Zivs, gatavota sāls apvalkā, vislabāk saglabā garšu un sulīgumu. Šim nolūkam vispiemērotākās ir pieaugušas zivis, smagākas par 1kilogramu. Tās pasniedz ar vienkāršām piedevām.
Sālī cepts jūras asaris ar garšaugiem
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 liels izķidāts asaris ( ~ 1kg)
- 1 citrona sula
- Sveigi malti pipari
- 3 pētersīļu zariņi
- 1 timiāna zariņš
- 1 rozmarīna zariņš
- 2 olu baltumi
- 2 kg sāls
- eļļa veidnei
Pagatavošana
- Zivi nomazgā un nosusina, iekšpusi un ārpusi ierīvē ar pipariem un apslaka ar citrona sulu. Vēderā ieliek garšvielu saišķīti. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
- Bļodā sakuļ olu baltumus ar 75 ml ūdens un kopā ar sāli samaisa biezā putriņā. Lielu karstumizturīgu veidni ieziež ar eļļu. Trešdaļu sāls mīklas iepilda veidnē un uzliek virsū zivi, lai tā būtu pilnībā pārklāta.
- Veidni liek krāsnī un cep 40 minūtes. Izņem no krāsns, pārsit pušu augšējo sāls kārtu, noņem nost un zivi pasniedz galdā, neizņemot no veidnes.
- Recepte no grāmatas "Pasaules virtuve"
- Receptes kategorija : Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.