Jau sen ir zināms par ābolu etiķa lieliskajām īpašībām. Protams, lai iegādātos ābolu etiķi, atliek vien aiziet līdz tuvākajam pārtikas viekalam. Tomēr mēs aicinam ābolu etiķi pagatavot pašiem, tas nabūt nav sarežģīti un viennozīmīgi šis pasākums sniegs lielu gandarījumu un cels pašapziņu. Lai izdodas!
Mājas ābolu etiķis
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 800g āboli
- 1l ūdens
- 150-200g medus
- 10g sausais raugs
Pagatavošana
- Āboliem jābūt gataviem, var ņemt arī kritušos. Ābolus kārtīgi nomazgāt, izgriezt bojātas daļas. Pārejo sarīvēt vai sagriezt šķēlītēs. Pārliet ar siltu ūdeni, pievienot medu un sauso raugu. Ja āboli ir saldi, tad pietiks ar 50g medus, ja āboli ir skābi, tad vajdzēs 100g medus. Medu var aizvietot ar cukuru, bet gatavošanas laikā šķidrums divreiz palielinās apjomā, tāpēc arī kālija daudzums samazinās divas reizes. Tāpēc lai nezaudētu tik vērtīgu vielu, iesakam tomēr pievienot medu.
- Visu pārliet stikla, koka vai māla traukā. Līdz malām jābūt brīviem kādiem 10 cm, lai rūgšanas laikā šķidrums neietu pāri malām. Atvērtu trauku nolikt siltā vieta uz 10 dienām. 2-3 reizes dienā šķidrumu apmaisīt. Pēc 10 dienām masu iskāst caur marli. Uz katru litru škidruma pievienot vēl 50-100g medus. Pārliet atpakaļ tīrā traukā un nolikt tumšā siltā vietā vēl uz 50-60 dienām.
- Rūgšanas process tiek uzskatīts par pabeigtu, kad masa pārstāj burbuļot, paliek gaiša un caurspīdīga. Trauka virspusē var parādīties balta plēve, kas ir vērtīgāka par pašu etiķi. Etiķi izfiltrēt vēlreiz, pārliet tīrās pudelēs un aizvākot.
- Pēc pāris mēnešiem uzglabājot var parādīties nosēdumi.
- Receptes kategorija : Konservēšana
- Sastāvdaļas : ābols
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
banāni
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cīsiņi
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
minerālūdens lauretana
noo cepeškungs
Nūdeles
picērija
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
saldējums
smūtijs
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs uzturs
video recepte
vīns
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Alīna iekš Kartupeļu bumbas ar vistas gaļas pildījumu
- Vilis iekš Ieteikumi konservējot
- Karlis iekš Kafejnīca kā muzejs “Dakota”
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.