešķirts nācijas nosaukums. Galisijas galvaspilsēta ir Santjago de Kompostela. Tā vēsta Vikipēdija un saprotams tieši šim apgabalam varam teikt Paldies par šo garšīgo ēdiena recepti!

Astoņkāji var aizvietot ar kalmāru vai jūras velnu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Grillētas mīdijas ar sieru

Tuvojas grila sezona, bet zivs nesen baudīta, gaļas dažadās marinadēs nevienu nepārsteidz. Ko uzgrillēt? Pievēršamies jūras veltēm.
  • Sarežģītība: vienkāršak, nekā izskatās
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 40 minūtes

Mīdijas baltvīna mērcē

Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažādiem labas kvalitātes produktiem, lai nenomāktu mīdiju garšu. Viens no šiem produktiem noteikti ir baltvīns.Šo ēdienu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Grilētas garneles ar apelsīnu glazūru

Jūras veltes un citrusi ļoti labi sader kopā. Vienīgi, citronu garša jau ierasta un brīžiem ēdienu dara garlaicīgu! Pamēģiniet apelsīnus - mazliet rūgtus, mazliet saldus, tie ideāli saderēs ar garnelēm.
  • Porcijas: 4

Austeres ar "Asiņaino Mēriju"

Austeres ir atrodamas enerģētiski vērtīgāko produktu sarakstā, turklāt 100 gramos ir tikai 66 kalorijas. Pastāv arī viedoklis, ka austeres nedrīkst lietot kopā ar degvīnu. Mēs nepiekrītam !
  • Sarežģītība: Vienkārši
  • Porcijas: 2

Austeres ar svaigu gurķi un ingvera mērci

Šī salsas-mērces recepte nav sarežģīta. Sastāvdaļas ir aprēķinātas 2 dučiem austeru, bet jūs varat palielināt vai samazināt proporcijas pēc savas gaumes.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 15 min. un 2 stundas marinēšanai

Pikantās maizītes ar mīdijām

Ir sagadījies tā, ka mīdijas ledusskapī skumst? Tu nezini ko ar tām iesākt?Pagatavo lielisku uzkodu!
  • Sarežģītība: Vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 stunda

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 1stunda un 15 minūtes

Pica calzone ar jūras veltēm, asā

Calzone tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "liela zeķe" vai "bikses". Pildījums ir mīklas ietvarā.





Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.