6 noteikumi vīna un ceptu ēdienu saskaņošanai

Jūsu klāto galdu izsmalcinātāku padarīs, pareiza ideālā vīna izvēle jebkuram ēdienam, kuru var pagatavot pannā vai uz grila.

Universālais noteikums.

Baltvīnu gatavo no baltajām vīnogām, un tas lieliski harmonizē ar tādām vieglajām uzkodām kā vista, jūras veltes un cepti dārzeņi. Piesātināts sarkanvīns lieliski uzlabo garšas kvalitāti dažādiem gaļas veidiem, tai skaitā hamburgeriem, steikiem, jēra gaļai un ceptai putnu gaļai. Tiesa, dažas ceptās zivis, piemēram, laša fileja vai zobenzivs steiks labāk saskaņojas ar baltvīnu.

Atcerieties par garšas harizmu.

Saskaņojot vīnu ar gaļas un zivju ēdieniem, necentieties saskaņot divus ļoti piesātinātus aromātus. Pie piesātināta aromātiska vīna ir jāpasniedz vieglas gaļas uzkodas. Nav vērts censties aromātisku vīnu saskaņot ar zivs ēdieniem, kuriem ir smalks aromāts, jo tā jūs to nomāksiet.

Balto pirms sarkanā.

Ja jums bāriņā ir vairāki vīnu veidi, tad sekojiet noteikumam, ka baltvīns ir jāpasniedz pirms sarkanvīna, no vieglākiem vīniem pārejiet uz smagākiem. Tas jums palīdzēs pareizi sajust vīna garšu un aromātu.

Ņemiet vērā garšvielas.

Ir svarīgi atcerēties par garšvielām, kuras jūs pievienojat pamatēdienam. Tā piemēram, garneles harmonizē ar Šardonē, taču, ja jūs tām pievienojat asos sarkanos piparus, tad variet izvēlēties pikantāku vīnu, kurš saskaņojas ar pipariem.

Dažreiz pretpoli pievelkas.

Atkarībā no ēdiena saldais vīns dažkārt var kompensēt pamatēdienam pievienotās garšvielas. Piemēram, Šardonē atveras negaidītā gaismā, kad tiek pasniegts kopā Āzijas virtuves ēdieniem.

Sausie vīni – olbaltumvielu ēdieniem.

Sausie vīni, tādi kā Kabernē Sovinjon, vislabāk saskaņojas ar ēdieniem, kuros ir daudz olbaltumvielu – steiku un noturētiem sieriem.

, ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt