Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius).Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Tāpēc šīs sēnes ir iecienījušas daudzas saimnieces. Taču šādā veidā var pagatavot jebkuras mazās sēnes. Lai labi garšo!
Marinētas gailenes
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 2 kg gailenes
- 300 ml baltvīna etiķis
- 1/3 gl. cukurs
- 2-3 kiploka daiviņas
- 7-8 smaržīgo piparu graudiņi
- 2-3 lauru lapas
- 2 ēd.k. sāls
Pagatavošana
- Sēnes attīrīt no smiltīm. Katlā uzkarsēt ūdeni, iebērt sēnes un uzvārīt. Noņemt putas, pievienot sāli un vārīt 10 minūtes. Ūdeni nokāst.
- Tīrā katlā ieliet etiķi un 2 gl. ūdens. Pievienot cukuru, garšvielas un vārīt 5 minūtes. Sēnes pievienot marinādei, vēlreiz uzvārīt, noņemt no uguns un ļaut ievilkties 15-20 minūtes.
- Karstas sēnes salikt tīrās burciņās, aizvākot un pilnībā atdzesēt. Novietot vēsā vietā. Sēnes būs gatavas pēc pāris dienām.
- Receptes kategorija : Konservēšana
- Sastāvdaļas : sēnes
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.