Japānā sāk ražot ķiploku “kafiju”

Ideja pieder Jokimoto Šimotai(Yokitomo Shimotai), gados vecākajam prefektūras Aomari iedzīvotājam. Vēl 30 gadus atpakaļ, kad viņam piederēja kafejnīca, viņš cepa steiku ar ķiplokiem un vienlaicīgi apkalpoja apmeklētājus, tāpēc ķiploki mēdza piedegt. Japānis saberza piedegušos ķiplokus ar karoti, sajauca tos ar karstu ūdeni un ar izbrīnu konstatēja, ka sanācis nedaudz rūgts, bet baudāms dzēriens.

Kad Jokimoto aizgāja pensijā, viņš sāka pētīt kļūdaini pagatavoto dzērienu, lai izstrādātu piemērotāku receptūru. Viņam bija nepieciešami gandrīz 5 gadi nepārtrauktu eksperimentu, pirms viņš nonāca līdz rezultātam kas viņu apmierināja. Lai pagatavotu ķiploku “kafiju” vajag apcept ķiplokus elektriskajā krāsnī un tad viņus saberzt. Rezultātā japānis patentēja savu dzērienu un tagad tirgo to divos savas prefektūras veikalos. Vienas paciņas, no kuras var pagatavot vienu tasi “kafijas”, cena ir 3,9$.

Pats Jokimoto Šamotai atzīmē, ka viņa “kafija” nesatur kofeīnu, tāpēc to var dzert gan grūtnieces, gan tie, kas dzer kafiju naktīs. Turklāt, pēc dzēriena lietošanas nav nepatīkamās smaržas no mutes, jo ķiploki tiek kārtīgi apcepti.

Foto: stockfood.com

, , ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt