Rīsi ir kļuvuši par ļoti populāru produktu starp tiem, kuri vēlas notievēt vai attīrīt organismu. Taču rīsi var būt arī garšīgi, īpaši šādā variācijā.
Ārpus zemeņu sezonas, izmantojam vai nu saldētas ogas, vai ievārījumu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Rīsu torte ar zemenēm
-
- Gatavošana
- minūtes
-
- Daudzums
- Forma - 26cm
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 220g milti
- 1 ola
- 60g auksts sviests
- 60g cukurs
- šķipsniņa sāls
- Pildījumam:
- 500ml piens
- 1 citrons
- 200g arborio rīsi
- 40g cukurs
- 20g želatīns
- 200ml saldais krējums
- 200g Mascarpone
- 1 tējk. vaniļas cukurs
- 400g ogas
Pagatavošana
- Sviestu sagriezt mazos gabaliņos. Miltus izsijāt, pievienot olu, sviestu, cukuru, šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Pēc nepieciešamības pa vienai ēdamkarotei pievienot aukstu ūdeni.Mīklu ietīt pārtikas plēvē un novietot ledusskapī uz 30 min.
- Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepamo formu ietaukot. Mīklu izrullēt un ieklāt formā. Virsu sadrurstīt ar dakšiņu un cept apm. 20 min. Pamatni atdzesēt uz restēm.
- Pagatavot pildījumu. Pienu uzkrsēt ar rīvētu citrona miziņu un cukuru. Pievienot rīsus un uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, uzvārīt rīsus.
- Želatīnu uzbriedināt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un izkausēt. Iemaisīt vēl siltos rīsos. Saldo krējumu uzputot līdz iegūstat stingras putas. Rīsus sajaukt ar saldo krējumu, sieru un vaniļas cukuru.
- Atdzusušo pamatni pārlikt kūku formā, iepildīt rīsu masu. Novietot vēsā vietā lai sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
zivis
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Kika iekš 45 interesanti jautājumi un atbildes par vistu olām.
- Jankas paps iekš Chickensons Rīgā, vai kā zviedru vikingiem čiks vien sanācis
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.