Rikotta ir itāļu siers. Man viņš atgādina biezpienu. Veikalos var nopirkt - esmu redzējusi. Ir gan igauņu ražojums, gan īstais itāļu.
Mājas rikotta
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1l trekna piena ņemiet treknāko, ko varat atrast veikalā, var arī saldo krējumu
- 1 citrona sula
Pagatavošana
- Pienu ieliet katliņā un karsēt uz nelielas uguns, bet neļaut vārīties! Kad piens ir uzkarsis, tur pieliet citrona sulu. Visu laiku maisīt un pieskatīt - tas sāks mest kunkuļus un drīz vien atdalīsies sūkalas. Tikko sūkalas ir atdalījušās, var slēgt ārā un nokāst caur sietu vai marli. Notecināt un atdzesēt. Sūkalas ārā nelejiet - tās var izmantot pankūku pagatavošanai, hačapuri (iemācīšu obligāti) un citiem ēdieniem.
- Receptes kategorija : Idejas brokastīm
- Sastāvdaļas : piens
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
milda
minerālūdens lauretana
motelis
noo cepeškungs
Nūdeles
pica
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
smūtijs
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.