Panna cotta itāliešu valodā nozīmē “cepts putukrējums”. Panna cotta pamatā ir vārīts saldā krējuma krēms. Ja panna cotta vēlaties pagatavot liesāku, tad pusi vai pat visu saldo krējumu var aizstāt ar pienu. Variācijas ierobežo tikai gatavotāja iztēle!
Jogurta panakota (panna cotta) ar rabarberu mērci
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 500g grieķu jogurts
- 6 želatīna plāksnes
- 350ml piens
- 100ml saldais krējums
- 140g pūdercukurs
- 1 apelsīna miziņa
- 1 vaniļas pāksts
- Mērcei:
- 600g rabarberi
- 4 ēd.k. pūdercukurs
- 1 ēd.k. grenadīna sīrups
- 1 ēd.k. rožu sīrups
- 1 vaniļas pāksts
Pagatavošana
- Želatīna plāksnes uzbriedna atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Tikmēr katliņā ierīvē apelsīna miziņu, pievieno vaniļas pāksts saturu un cukuru. Pievieno arī pienu un saldo krējumu. Uzkarsē, izslēdz uguni. Pievieno uzbriedušo želatīnu un maisa, kamēr želatīns izkūst.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pakāpeniski, visu laiku maisot pievieno jogurtu. Ja masa būs pārāk karsta, tad jogurts var sarauties kunkuļos. Masu salej formiņās un novieto ledusskapī.
- Pagatavo rabarberu mērci. Rabarberus notīra un sagriež. Pārber rabarberus katlā, pievieno pūdercukuru un vāra līdz rabarberi mīksti, apm. 5 min.
- Panakotu izņem no ledusskapja. Ar plānu nazi novelk gar formiņas malām un iemērc formiņu ļoti karstā ūdenī uz 15-20 sek. - tad želeja viegli izslīdēs ārā. Formiņu apgāž otrādi uz šķīvja un noceļ formiņu. Pirms pasniegšanas panakotu pārlej ar rabarberu mērci.
- Porcijas : 6
- Receptes kategorija : Deserti
- Sastāvdaļas : jogurts, piens, rabarberi, saldais krējums
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
banāni
baziliks
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cīsiņi
delikateses
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
granātāboli
grilam
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
laboratorija
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
noo cepeškungs
Nūdeles
picērija
pvd
receptes
recepšu grāmata
saldējums
siers
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Iveta iekš Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem
- Bonappetit iekš Neparastie ledusskapji
- Laura iekš Neparastie ledusskapji
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.