Francijas vīnu ražotājs Château Dauzac paziņoja, ka kopš šī brīža visa vīna darītavas produkcija būs paredzēta vegāniem. Kad vīnu pēc fermentācijas attīra no nogulsnēm un netīrumiem, parasti izmanto dzīvnieku izcelsmes produktus, tādus kā želatīns un olu baltumi. Šī procesa laikā, kas atgādina filtrāciju, olu dzeltenumi, kā likums, saiet kunkuļos saskaroties ar vīna tanīniem, kā rezultātā vīnā esošās suspendētās daļiņas nosēžas trauka apakšā.
Kompānijas Château Dauzac pārstāvji paziņoja, ka turpmāk vīna attīrīšanai izmantos speciālu zirņu pastu. Šīs tehnoloģijas pielietošana nozīmē, ka visi vīni turpmāk būs pilnīgi atbrīvoti no dzīvnieku izcelsmes produktiem un tiks sertificēti kā vegānu vīni. Uz etiķetes turpmāk būs attēlots zaļas lapas logotips.
Ražotāja mājas lapa.
Foto: stockfood.com
Pagaidām nav komentāru.