Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam - tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto
gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu
vietā, grilējot zivis folijā vai pergamentā,
sautējumos ar vistas gaļu. Šādā veidā marinēti
citroni var glabāties ledusskapī vairākus mēnešus.
Sālīti citroni (salted lemon)
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 7-8 lieli citroni
- 2 kanēļa standziņas
- fenheļa sēklas
- koriandra sēklas
- lauru lapas
- smaržīgie pipari
- jūras sāls
Pagatavošana
- 4-5 citronus nomazgā un sagriež gareniski četrās daļās. Katru daiviņu apviļā sālī tā, lai sulīgā daļa būtu pilnība noklāta ar sāli. Citrona daiviņas kārto lielā burkā pēc iespējas ciešāk vienu otrai, pamīšus liekot kanēļa standziņas, lauru lapas, piparus, fenheļa un koriandra sēklas. No atlikušiem citroniem izspiež sulu un pārlej pāri citroniem. Pielej ūdeni, ja nepieciešams līdz citroni ir pilnībā noklāti. Uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz 2 nedēļām.
- Receptes kategorija : Konservēšana, Tadžīnas receptes
- Sastāvdaļas : citroni
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.