Šīs ir tradicionālas Jordānijas pankūkas, ko
cep ramadāna laikā. Viņas tur visur uz ielas
var nopirkt, bet es iemācīšu kā pašiem uzcept.
Tikai brīdinu uzreiz - ja pankūkas paliek līdz
nākamajai dienai, tad pirms pasniegšanas
mazliet jāuzsilda. Pēc savas pieredzes varu
pateikt, ka garšīgākas viņas ir siltas.
Kataefas
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- Mīklai vajadzēs:
- 2 glāzes izsijātu miltu
- 2 glāzes silta piena
- 1/3 glāzes siltā ūdens
- 2 tējk. sausā rauga
- 1 ēd.k. cukura
- 1 tējk. sāls
- 1 ēd.k. citronu sulas
Pagatavošana
- Raugu ar cukuru sajaukt un atšķaidīt ar 1 glāzi silta piena. Kārtīgi sajaukt un nolikt uzbriest uz 10 min. Pēc tam pievienot miltus, atlikušo glāzi piena, ūdeni, sāli un vēlreiz kārtīgi sajaukt. beigās pievienot citrona sulu. Nolikt siltā vieta uz 1 stundu.
- Uzkarsēt pannu, uzlejot mazliet eļļas. Eļļa turpmāk būs vajadzīga, bet ļoti minimāli. Šīs nav tās pankūkas, kuras jācep lielā eļļas daudzumā. Es vispār vairākas pankūkas pēc kārtas cepu nepielejot eļļu un arī lielu uguni nevajag - pankūkām ir jāizcepās, nevis jāpiedeg. Pankūkas uz pannas var liet ar kausiņu vai arī no kāda trauka ( mērces trauka) - galvenais, lai būtu ērti uzliet vajadzīgo daudzumu ar vienu reizi.
- Uz pannas vidu lej mīklu tā, lai veidojās aplis apm. 15-20 cm diametrā. Pannu grozīt nevajag un izsmērēt mīklu pa pannu arī nevajag - mīkla pati satecēs. Vispirms veidojās burbulīši, kas pēc kāda brītiņa izžūst. Kad augša ir sausa, pankūka jāņem nost. No otras puses cept nevajag! Ja uguns ir palielu vai eļļas padaudz, tad pankūka nodeg nevis izžūst!
- Gatavas pankūkas liek uz 20 min atdzist.
- Tad veido no pankūkām tūtiņas - līmē ciet maliņas, piespiežot vienu otrai klāt (kā pīrādziņus), tikai atstājot vienu malu vaļā un pilda ar biezpienu vai vārītu krēmu. Es pildīju ar saldējumu. Ja pankūkas atstāj nākamajai dienai, tad tās jau aizlipinātas (šeit vislabāk veidot tādus kā pīrādziņus) jāsaliek uz cepešpannas, mazliet jāapsmērē ar sakultu olu un krāsnī jāpacep kādas 15 min.
- Receptes kategorija : Deserti, Idejas brokastīm
- Sastāvdaļas : pankūkas
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Arina iekš Veikalu tīkls “Lats” tirgo vecas desas. Vadība notikušo nekomentē.
- Liene iekš Biezpiena kēkss
- Mārtiņš iekš Vai trifeļu kolekcija “NAMEJS - GODI” tapusi steigā?!
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.