Rutkus pasaulē pazīst jau tūkstošiem gadu - to izcelsme meklējama Ķīnā. Eiropa rutkus iepazina 16. gadsimtā, kad pirmie tos uzturā sāka lietot Anglijas galma augstdzimušie. Rutki ir lielisks šķiedrvielu un kālija avots, kas kombinācijā ar C vitamīnu pasargā no sirds un asinsvadu saslimšanām.
Rutku un kāpostu salāti
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 liels rutks
- 1/4 kāpostgalva
- 2 burkāni
- 5 cm mārrutku sakne
- krējums
- zaļumi
- sāls
Pagatavošana
- Ruktus nomizo, nomazgā un sarīvē uz dārzeņu rīves. Tāpat sarīvē kāpostu un burkānus. Mārrutku sakni sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Visus dārzeņus sajauc kopā, pievieno sāli un samaisa. Pārlej ar krējumu, kurā iemaisīti sasmalcināti zaļumi.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cīsiņi
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
minerālūdens lauretana
noo cepeškungs
Nūdeles
picērija
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
saldējums
smūtijs
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs uzturs
video recepte
vīns
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.